Rohkema info nägemiseks:

AMBER DISTRIBUTION ESTONIA OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6930; jälgijaid - 76. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta AMBER DISTRIBUTION ESTONIA kohta arvamuslugu!"

AMBER DISTRIBUTION ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 6930 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 76 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Juhtimisaruanne

Sissejuhatus

Amber Distribution Estonia OÜ (“Ettevõte”) põhitegevuseks on alkohoolsete jookide turustamine Eesti Vabariigis. Ettevõte on osa Amber

Beverage Groupist (edaspidi „kontsern“ või „ABG“) – juhtiv jookide tootja, turustaja, logistikateenuste pakkuja ja jaemüük, mis tegutseb rahvusvaheliselt peakontorist Luksemburgis ning oma tootmis- ja turustusettevõtete kaudu. Mehhiko, Suurbritannia, Austraalia, Austria,

Saksamaa, Venemaa ja Baltikum on selle ajalooline koduturg.

Ettevõte tegutseb Eesti turul alates 2001. aastast ning on sellest ajast peale kujunenud Eesti joogiturul keskmise suurusega, kuid konkurentsivõimeliseks ja dünaamiliselt arenevaks tegijaks, pakkudes klientidele laia valikut rahvusvahelisi kangeid jooke ja veinibrände. Olles kõige kiiremini kasvav rahvusvaheliste piirituse- ja veinibrändide edasimüüja Eestis, saavutas Ettevõte 2022. aastal oma kõrgeima aastase müügirekordi. Ettevõte teenindab üle 1200 müügipunkti üle 210 kaubamärgiga portfelliga See on arendanud pikaajalist koostööd kõigi Eesti suuremate jaekettidega ning on uhke esindaja ülemaailmselt tuntud joogibrändidele William Grant's & Sons (Grant's, Tullamore, Hendrick's),

Beam Suntory (Jim Beam, Courvoisier, Teacher's), SPI. (Stoli Premium, Elit), ABG (Moskovskaya, Riga Black Balsam, Cosmopolitan Diva) jt.

Tegevused 2022. aastal 2022. aastal pärast Covid-19 pandeemiapiirangute kaotamist riigi valitsuse poolt taastus üldine turuaktiivsus, eriti on-trade segmendis (hotellid-kohvikud-restoranid). Venemaa invasioon Ukrainasse 2022. aasta veebruaris sundis aga maailmamajanduse ja ka Eesti majanduse uude kriisi, millega kaasneb oluline elukalliduse, inflatsiooni ja ka intressimäärade tõus. See mõjutas negatiivselt klientide käitumist ja ostuharjumusi. Ettevõte on aga töötanud hoolikalt ja ennetavalt, et kindlustada oma turuosa kõigis suuremates joogikategooriates.

2022. aasta finantskokkuvõte

Ettevõtte 2022. aasta tulud jäid 19,6 miljoni euro tasemele (2021: 19,5 miljonit eurot). Müük Eestisse moodustas üle 99,5% Ettevõtte müügitulust, puhastulem ulatus 213 tuhande euroni, mis on +8% võrreldes 2021. aastaga (197 tuhat eurot), mis tuleneb peamiselt pidevast tööst kulude kontrolli, tulude juhtimise ja brändiportfelli ülevaatega.

Keskmine töötajate arv oli aruandeperioodil 25 (2021: 23) ja palgafond koos sotsiaalmaksuga oli 876 tuhat eurot (2021: 942 tuhat eurot).

Ettevõtte omakapital oli aruandeperioodi lõpu seisuga positiivne (604 tuhat eurot) ning vastas Eesti äriseadustiku § 176 ja § 301 nõuetele.

Ettevõtte peamised finantssuhtarvud on järgmised:

Peamised finantsnäitajad 2022 2021

Tulu muutus 0,48% 2%

Ärikasumi marginaal 1,49% 1,32%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 1,07 1,03

Suhtarvude arvutamiseks kasutatavad valemid: 1. Tulu muutus (%) = (müügitulu 2022 - müügitulu 2021) / müügitulu 2021 * 100 2. Ärikasumi marginaal (%) = ärikasum / müügitulu * 100 3. Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara / lühiajalised kohustused

Järgmise majandusaasta eesmärgid 2023. aastal on ettevõtte eesmärgiks tagada kasumliku kasvu jätkumine läbi tooteportfelli laiendamise ja sisemise efektiivsuse tõstmise. Samal ajal jätkab Ettevõte kontserni oskusteabe kasutamist kohalikul turul ning aktiivselt võimaluste otsimist ettevõtte ressursiplaneerimise parandamiseks ning turuinfol põhinevatele võimalustele kohest reageerimist.

Finantsriskide juhtimine

Tavapärase äritegevuse käigus puutub Ettevõte kokku erinevate finantsriskidega, sealhulgas krediidirisk, likviidsusrisk ja intressimäära risk.

Ettevõtte juhtkond tegeleb finantsriskidega jooksvalt, et minimeerida nende võimalikku negatiivset mõju ettevõtte finantstulemustele.

Ettevõtte laenud on muutuva intressimääraga. Ettevõtte juhtkond kaalub riskimaandamisinstrumentide kasutamist, et minimeerida muutuvate intressimäärade mõju.

Finantsvarad, mis võivad ettevõttele avaldada teatud krediidiriski kontsentratsiooni, on peamiselt nõuded ostjate vastu ja nõuded seotud ettevõtete vastu. Ettevõte on juurutanud ja järgib krediidipoliitikat, mille kohaselt müüakse kaupu laenuga ainult usaldusväärse krediidiajalooga klientidele. Ettevõte järgib ka sanktsioonirežiime, mis põhinevad Eesti Vabariigi Välisministeeriumi veebilehel avaldatud rahvusvaheliste tehingute ja sisemiste protseduuride kohta.

Ettevõte järgib mõistlikku likviidsusriski juhtimise poliitikat, mille kohaselt on tagatud piisavad krediidiressursid kohustuste tasumiseks nende tähtaegadel. Ettevõtte juhtkond tegeleb likviidsus- ja rahavoogude riskidega, hoides piisavaid rahavarusid ja kindlustades piisava finantseerimise laenude, krediidiliinide, liisingutega, jälgides prognoositavaid ja tegelikke rahavoogusid ning sobitades jooksvalt finantsvarade ja -kohustuste tähtaegu.

AMBER DISTRIBUTION ESTONIA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.