Rohkema info nägemiseks:

KÕLTSU MÕIS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1789; jälgijaid - 197. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta KÕLTSU MÕIS OÜ kohta arvamuslugu!"

KÕLTSU MÕIS OÜ hetkeolukord

Juba 1789 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 197 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 284 korda.

Tegevusaruanne 2023

AS Kapiteli tütarettevõtte OÜ Kõltsu Mõis põhitegevuseks on Kõltsu mõisa (nii peahoone kui ka väliterritooriumi) üürimine erinevateks üritusteks.

2023. aastal jätkas ettevõte tavapärast majandustegevust, üürides mõisa erinevateks üritusteks. Ettevõtte käive kasvas 2023. aastal võrreldes eelneva perioodiga 14% võrra ja ulatus 73 tuhande euroni. Tulenevalt käibe kasvust oli ettevõtte ärikahjum 2023. aastal veidi väiksem kui aasta varem, kuid ulatus siiski 275 tuhande euroni. Ärikahjumi peamiseks mõjuriks on jätkuvalt põhivarade kõrge amortisatsioonikulu.

2023. aastal investeeris ettevõte kokku üle 86 tuhande euro. Suurimaks investeeringuks oli multiotstarbelise traktori soetamine.

2024. aastal plaanib ettevõte suurendada ürituste arvu ning seeläbi ka ettevõtte müügitulu. Samuti jätkatakse investeeringutega mõisakompleksi haldamiseks ning arendamiseks. Rahalised vahendid selleks tagab kontserni emaettevõte AS Kapitel.

Riskid ja riskijuhtimine

Igapäevatöös puutub OÜ Kõltsu Mõis kokku erinevate äritegevusega seotud riskidega.

Intressimäära risk puudub, sest laenuandjaks on emaettevõte AS Kapitel.

Üürnikega seotud krediidirisk puudub, laekumised on kaetud ettemaksudega.

Likviidsusriski maandab kontserni emaettevõtel, kellel on piisavalt rahalisi vahendeid, et vajadusel tagada tütarettevõtte likviidsus.

Valuutarisk ettevõttel puudub, sest kõik tehingud toimuvad eurodes.

Üldine majandusolukord

Siin ja edaspidi esitatud andmed pärinevad Swedbanki, Statistikaameti ja Colliers Internationali poolt avaldatud ülevaadetest.

2022. aastal alanud majanduslangus jätkus Eestis ka 2023. aastal. Selle peamiseks põhjuseks olevate sisendhindade järsu kasvu ning eksportturgude nõudluse languse kiiret pöördumist ei ole näha ka 2024. aastal. Valitsuskulude defitsiit ja tänane eelarvepoliitika ei luba riigil oluliselt majanduselu elavdada. Pigem vastupidi – täiendavate maksudega (käibemaksu ja tulumaksu tõus ning planeeritav uus auto- ja suhkrumaks) püütakse küll eelarve defitsiiti vähendada, kuid see toob kaasa majanduse jahtumise ning ostujõu vähenemise. Positiivse poole pealt võib välja tuua jätkuvalt madala tööpuuduse ning jaekaupmeeste rõõmuks lisandväärtuse järjest suurema ülekandumise tööandjatelt töövõtjatele, sest palkade kasv (2023. aastal 11% võrreldes aasta varasemaga) ületab jätkuvalt tootlikkuse kasvu.

Ärikinnisvara tehingute turg langes 2023. aastal rekordmadalale tasemele. Aasta kogumaht ületas Eestis napilt 150 miljoni euro piiri, olles aasta varasemast üle kahe korra madalam (2022. aastal 336 miljonit eurot) ning 2021. aasta rekordtasemest lausa neli korda madalam. Põhjused on peamiselt geopoliitilised, oma osa on ka majanduse üldisel jahtumisel ning jätkuvalt kõrgetel baasintressimääradel.

Olulisemad finanssuhtarvud 2023 2022

Lühiajalise võla kattekordaja 18% 15%

Võlakordaja 79% 71%

Lühiajalise võla kattekordaja: Käibevara / Lühiajalised kohustised * 100

Võlakordaja: Kohustised kokku / Koguaktivad * 100

Ettevõttel on üks palgaline töötaja.

KÕLTSU MÕIS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.