Rohkema info nägemiseks:

EESTI ERA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 876; jälgijaid - 16. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta EESTI ERA OÜ kohta arvamuslugu!"

EESTI ERA OÜ hetkeolukord

Juba 876 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 16 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Eesti Era on 24.09.1998. aastal asutatud põllumajandusettevõte. OÜ-l Eesti Era on 532 ha maad, lisaks on riigilt kasutusvaldusesse võetud 12 ha maad.

2022. aastal tegeleti põhitegevuse- põllumajandusega. Aruandeaastal kasvatati tali-ja suvinisu,rukist, talirapsi, suviotra ja kaera. Müüdi eelmise hooaja nisu ja otra, ja selle hooaja rapsi ja nisu. Järgmiseks hooajaks on maha külvatud 16 ha talinisu, 109 ha taliotra ja 105 ha talirapsi. Lisaks on 123 ha maad ette valmistatud kevadkülviks. Puudujäävad põllumajandusega seotud tegevused telliti Saka Era OÜ-lt.

2022. aasta oli ennenägematult ootamatu ja keeruline. Sisendite hinnad hakkasid juba 2021. aasta sügisel tõusma ja siis 24.02.2022.

tungis Venemaa Ukrainasse. Algas sõda, mille lõppu ei ennustata ja mis tõi kaasa kriisid ja suure inflatsiooni. Kuna mõlemad riigid on põllumajandussektoris olulised viljamüüjad, tõusid koheselt näljahäda kartuses viljahinnad. Saagikoristuse perioodil olid hinnad kõrged kuid tänaseks on toimunud langus,sest Ukraina viljaeksport hakkas enam-vähem liikuma ja mujal saadi korralikud saagid. Venemaale kui agressorile kehtestatakse järjest sanktsioone. Venemaa oli oluline väetiste ja kütuse eksportija, mistõttu tekkis väetiste puudus ja üldine sisendite hinnatõus, sest kütus on oluline komponent kõiges.

Eesti Era OÜ-ni väetisenappus ei jõudnud, sest partnerite töökorraldusest tulemusel olid seemned ja väetised juba hangitud.

Covid-19 kriis hakkab tagasi tõmbuma ja ei mõjuta enam töökorraldust.

Eesti Era OÜ taotleb PRIA toetusi 426 ha-le maadest, ülejäänud maadele taotleb toetusi Saka Era OÜ. Kõigi Eesti Era OÜ omandis ja kasutusvalduses olevate maade PRIA toetused on kajastatud tuluna Eesti Era OÜ-s. Eesti Era OÜ vilja müüki korraldab komisjonilepingu alusel

Saka Era OÜ. PRIA meede 4.1 raames soetati kapitalirendiga neli masinat, viies masin osteti välja jaanuaris 2017. Masinatega töötamiseks renditakse vajalikus mahus tööjõudu Saka Era OÜ-st, tema vahendab ka põllutöömasinatele vajalikku diislit ja remonditarbeid.

2022. aasta müügitulu oli 381 284 eurot ja majandusaasta tulemiks oli kasum 547 395 eurot (2021: vastavalt 584 594 ja 91 012).

Ettevõtte osakapital on seisuga 31.12.2022 102 258 eurot.

Juhatuse hinnangul on OÜ Eesti Era jätkuvalt tegutsev majandusüksus.

EESTI ERA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.