Rohkema info nägemiseks:

ELERO AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4690; jälgijaid - 31. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ELERO AS kohta arvamuslugu!"

ELERO AS hetkeolukord

Juba 4690 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 31 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

AS Elero põhitegevus on madal- ja keskpinge elektripaigaldiste ehitustöö.

2022 aasta müügitulu oli 5 013 776 EUR ja suurimad tellijad 2022. olid :

Enefit Connect OÜ 62%

Narva Linna Arenduse ja Ökonoomika Amet 19%

Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet 8%

Messiehituse OÜ 2%

Elero Elekter OÜ 1%

Muud tellijad 8%

Töötajate arv 31.12.2022 seisuga oli 28 inimest. Tööjõukulu 2022. a kokku oli 1 201 976 eurot. Ettevõttele oli 2022 töömahtude osas stabiilne ja keskendusime suurematele objektidele. Suurim objekt, millega alustasime 2021. ning lõpetasime 2022. aastal on Narva linna valgustuse ehitus. Vahetame vanad naatrium valgustid LED valgustite vastu, koos mastide ja toiteliinidega. Objekti kogumaksumus on 2,8 miljonit ja 2022. a müügitulust moodustas see 19%. Suurim tellija oli Enefit Connect AS, kellele tegime suurimad objektid Tallinnas. Põhilised olid võrgu töökindluse investeeringud Kristiine ja Ülemiste piirkonnas.

2022. a eesmärgiks olnud müügitulu kasv oli oodatust väiksem.

Ettevõttes suuremaid investeeringuid ei planeeri, sest ehitusturu olukord on heitlik ja oleme äraootaval seisukohal. Eesti Energia investeeringud kasvavad, kuid teedeehituse eelarvet on riik tunduvalt vähendanud ning kinnisvaraturu kokkukuivamine võib tuua väiksemaid elektriettevõtteid meie turule.

2023. a tundub olemasolevate lepingute järgi tulla hea aasta, kuid edasisele vaatame suure ettevaatlikkusega. Meie turul määravaks saab Rail Baltic Estonia ehitus ning meie eesmärk on antud projektist osa saada. Hetkel teostame Tallinnas trammiliini ehitust Vanasadama ja Ülemiste Rail Baltic reisiterminali vahel. Meie osa on elekter, side, valgustus ning foorid.

Positiivne on materjalide hindade stabiliseerumine ja võrreldes 2022. a tipuhindadega on langus olnud 20 - 30%. 2022. aasta algusest kuni tipuni oli hindade tõus 100% ja oli palju tõrkeid tarneahelates. Järgnevateks aastateks me suuri hinnakõikumisi ei prognoosi, sest Valgevene ja Venemaa vastased sanktsioonid tekitasid materjalitootjatele uued tarneahelad ja võimalused. Sisenesime jõuliselt sideturule, kuna Enefit Connect jätkab veel 3 aastat „viimase miili projektiga“. Oleme aru saanud oma võimekusest ja optimaalne side maht on meile c 1,5 miljonit. Jätkuvalt kasutame renditööjõudu jooksvalt 2-3 abitöölise näol.

Rail Balticu esimesed hanked trasside osas on protsessis ja oleme võtnud nendel osalemise üheks tähtsaimaks prioriteediks. Hetkel oleme koostöös Merko Infraga ja KMG Inseneriehitusega. Rail Balticu projektid annavad

Eesti ehitajatele tööd järgmised 10 aastat, millest elektriehituse maht on oluliselt suur meie valdkonnale.

Tegemist ei ole ainult raudtee liinidega vaid ka olemasoleva infraga, mida raudtee läbi lõikab ja seetõttu vajab ümberehitust.

Kokkuvõttes on maailmas toimuv ärev ja ebastabiilne, mis hakkavad enim mõjutama Eesti ettevõtluskeskkonda lähimatel aastatel. Kuna AS Elero tegi 2022. a suure kinnisvaratehingu, müües Pärnu mnt 139d kinnistu koos detailplaneeringuga, siis riskide maandamiseks suurendame koostööd Elero Elekter

ELERO AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.