Rohkema info nägemiseks:

MAKO AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1664; jälgijaid - 7. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta MAKO AS kohta arvamuslugu!"

MAKO AS hetkeolukord

Juba 1664 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2022

Aktsiaselts Mako on 100% Põhja-Pärnumaa valla omanduses olev vee-ettevõte, mille põhitegevuseks on valla elanikele ja asutustele veevarustuse ning heitvee kanaliseerimise teenuse pakkumine.

Äriühingu aktsiate omanik on 100% Põhja-Pärnumaa Vallavalitsus.

AS Mako tegevus sõltub väga olulisel määral ümbritsevast keskkonnast. 2022. aastal avaldasid ettevõtte tulemustele mõju nii muutunud tarbijakäitumine tulenevalt jätkuvast COVID-19 levikust kui ka suurenenud kulud. Suurimat mõju kuludele avaldas elektri turuhinna tõus, millest tulenevalt kasvas elektrikulu. Samuti avaldas suurt mõju toodete transpordile ja hinnale 2022. aasta alguses Vene Ukraina sõda, mille mõjud ulatuvad üle maailma.

Sellest tulenevalt, tegi AS Mako enda infrastruktuuri investeeringu (kokku 8087,81€ +km) vee- ja reoveepumplatele - Vändra Gümnaasiumi reoveepumpla (katlamaja hoovis), Posti tn reoveepumpla,

Kadjaste veepumpla, Kaisma veepumpla, Kergu veepumpla, Tootsi võimla ja Vändra reoveepumpla - generaatorite sisendite väljaehitamisele. Sellega on tagatud ka elektrikatkestuste korral loetletud piirkonnas veeandmine. Koostöös Põhja-Pärnumaa vallavalitsusega oleme plaaninud soetada juurde toimepidevuse tagamiseks generaatoreid, mis tagavad veeandmise ja kanalisatsiooni ärajuhtimise.

Tulenevalt elektrihinna tõusust oleme planeerinud II poolaastal AS Mako poolt osutavate teenuste hindade tõusu.

2023. aastal oleme sihiks võtnud jätkata kvaliteetse teenuse pakkumist oma klientidele ja tarbijatele, hoida ettevõtte jätkusuutlikku finantspositsiooni ning suurendada investeeringuid oma varadesse. Meie sihiks on kasvatada investeeringuid torustike rekonstrueerimiseks ja miks mitte võtta kasutusele taastuvenergia lahendusi, et arendada kestlikku infrastruktuuri ja tagada teenuse toimepidevus.

Tulud 2022.aastal oli müügitulu 495 588 eurot, millest 483 559 eurot (97,58%) moodustas vee- ja kanalisatsiooniteenuste müük. Võrreldes eelmise aruandeaastaga on müügitulu vähenenud 1,82%.

Muudatused hinnakirjas on kahjuks vältimatud, arvestades kulude suurenemist ning kõikide teenuste kallinemist.

Kulud 2022.aastal oli kulusid kokku 990 250 eurot, millest kõige suurema kulu moodustas põhivarade amortisatsioon 456 746 eurot (~46%), millest omakorda sihtfinantseerimisega kaetud varade kulum oli 337 227 eurot. Majandusaasta kahjumiks kujunes 492 174 eurot. Aruandeaasta kahjum sihtfinantseeri- mise netomeetodil arvestades on 154 947 eurot.

Aktsiakapital

Aktsiakapitalis aruandeaastal muutusi ei toimunud.

Investeeringud

Aruandeaastal tehti omavahenditest ainult üks suurem investeering immateriaalsesse põhivarasse ja seda Tootsi topo-geodeetilise mõõdistuse näol. 2022. aastal tuleviku projektidesse omavahenditest investeeringuid ei tehtud. Põhjuseks eelkõige teenuste hindade hüppeline tõus.

Töötajad 31.detsembri 2022.aasta seisuga töötas ettevõttes töölepingu alusel 5 inimest (sh 1 peatatud lapsehoolduspuhkuse tõttu) ning 1 inimene juhatuse liikme lepinguga. Aruandeaasta tööjõukulud (koos maksudega) moodustasid kokku 143 480 eurot.

MAKO AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.