Rohkema info nägemiseks:

SVEBA-DAHLEN BALTIC OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3445; jälgijaid - 66. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta SVEBA-DAHLEN BALTIC OÜ kohta arvamuslugu!"

SVEBA-DAHLEN BALTIC OÜ hetkeolukord

Juba 3445 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 66 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Sveba-Dahlen Baltic OÜ asutati 1999. aastal. Lõppenud majandusaasta oli ettevõttele kahekümne teine täis-tegevusaasta. Ettevõte kuulub

Rootsi kontserni Sveba-Dahlen Group AB, mille omanik omakorda on USA börsiettevõte The Middleby Corporation.

Ettevõttel on kaks peamist tegevussuunda – toiduainetetööstuse seadmete tootmine Sveba-Dahlen Group AB kontserni ettevõtetele ning seadmete müük ja hooldus Balti riikides. Tootmisosakonna põhilised tehnoloogilised operatsioonid on painutamine, keevitamine, lihvimine, elektriinstallatsioon ja koostamine.

2022.a. esimeses pooles oli töömaht 2021.a. tasemel. Aasta teises pooles vähenes töömaht 20%. Peamiseks põhjuseks oli klientide ebakindlus, mille tingis üldine intresside tõus ja kõrged energiahinnad. Seoses energiahindade hüppelise kasvuga korrigeerisime väljamüügi hindasid. Optimeerisime energiatarbimist vahetades valgusteid ja parendades kütteseadmete juhtimist. Suuri investeeringuid ei tehtud. Jätkus tavapärane tootmistingimuste ja toodete parendamine. Palju tööd tegime selleks et hoida töös tarneahel ja tagada õigeaegselt tootmiseks vajalikud materjalid.

Müügiosakond vahendab Eesti, Läti ja Leedu klientidele kontserni kaubamärkide Sveba-Dahlen, Glimek ja Varimixer tooteid ning lisaks ka kümnete teiste kaubamärkide tooteid. Seadmete müük jäi eelmise aasta tasemele, kuna enamuses müüsime standardseadmeid, lisaks paar suuremat tööstusprojekti. Endiselt paigaldasime meie tootmises valminud pagariahjusid erinevate poekettide supermarketite küpsetuspunktidesse. Müük vähenes 4.kvartalis seoses energiahindade kallinemisega ja nii mõnigi potentsiaalne klient lükkas oma suuremad investeerimisplaanid edasi.

Sveba-Dahlen Baltic OÜ juhatuse liikmed ei kasuta soodustingimustel ettevõttele kuuluvaid varasid.

Ettevõtte põhitegevus ei ole hooajaline ning osaühingu majandustegevus tsükliline.Ettevõtte majandustegevusega ei kaasne olulise keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.

Järgneva majandusaasta peamine eesmärk on tootmismahu kasvatamine ja jätkuvalt IT tugiteenuste arendamine. Uurimis- ja arenguväljaminekuid lõppenud majandusaastal ei tehtud ega ole planeeritud ka 2023. aastaks.

Tegevuskeskkonna üldine makromajanduslik areng ettevõtte majandustulemustele on mõjutatud sõjast Euroopas. Venemaa agressioon

Ukrainas, peamiselt energiahindade järsu tõuse tõttu hoogustunud inflatsioon ja intressimäärade tõus on nii klienitde kui ka koostööpartnerite ebakindlust märgatavalt suurendanud.

2022. aastal moodustas Sveba-Dahlen Baltic OÜ müügitulu 9,35 miljonit eurot, suurenedes võrreldes eelmise aastaga 12,8%.

83,2% toodangust müüdi välisturgudele. Ettevõtte ärikasumiks kujunes 2022. aastal 534 tuhat eurot.

Peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Müügitulu (tuh.eur.) 9347 8287

Müügitulu muutus 12,8% 23,1%

Ärikasumi määr 5,7% 4,2%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 5,9 3,6

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Tulu kasv (%) =(müügitulu2022-müügitulu2021)/müügitulu 2021*100

Ärikasumi määr(%)= ärikasum/müügitulu*100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades)=käibevara/lühiajalised kohustused

Aruande koostamisperioodil ei ilmnenud juhtkonna hinnangul täiendavalt selliseid sündmusi, mis võivad mõjutada oluliselt järgmiste majandusaastate tulemusi.

SVEBA-DAHLEN BALTIC OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.