Rohkema info nägemiseks:

TIIGI KESKUS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6962; jälgijaid - 34. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TIIGI KESKUS AS kohta arvamuslugu!"

TIIGI KESKUS AS hetkeolukord

Juba 6962 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 34 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

Konsolideerimisgruppi kuuluvad ettevõtted: emaettevõte AS Tiigi Keskus tütarettevõte Tartu Mill AS tütarettevõte Balti Veski AS tütarettevõte Dobeles dzirnavnieks AS, Läti Vabariik tütarettevõte Dobeles Eko SIA, Läti Vabariik tütarettevõte Rigas dzirnavnieks AS, Läti Vabariik

Seisuga 31.12.2023 kuulub AS'ile Tiigi Keskus 87% Tartu Mill AS aktsiatest. Tartu Mill AS osalus Läti tütarettevõttes Dobeles dzirnavnieks AS on aruandeaasta lõpu seisuga 94,27% ning Balti Veski AS-is 100%. Dobeles dzirnavnieks AS'ile kuulub 100% Dobeles Eko SIA-st. Eesmärgiga lihtsustada kontserni struktuuri ning vähendada juhtimis-, õigusabi- ja raamatupidamiskulusid ühendati 2022. aastal omandatud Leedu ettevõte

AB Baltic Mill aruandeaastal AS-iga Dobeles dzirnavnieks. Ühinemise tulemusena kuulub AS-ile Dobeles dzirnavnieks 99,76% osalus Läti teravilja töötlemise ettevõttes Rigas dzirnavnieks AS. Aruandeaastal jätkasid kõik grupi ettevõtted senise põhitegevusega ning olemasolevate toodete ja kaubamärkide arendusega.

2022. aasta 24. veebruaril alanud Venemaa vägede sissetung Ukrainasse mõjutas märkimisväärselt majanduse arengut maailmatasandil ning koos üleüldise inflatsiooni ja Euribori järsu tõusuga kasvasid grupi kulud hüppeliselt kõigis olulisemates valdkondades nagu toore, energia, pakendid jne. Kulude kiirest kasvust tingituna tõusis toodete omahind samas kui müügihindade suurenemine toimus viitega. See omakorda mõjutas ettevõtte mõlema aasta finantstulemusi. Aruandeaastal on olukord turul stabiliseerunud. Ning vaatamata ebastabiilsusele maailma majanduses ei ole selle negatiivset mõju kontserni tegevusele ja kontsernis toodetud toodete nõudlusele märgata. Ülemaailmne nõudlus toiduainete järele, eriti nõudlus pika säilivusajaga toodele nagu pasta, helbed, mis on suur osa grupi sortimendist, on valdavalt stabiilne grupi eksporditurgudel.

AS Tiigi Keskus konsolideerimisgrupi 2023. aasta majandustegevus hõlmab kinnisvara halduse ning teravilja hoiustamis- ja käitlemisteenuse osutamist, nisu- ja rukkijahu, jõusööda, jahusegude, pasta ja kama tootmist, pakendamist ja müüki, teravilja-, lao-, kuivatus- ja transporditeenuste ning elektri- ja soojusenergia toomist.

Tulud, kulud ja kasum

AS Tiigi Keskus konsolideerimisgrupi 2023. aasta müügitulu on 303 miljonit eurot (2022. aastal 289 miljonit eurot). Võrreldes 2022.

aastaga suurenes kontserni müügitulu 5%. Aruandeaastal moodustas müügitulust 80,6% omatoodangu müük. Kui 2022.aastal eksporditi väljaspoole EL'i kogukäibest 17%, siis 2023.aastal moodustas eksport Euroopa Liidust välja 11% müügitulust. Sarnaselt 2022. aastaga teeniti ka aruandeaastal natuke üle poole (54%) müügitulust Eestis ja Lätis.

Kontserni puhaskasumiks 2023. aastal kujunes 23,18 miljonit eurot (2022. aastal 11,83 miljonit eurot). 2022. aastal kulude kiirest kasvust tingitud toodete omahinna tõusu esdasikandmine müügihindadesse toimus viitega ning seetõttu mõjutab ettevõtte mõlema aasta finantstulemusi.

Muuhulgas mõjutab finantsnäitajaid ühekordsest börsitehingust saadud tulu summas 1,8 miljonit eurot, mis on kajastatud finantstulude ja -kulude koosseisus. Varade maht võrreldes 2022. aastaga suurenes 8 miljoni euro võrra moodustades 2023 majandusaasta lõpuks 256,9 miljonit eurot.

Omakapital moodustab bilansimahust 45%. Kontserni finantsseisund on stabiilne.

Investeeringud

Kontsernis toimub pidev tootmisprotsessi arendamine eesmärgiga suurendada efektiivsust ja tootlikkust, kindlustada turupositsiooni ning tõsta konkurentsivõimet. Aruandeaastal tehti investeeringuid summas ~20 miljonit eurot.

Tütarettevõttes Dobeles dzirnavnieksis lõpetati 2022. aastal alustatud viljahoidlate ehitamise kolmas etapp eesmärgiga suurendada teravilja vastuvõtu- ja ladustamisvõimsust. Jätkati digitaalse dokumendihaldussüsteemi ja digitaliseerimisprotsesside väljaarendamisega, samuti äriprotsesside digitaliseerimisega ettevõttes. Investeeriti ka üldise infrastruktuuri parandamisse ja tootmistehnoloogiliste protsesside täiustamisse.

Tütarettevõttes Rigas dzirnavnieks alustati aruandeaastal teravilja vastuvõtu, ladustamise ja transpordi infrastruktuuri arendusega, et suurendada võimsust ja mahtusid ning automatiseerida tööprotsesse eermärgiga suurendada ressursitõhusust. Lisaks tegeletakse tootmisprotsessideks vajaliku soojusenergia tootmise ja tarne optimeerimisega.

Tütarettevõttes Tartu Mill jõudsid lõpule ümberehitustööd tootmise abihoones tehnikaosakonnale. Valmis ettevõtte uus kodulehekülg.

Täiendavalt renoveeriti olemasolevaid hooneid ja tehti parendustöid nisu- ja rukkiveskile, et kasutada veelgi efektiivsemalt elektrienergiat, parandada ressursitõhusust ja panustada keskkonnahoidu. Osteti uued mahutid, mis ootavad veel lisainvesteeringuid. Nagu iga-aastaselt uuendati ka aruandeaastal ettevõtte masinaparki.

Emaettevõte AS Tiigi Keskus jätkas aruandeaastal kinnivarainvesteeringuna soetatud objektide arendustega üüritulu teenimise eesmärgil.

Valmis laohoone Tartus Vinkli 4. Tehti väiksemaid parendus- ja renoveerimistöid, uuendati sõidukiparki.

TIIGI KESKUS AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.