Rohkema info nägemiseks:

RIS EHITUS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4159; jälgijaid - 61. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta RIS EHITUS OÜ kohta arvamuslugu!"

RIS EHITUS OÜ hetkeolukord

Juba 4159 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 61 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Strateegiline otsus: Kliendibaasi suurendada ei soovi
Juhatuse liige Raini Tsäko (30.07.2024): „Keskendume ainult olemasolevate klientide kvaliteetsele teenindusele ja suhete hoidmisele. Kliendibaasi suurendada ei planeeri.“

Tegevusaruanne 2023

Aasta 2023

Lõppenud 2023 aasta suurimaks muudatuseks oli AS RIS Ehitus ümberkujundamine RIS Ehitus OÜ-ks. Otsus võeti vastu 19. juunil AS RIS

Ehitus erakorralisel üldkoosolekul, kus muuhulgas otsustati: 1) otsustati ümberkujundada ettevõte osaühinguks 2) otsustati, et uueks ärinimeks saab RIS Ehitus OÜ 3) osakapitali suuruseks saab 5000 eurot 4) kinnitati RIS Ehitus OÜ põhikiri

Ümberkujundamise kanne kinnitati Äriregistri poolt 22.08.2023.

RIS Ehitus OÜ loeb lõppenud 2023 aasta edukaks hoolimata käibe väikesest langusest. Hoolimata käibe langusest suudeti teenida kasumit, mille toel on julgem astuda aastasse 2024, mis tõotab tulla ehitussektoris järjekordselt keeruline aasta.

Ettevõtte kliendipõhine suhtumine ja võimekus teha erineva keerukusega ehitustöid, tõi juurde tellijaid väljaspool Lõuna-Eestit ja kasvatas suurepäraste alltöövõtjate ja koostööpartnerite pagasit.

RIS Ehitus OÜ müügitulu oli 2023. aasta lõpuks 2 826 tuhat eurot. Võrreldes eelmise aastaga oli käibe kahanemine 16%. Põhitegevuse kasum oli 460 tuhat eurot.

Ettevõtte põhitegevust iseloomustavad suhtarvud ja nende arvutamise metoodika: 2023 2022

Müügitulu (tuhat €) 2 825 3 231

Käibe kasv (- kahanemine %) -13% 16%

Puhaskasum(-kahjum tuhat €.) 460 166

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 2,86 2,34

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: (cid:127) Käibe kasv (%) = (müügitulu 2023 – müügitulu 2022) / müügitulu 2022 * 100 (cid:127) Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustused

Ehitusprotsessis aset leidvate ootamatute kahjujuhtumite riski maandamiseks sõlmib ettevõte kindlustusseltsidega koguriskikindlustuse (CAR) lepingud.

Töövõtulepingust tulenevate töövõtja lepinguliste kohustuste täitmine on tagatud esimesel nõudmisel väljamakstavate pangagarantiidega.

Lepingutele, millele ei laiene CAR kindlustus ja pangagarantii, moodustatakse garantiireserv. 2023 aastal moodustati ettevõttes garantiieraldisi kogusummas 2,5 tuhat eurot. Alltöövõtjate poolt tehtud tööde osas kõrvaldab garantiiajal ilmnevad vead alltöövõtja.

RIS Ehitus OÜ töötajate keskmine arv 2023 aastal oli 9 täiskohaga töötajat. Juhatusse ning nõukogusse kuulumise eest tasu ei maksta.

Juhatusest ja nõukogust lahkumise korral hüvitist ei maksta.

Aasta 2024

Aastal 2024 ei ole näha, ei ehitusturul ega ka üldises majanduslikus ning poliitises olukorras, stabiliseerumist. Vastupidi- segane, ebastabiilne seis jätkub. Jätkub venemaa sõjaline sissetung Ukrainasse, mis on toonud kaasa riigi suuremad kaitsekulutused ja jätkuvalt väiksemad investeeringud ehitusse. Väiksemad ehitusmahud aga toovad kaasa ettevõtetele majandusraskusi, mis võivad lõppeda pankrottidega ning töötajate koondamislaineid. Positiivse noodina näeme ehitusmaterjalide hindade ja tarnete stabiliseerumist. RIS Ehitus OÜ on suutnud sõlmida aastaks 2024 ehituslepinguid piisavas mahus ning säilitades optimismi on ettevõtte eesmärgiks aastal 2024 kasvatada käivet ja lõpetada aasta kasumlikult.

RIS EHITUS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.