Rohkema info nägemiseks:

VARNJA FARMID OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1823; jälgijaid - 69. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta VARNJA FARMID OÜ kohta arvamuslugu!"

VARNJA FARMID OÜ hetkeolukord

Juba 1823 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 69 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Varnja Farmid on vilja- ja seakasvatusega tegelev ettevõte. Sarnaselt teiste põllumajandusettevõtetega järgib OÜ Varnja Farmid Euroopa

Liidu ühisest põllumajanduspoliitikast tulenevat Eestis kehtestatud seadusandlust, mis lisaks hõlmab ka keskkonna-ja kliimapoliitikat. Euroopa

Liidu kaks suuremat prioriteeti on rohepööre ja digitaliseerimine. Keskkonnakaitse seisukohalt puudutab OÜ-t Varnja Farm otseselt nii taimekaitsevahendite kasutamine viljakasvatuses ja õhusaaste ja veeressursside seire ja saaste optimaalne vähendamine seakasvatuses.

Taimekaitsevahendite kestliku kasutamise määrusega nõutakse liikmesriikidelt turustatud taimekaitservahendite koguse vähendamist vähemalt 53%, mis tekitas Eesti-suguste väikeriikide seas protesti, kuna näiteks Eesti kasutab üldse kolm korda vähem taimekaitsevahendeid kui keskmine Euroopa Liidu riik. OÜ Varnja Farm jälgib väga täpselt oma põldude jaoks väljatöötatud taimekaitsevahendite liike ja koguseid ning selle seire ning kogu info on talletatud ettevõtte infosüsteemis. Sellega seoses on pidev eesmärk vähendada taimekaitsevahendite kasutamisest tulenevaid riske, et vältida raiskamist. Kõik eelnev kehtib ka väetiste kohta, mille hind kerkis 2022. aastal väga kõrgele, mistõttu väetiste optimaalne kasutamine on ettevõtte seisukohalt väga oluline.

Põllumajandustoodete turgude olukord on ebastabiilne. Energiakandjate ja -hindade kallinemine on tõsiselt mõjutanud nii tootjaid kui ka tööstusi. Sõda Ukrainas on muutnud olukorda teraviljaturul. Jätkuvalt peab rõhutama, et kõrged sisendhinnad mõjutavad kõiki ja kõike.

Teraviljahind on vahepeal teinud märkimisväärse tõusu – suve alguses kerkis nisu hind isegi üle 400€/t. Novembriks oli see pisut tagasi tõmmanud, aga oli ikkagi oluliselt kõrgem kui aasta varem detsembris, mil hind oli ligi 300€/tonni kohta. OÜ Varnja Farmid toodetud vili on üheks sisendiks oma seakasvatusele, ülejääk müüdi läbi seotud ettevõtte.

Seakasvatuses on kõige suuremaks probleemiks on endiselt väga madal liha kokkuostu hind. Muret valmistavad endiselt kerkinud sisendite hinnad - teravili, söödalisandid ja elekter. Sigade Aafrika katku levik pole veel lõplikult kadunud ei Eestis ega ka mujal Euroopas. Seakasvatuse lepinguline partner on hoidnud tootmise ja realiseerimise stabiilsena. OÜ Varnja Farmid seafarmi õhuseire toimub pidevalt. Selleks kasutatakse keskkonnaameti poolt välja töötatud abikalkulaatorit ja aruandlus esitatakse kvartaalselt ameti iseteeniduses. Põhjavee seire viiakse läbi kord viie aasta jooksul tulenevalt keskkonna kompleksloa nõuetest. Vee-erikasutuse andmed esitatakse kvartaalselt keskkonnaamet iseteeninduses.

OÜ Varnja Farmid käive aruandeaastal oli 1 589 (2021: 1 044) tuhat €, mis koosnes omatoodetud põllumajandussaaduste müügist.

Aruandeaasta kasum oli 525 (kasum 2021:277) tuhat €. 2022.aastal töötas ettevõttes 2 töötajat, kelle palgakulu koos sotsiaalmaksuga oli 65 (2021:51) tuhat €. Juhatuse liikmetele tasu ei makstud.

2023.aastal jätkatakse samades valdkondades.Ehitatakse päikesepark, saadav energia tarbitakse oma ettevõttes., ülejääk müüakse Elektrilevi võrku.

Peamised suhtarvud: 2022 2021 puhaskasumi marginaal: 33% 27% puhaskasum/müügitulu ärikasumi marginaal: 34% 27% ärikasum/müügitulu omakapitali tootlus aastas:puhaskasum/perioodi 33% 24% keskmine omakapital aktivate tootlus aastas:puhaskasum/perioodi 23% 15% keskmised aktivad omakapitali määr: 75% 61% omakapital/koguaktivad lühiajaliste kohustiste kattekordaja:käibevara/lühiajalised 5 2 kohustised

VARNJA FARMID OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.