Rohkema info nägemiseks:

TALLINK DUTY FREE AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6649; jälgijaid - 286. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TALLINK DUTY FREE kohta arvamuslugu!"

TALLINK DUTY FREE AS hetkeolukord

Juba 6649 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 286 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 24 korda.

Tegevusaruanne 2022

AS Tallink Duty Free on AS-i Tallink Grupp omanduses olev tütarettevõte aktsiakapitaliga 25 560 eurot.

AS Tallink Duty Free põhikirjaline tegevus on välisreise tegevate vee- ja õhusõidukite pardavarudega varustamine, tollikontrolli tsoonides asuvates kauplustes toidu- ja tööstuskaupade k.a. alkoholi- ja tubakatoodete jae- ja hulgimüük, tooteesitluste korraldamine ning aktsiisilao pidamine. AS Tallink Duty Free põhikliendid on AS Tallink Grupp kontserni erinevad ettevõtted. Seoses sellega on AS Tallink Duty Free suurema käibega perioodiks kalendriaasta teine pool, kui on ka kõrghooaeg turisimisektoris. Lisaks erinevate kontserni ettevõtete kaupadega varustamisele on AS Tallink Duty Free tegevuseks ka Tallinna Vanasadamat läbivate jalgsi ja autoga reisijatele kaupade jaemüük

COVID-19 viiruse pandeemia järelmõjuna on reisimine Eestis ja Põhjamaade vahel vähenenud võrreldes viiruseeelse ajaga ning AS Tallink Duty

Free tegevuskeskkond Tallinna Sadama D-terminalis asuvates müügipunktides on heitlik ja sõltuv reisimise taastumise kiirusest. Reisimine hakkas taastuma pärast reisipiirangute kaotamist 2022. aasta I kvartalis Eestis, Soomes ja Rootsis. Kaugemalt tulevate reisijate voogude taastumist mõjutas lisaks COVID-19 piirangutele juba üle aasta kestev sõjaline konflikt Ukrainas.

Ettevõte on seoses muutunud majandusolukorraga võtnud kasutusele meetmed kulude vähendamiseks. Oleme müügipindade rendileandjatega leppinud kokku optimaalsed müügipunktide lahtiolekuajad ja vähendanud töötajate arvu.

Arendame Pre Order, Bus Pre Order ja Parking Car müügi- ja teeninduskanali funktsionaalsust, tagades veelgi mugavamad ja paremad ostuvõimalused autoga ja turismibussiga reisivatele klientidele.

Jätkuvalt pöörame kõrgendatud tähelepanu internetikaubanduse veebikeskkonna pidevale kaasajastamisele, tagamaks toodete aktiivset müüki

Tallink WebShop müügikanalis Eestis, Soomes, Rootsis ja Lätis ning selle müügikanali turustamise arendusele. E-kaubanduse puhul on kõrgendatud tähelepanu Tallinki Club One püsiklientide teenindamisel.

Seoses e-kaubanduse jätkuva kasvuga on logistikakeskuses suurenenud käideldavate ja ladustatavate kaupade nomenklatuur ja maht, millega seoses tekkis vajadus logistikakeskuse laienduse järgi. Koostöös logistikakeskuse omanikfirmaga töötame välja logistikakeskuse laiendusprojekti, mille ehituse algus on planeeritud 2023. aasta II kvartalis.

Seoses üldise majanduskeskkonna muutustega, mis kajastub surves tooraine ja toodete sisseostuhindade kasvule, pöörame 2023. aastal kõrgendatud tähelepanu sisseostuprotsessi optimeerimisele ja varude haldusele, seda nii laevades, logistikakeskuses kui ka kaldal asuvates müügipunktides. Muutlikus majandusolukorras pöörame veelgi suuremat tähelepanu läbirääkimistele tarnijate ja tootjatega, tagamaks ettevõttele võimalikult head sisseostuhinnad ja tingimused.

Jätkuv tähelepanu on ettevõtte tegevusega seotud kulude kokkuhoiul, tegevuste efektiivsuse ning keskkonnasõbraliku töökeskkonna ja tööprotsesside tagamisel.

Peamised finantssuhtarvud: (eurodes) 2022 2021

Müügitulu 101 803 729 78 387 294

Müügitulu muutus 29,87% 2,26%

Brutokasumi määr 3,03% 3,04%

Puhaskasum 347 811 142 377

Kasumi muutus 144,29% -42,04%

Puhasrentaablus 0,34% 0,18%

Lühiajaliste kohustuste 1,23 1,29 kattekordaja

ROA 0,81% 0,38%

ROE 3,20% 1,35%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Müügitulu kasv (%) = (müügitulu 2022 – müügitulu 2021)/ müügitulu 2021 * 100

Brutokasumimäär (%) = brutokasum/müügitulu * 100

Kasumi kasv (%)=(puhaskasum 2022-puhaskasum 2021)/ puhaskasum 2021*100

Puhasrentaablus (%) = puhaskasum/ müügitulu * 100

TALLINK DUTY FREE AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.