Rohkema info nägemiseks:

VIRU PEEKON OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2302; jälgijaid - 14. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta VIRU PEEKON OÜ kohta arvamuslugu!"

VIRU PEEKON OÜ hetkeolukord

Juba 2302 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 14 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Viru Peekon OÜ tegeleb seakasvatusega Kadrina vallas Lääne Virumaal Kallukse farmis.

Aastal 2022 oli farmi keskmiselt 620 emist, kogutoodanguga üle 19 133 võõrdepõrsast aastas.

Kallukse farmis on võõrdepõrsaste- ja nuumakohti kuni 300 emise järglastele (see teeb kuni 8000 nuumsiga aastas), ülejäänud emiste järglased müüakse peale võõrutust farmist välja

Saimre Seakasvatuse OÜ Nurme farmi. Eelmisel aastal müüdi farmist välja 10 174 põrsast.

Selle tarbeks on soetatud kõigile tehnilistele ja heaolunõuetele vastav veok.

Kallukse farm on sigade jõudluskontrolli (JKK) andmetel tootmisnäitajate osas üks parimaid seafarme Eestis, võõrutades 2022. a. 30,8 põrsast emise kohta aastas.

Aastal 2022 jätkus koostöö kõigi oluliste koostööpartneritega strateegilistes valdkondades nagu sööda ja vadaku varumine, sigade müük, vedelsõnniku laotus. Ettevõtte suuremad ja olulisemad koostööpartnerid on Scandagra (sigade sööt), Farmi Piimatööstus (vadak),

HKScan (sigade müük), Aru Grupp (vedelsõnniku laotus).

Kallukse farm vastab kontrollitud pidamise ja kõrgema bioohutuse nõuetele. VTA kontrollib farmi regulaarselt erinevate seakasvatus- ja bioohutusalaste nõuete täitmise osas. Ettekirjutusi tehtud ei ole.

Farmis on professionaalne personal, töötab 9 inimest.

Ettevõte jätkab plaanipärast tootmissuunda ja sihikindlat arengut tootmise efektiivsuse tõstmise osas, järgides sigade heaolu ja bioohutuse kõrgeimaid nõudeid, mis on väga olulised aspektid tänapäeva seakasvatuses.

Viimased aastad ei ole olnud seakasvatusele majanduslikult head aastad. Liha hind hakkas langema juba 2020. aastal seoses ülemaailmse sealiha ületootmisega, siis Covid 19 pandeemiaga ja püsis äärmiselt madalal terve 2021. aasta, samal ajal tõusid teravilja ja sööda hinnad.

2022. aastal hakkas liha hind küll tõusma, kuid paraku algas ka sõda Ukrainas, mis omakorda tõstis teravilja ja sööda hinnad veel nii kõrgele, et sealiha tootmise omahind tõusis kiiresti oluliselt kõrgemale müügihinnast. Õnneks toetasid Eesti seakasvatust raskel ajal nii Euroopa

Liit kui ka Eesti riik. Tänu erakorralisele toetustele lõpetas ettevõte eelmise majandusaasta kasumiga, olles ilmselt üks väga väheseid seakasvatusettevõtteid, mis eelmisel aastal üldse kasumisse jäid.

Viru Peekon OÜ kuulub Saimre Seakasvatuse OÜ-ga samasse gruppi, mis on ilmselt kõige efektiivsem seakasvatussüsteem Eestis, seda nii tootmisnäitajate kui kulude juhtimise osas.

Ollakse suurimad vadaku kasutajad sigade söötmisel, mis alandab sööda hinda ja kokkuvõttes kogu süsteemi sealiha tootmise omahinda, mis on ilmselt madalaim Eestis. Seega, ajad on olnud

VIRU PEEKON OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.