Rohkema info nägemiseks:

IMATRA ELEKTER AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4341; jälgijaid - 183. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta IMATRA ELEKTER AS kohta arvamuslugu!"

IMATRA ELEKTER AS hetkeolukord

Juba 4341 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 183 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Imatra Elekter AS on elektrienergia jaotus- ja müügiettevõte, kes pakub oma klientidele lihtsaid, töökindlaid, keskkonnasõbralikke, turvalisi ja efektiivseid elektriteenuseid. Ettevõtte põhitegevusaladeks on reguleeritud võrguteenuse osutamine ja elektrienergia müük oma teeninduspiirkonnas neile klientidele, kes pole endale elektrimüüjat valinud ehk elektrimüük üldteenuse raames ning samuti ka avatud tarne katkemise korral. Tütarettevõtted ja muud välisriikides registreeritud filiaalid Imatra Elektril puuduvad. Imatra Elektri aktsiakapitali suuruseks on 4 203 795,20 eurot ning aktsia nimiväärtuseks on 6,40 eurot.

Võrguteenuse osutamisel on ettevõttel turuvalitseja staatus kogu oma teeninduspiirkonna ulatuses, milleks on Lääne maakond, Viimsi vald Harjumaal ning Lääneranna vald Pärnumaal. Võrguteenuste tingimused ja müügihinnad kooskõlastab Konkurentsiamet vastavalt hinnaregulatsiooni metoodikale.

2023. aastal investeeris Imatra Elekter kokku 3,2 miljonit eurot elektrivõrguga liitumisteks ja töökindluse tõstmiseks.

Liitumistega seotud investeeringud moodustasid 2023. aastal kokku 69 % koguinvesteeringutest, mis on ühelt poolt seotud üldise majandusaktiivsusega, kuid teiselt poolt ka paljude uute elektritootjate sooviga ennast jaotusvõrguga ühendada. Kui veel 2018. aastal oli Imatra Elektri võrguga ühendatud elektritootjaid alla 110, siis 2023. aasta lõpuks oli võrguga liitunud elektritootjate arv ületanud juba 1000 elektritootja piiri. Imatra Elekter ehitas möödunud aastal valmis liitumised 319 elektritootjale, mille tulemusena lisandus elektrivõrku 9,03 MW täiendavat tootmisvõimsust. Liitunud tootjatest 93% olid mikrotootjad ehk kuni 15 kW võimsusega tüüpiliselt kodumajapidamiste juurde rajatud elektrijaamad.

Võrguteenuse kvaliteet on pisut langenud seoses integreerimisega Elektrilevi süsteemidesse.

0,4-35 kV võrgus oli keskmine katkestuse aeg tarbija kohta aastas (SAIDI) 226 minutit, millest 192 minutit oli põhjustatud riketest. Ülejäänud 34 minutit moodustasid kooskõlastatud plaanilised parendus- ja hooldustööd. Riketest põhjustatud

SAIDI-t mõjutas kõige rohkem 7 – 8 oktoobri keskmisest tugevam torm, kus SAIDI väärtuseks oli 142 minutit.

2024. aastal jätkuvad jaotusvõrgu rekonstrueerimistööd varustuskindluse tõstmiseks ja võrguteenuse kvaliteedi parandamiseks.

Jätkasime töödega elektrivõrgu ilmastikukindlamaks muutmiseks. 2023 aastal paigaldati üle tegevuspiirkonna 10,4 km rippkeerdkaablit kogumaksumusega 319,5 tuhat eurot. 2024 eesmärk on vähemalt 25 kilomeetri paljasjuhtme asendamine õhu- ja maakaablitega, et tagada 2030. aastaks kogu Imatra madalpinge võrgu ilmastikukindlus. Vormsi saarel renoveeritakse 8,6 km keskpinge paljasjuhtmetega õhuliini kaetud juhtmetega õhuliiniks, mis parandab võrgu ilmastikukindlust ja seeläbi ka kogu Vormsi saare võrguteenuse kvaliteeti. Tööde planeeritud kogumaksumuseks on 278 tuhat eurot, millest 2023. aastal realiseeriti 65,4 tuhat eurot. Tööd jätkuvad 2024. aastal. Haapsalu – Asuküla 10 kV fiidril asendame paljasjuhtmed kaetud juhtmetega 6,4 km ulatuses, mis parandab võrguteenuse kvaliteeti kogu Haapsalu –

Sinalepa vahelisel alal. Tööde planeeritud kogumaksumuseks on 216 tuhat eurot, millest 2023. aastal realiseeriti 62,2 tuhat eurot. Tööd jätkuvad 2024. aastal. Keskpinges on planeeritud 2024. aastal paigaldada paljasjuhtmete asemele kaetud juhet kokku 26 km, keskpinge kaabelliini 4.7 km.

Imatra Elektri tegevuskeskkonda mõjutavad ka edaspidi muutuv elektri hind ja võrguteenuse osutamiseks vajalike sisendmaterjalide ning -teenuste kättesaadavus. Samuti on ka kvalifitseeritud tööjõu kaasamine hoidmine muutumas üha keerulisemaks.

Ebastabiilne elektri hind ja inflatsioon mõjutavad jätkuvalt ettevõte ärikulusid. Kiire inflatsiooni mõjude kompenseerimisel oleme keskendunud püsikulude optimeerimisele ja grupisiseste sünergiate realiseerimisele.

Ettevõtte äritegevust mõjutab ka edaspidi üldine majandusaktiivsus, millel on tuvastatud otsene seos uute nii tarbimis- kui ka tootmissuunaliste liitumiste väljaehitamise mahtudega.

Aastaringi lõikes edastatavad müügimahud on otseses seoses aastaajaliste välistemperatuuride ja kütteperioodidega.

Ettevõtte majandustegevust puudutavad tegurid on kaardistatud ja seotud riskid maandatud.

Võrguteenuse osutamisel puuduvad väga olulised keskkonda ja sotsiaalseid mõjusid omavad tegurid. Keskmist ja vähest mõju omavad tegurid on kaardistatud ning need on ka maandatud. Täiendavalt on uuendatud ka regiooni geopoliitilistest olukorrast tingitud ohutegurid. Üha enam rõhku on seatud heitlikest ilmastikuoludest ning kliimamuudatustest tingitud riskitegurite maandamisele. Elektrikatkestuste vähendamiseks paigaldame paljasjuhtmete asemel ilmastikukindlaid maa- ja õhukaableid. Katkestuste ulatust ehk mõjutatud klientide arvu aitavad vähendada ka kaugjuhitavad lülitusseadmed ning võrku paigaldatav automaatika. Kaasaegse tehnoloogia abil saab rikkelise liinilõigu

IMATRA ELEKTER AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.