Rohkema info nägemiseks:

LASILA BETOON AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2877; jälgijaid - 24. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta LASILA BETOON AS kohta arvamuslugu!"

LASILA BETOON AS hetkeolukord

Juba 2877 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 24 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 11 korda.

Tegevusaruanne 2023

Sissejuhatus

AS Lasila Betoon asutati 1992.a. Firma põhitegevuseks on teedeehitus, betoondetailide tootmine, pinnasetööd rasketehnikaga, kruusateede hooldus ja remont.

2023. aastal olid põhilised tegevused teede ja platside ehitus, betoontoodete tootmine, kruusateede hooldus ja asf. bet. freesipuruga katmine.

Aasta äritegevuse maht vähenes 5,24%. Põhjuseks meeskonna vähenemine ning kolmandas kvartalis uue meeskonna väljaõpetamine, eelneva aasta betooni klientide kaotamine seoses segusõlme remondiga. 2023. aasta põhilised ehitusobjektid olid: Tapa Kaitseväe linnaku remondihalli teed, platsid ja betooni alused; Haka Plastis platside asfalteerimine; Rakvere erasektori platside asfalteerimine; Karmeli koguduse õueala rajamine kiviparketiga; erasektoris kivisillutise paigaldus; Kadrina valla kruusateede hooldus ja remont.

Kolmandas kvartalis käivitati peale remonti uuesti betoonisõlm.

AS Lasila Betoon´il on tegevusluba Miila karjääri haldamiseks.

Tulud, kulud ja kasum 2023. aastal moodustas ettevõtte müügitulu 422,0 tuhat eurot, vähenedes aastaga 23,4 tuhat eurot.

Müügitulust moodustas 75% teedeehitus ja asfalteerimistööd, 25% omatoodangu müük. Kogu käive toimus Eesti Vabariigis.

AS Lasila Betoon puhaskahjumiks kujunes 86,9 tuhat eurot. Põhivarade kulum moodustas 38,3 tuhat eurot.

Peamised finantssuhtarvud 2023 2022

Käibekasv/kahanemine -5,24% -23,31%

Brutokasumi määr -15,73% 3,75%

Käibepuhasrentaablus - 21,21% -7,56%

Maksevõime üldine tase 9,36 5,69

Võla suhtarv 0,08 0,14

Soliidsuskordaja 0,93 0,88

Maksevalmiduskordaja 7,77 3,44

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Käibe kasv (%) = (müügitulu 2023-müügitulu 2022) / müügitulu 2022*100

Brutokasumi määr % = brutokasum/müügitulu*100

Käibepuhasrentaablus (%) = puhaskasum/müügitulu*100

Maksevõime üldine tase (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustised

Võla suhtarv= kohustised /omakapital

Soliidsuskordaja=omakapital/(kohustised+omakapital)

Maksevalmiduskordaja = raha/lühiajalised kohustised

Olulised keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud

Ettevõtte majandustegevust mõjutasid 2023. aastal jätkuv tooraine hindade muutus ning lepingute venimine 2022. aastast edasi 2023.aastasse.

Tänu omavahendite reservile ja heale tahtele täita oma kohustused koostööpartnerite ees samas vastavalt turu olukorrale reageerimisele ei ole firmal raskusi majandamisel. Betoonisõlme käivitamisega ja uue meeskonna loomisega ja väljaõppega tootsime 2023. aastal rohkem lattu, et pakkuda klientidele täit tootevalikud lao baasilt.

Investeeringud

Raha investeeriti põhiliselt segusõlme tehnilisele uuendamisele ja remondiks ning tehnika hoolduseks ja uute meeste väljaõppeks.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks

Peamine eesmärk on optimeerida kulusid ning teha võimalikult kvaliteetset teenust ja toodangut, et olla turul valitud koostööpartner. Hoida praegune meeskond töös ning uuendada teedeehituse brigaadi ja tehnikaparki, et pakkuda veel kvaliteetsemat ja kiiremat teenust. Pakkuda meeldivat töökeskkonda töötajatele ning olla paindlik tellijate jaoks. Tegeleda uute toodete väljatöötamisega.

LASILA BETOON AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.