Rohkema info nägemiseks:

UPM-KYMMENE OTEPÄÄ OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 7035; jälgijaid - 76. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta UPM-KYMMENE OTEPÄÄ OÜ kohta arvamuslugu!"

UPM-KYMMENE OTEPÄÄ OÜ hetkeolukord

Juba 7035 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 76 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Ettevõtte tutvustus

UPM-Kymmene Otepää OÜ on UPM Plywood Oy 100% tütarettevõte. UPM Plywood Oy 100% omanik on omakorda UPM-Kymmene kontsern. Ettevõte on üks suurimaid tööandjaid Valgamaal ning suurim kasepuidu väärindaja Eestis.

Ettevõtte tootmisvõimsus on 90 000 m3 kasevineeri aastas. Toodetakse nii puitpinnaga kui ka järeltöödeldud kasevineeri.

Järeltöödeldud toodetele luuakse lisaväärtust pealistusmaterjalidega või heliisolatsiooniga, kasutades vineerikihtide vahel spetsiaalset kummi.

Vineeri valmistamiseks vajalik kasespoon toodetakse kohapeal. Tootmisprotsessi käigus tekkinud kasehaket saab kasutada tselluloosi- või plaaditööstuse toorainena, puidugraanulite tootmiseks, soojusenergia tootmiseks tehases või ümberkaudsetes katlamajades. Lisaks hakkele müüakse kõrvaltoodetena kasekoort ja lihvtolmu. Tootmistegevuseks vajalik soojusenergia toodetakse kohapeal tootmistegevuse käigus tekkinud puidulistest küttematerjalidest.

Otepää vineeritehase toodete turustamisega tegelevad UPM Plywood Oy müügiesindused.

Tegevuskeskkond ja finantsriskid

Väliskeskkonna mõjud on seotud tugeva rahvusvahelise konkurentsiga, mis mõjutab tõsiselt kohalikku toorainet ja selle kättesaadavust.

Metsandus ja puidutööstus laiemalt on rohemajandus ning omab suuri eeliseid fossiilsete materjalide ja fossiilkütust tarbivate tegevuste ees. Parema keskkonna loomiseks on mõistlik majandada metsi efektiivselt ja säästlikult, mis tagab sektori jätkusuutlikkuse. Eesti puidutööstus on suunatud ekspordile ja kohalikule taastuvale toorainele lisandväärtuse andmisele.

COVID-19 pandeemia ja selle leviku tõkestamiseks võetud meetmed tõid 2020. aastal kaasa järsu maailmamajanduse languse. 2021.

aastal hakkas globaalne majandus taastuma, kuid pole kindel, kui kaua taastumine kestab. Vaktsineerimisega on tehtud küll edusamme, kuid uued epideemiapuhangud erinevates maailma paikades on jätkuvalt võimalikud. Globaalse majanduse taastumine 2020. aasta suurest langusest ja samal ajal jätkuv pandeemia on pingestanud ja häirinud paljusid tarneahelaid, sh logistikat ja energiat, mis on suurendanud kulusid ja hindade ebakindlust ning mõjutanud paljude toorainete ja energia kättesaadavust. Hiina kehtestas

COVID-19 nullstrateegia, mis pidurdas Hiina majanduskasvu kuni 2022. aastani. UPM on rakendanud pandeemia ajal ulatuslikke ettevaatusabinõusid. Seni on ettevõte suutnud oma töötajaid hästi kaitsta ja hoida ettevõtte toimivana.

COVID-19 pandeemia tõttu oli vineeritehases rohkem töölt puudumisi, eriti aasta esimesel poolel.

Reageerides Venemaa sissetungile Ukrainasse, kehtestasid Euroopa Liit ja mitmed riigid ulatuslikud sanktsioonid eelkõige Venemaa ja

Valgevene vastu. EL on kehtestanud ekspordi- ja impordikeelu mitmetele metsatööstuse tootekategooriatele, keelanud Venemaa transpordiettevõtjatel ELi siseneda ning kehtestanud sanktsioonid mitmele Venemaa pangale. Venemaa partneritega seotud rahvusvahelises ostu-müügitegevuses ja maksevoogudes esinevad häired on vältimatud. Venemaa on võtnud vastu ka õigusakti, millega piiratakse mitte-Venemaa ettevõtetel dividendide ja laenumaksete riigist väljaviimist, mis on tekitanud tõrkeid kliendimaksete kogumisel Venemaalt. Samuti on Venemaa piiranud või peatanud maagaasi ja elektri tarnimise Venemaalt. Need piirangud on mõjutanud mitmeid Euroopa riike, kus UPM tegeleb tootmisega, ning toonud kaasa elektri- ja gaasihinna tõusu. Praeguste ja võimalike uute sanktsioonide, vastusanktsioonide ja turusuundumuste täieliku mõju saab teada alles olukorra arenedes. UPM jälgib olukorda tähelepanelikult ja teeb otsuseid vastavalt.

Kasevineeri järele oli suur nõudlus plaatmaterjali ja sõidukipõrandate tootmises ning ehitusega seotud tööstuslikel kasutusaladel.

Turuhinnad tõusid paljudel lõppkasutusaladel.

Krediidirisk on risk, et ettevõte saab kahju, kui vastaspool ei täida oma lepingulisi finantskohustisi. Ettevõte juhib krediidiriski läbi UPMi

Customer Operations in Finance osakonna juhitava tsentraalse krediidiprotsessi. Krediidiprotsess hõlmab klientide hindamist ja pidevat monitoorimist, sissenõudmist, tähtaja ületanud arvete järelkontrolli ja krediidikindlustuskaitset. Valuutarisk ei mõjuta ettevõtet oluliselt, kuna kõik aasta jooksul tehtud suuremad tehingud, sealhulgas müügilepingud, on eurodes. Olulist intressiriski ei ole, kuna ettevõttel ei ole pikaajalisi laene. Muude finantsriskide nagu likviidsusriski mõju on ettevõttele vähemoluline ning neid juhib UPMi Treasury osakond.

Arendustegevus ja juhtimissüsteemid

Ettevõte keskendub tööõnnetuste ennetamise võimaluste otsimisele, toodete kvaliteedi parandamisele ning efektiivsuse kasvatamisele, samuti ohuolukordade märkamisele ja ennetamisele. Regulaarsete tööohutuse ja keskkonnahoidlikkuse alaste ringkäikudega märgatakse riske ning tehakse tähelepanekuid vajalike tegevuste kohta.

Ettevõtte tootmistegevus võimaldab kasutada toodetel CE-vastavusmärgist.

Ettevõtte tegevus vastab keskkonnajuhtimissüsteemile ISO 14001:2015 ja kvaliteedijuhtimissüsteemile ISO 9001:2015. Puittooraine päritolu tõendamisel järgitakse FSC ja PEFC tarneahela skeemi.

UPM-KYMMENE OTEPÄÄ OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.