Rohkema info nägemiseks:

INTERNATIONAL ALUMINIUM CASTING TARTU AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4313; jälgijaid - 56. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta INTERNATIONAL ALUMINIUM CASTING kohta arvamuslugu!"

INTERNATIONAL ALUMINIUM CASTING TARTU AS hetkeolukord

Juba 4313 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 56 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 12 korda.

Tegevusaruanne 2022

IAC Tartu AS tegutseb alates 2001. aastast Tartus valutehnoloogia alal – kergmetallide valu ja valandite mehaaniline töötlemine. 2003. aastal ehitati uus tootmishoone aadressil Vaksali 61 ning alates sellest ajast tegutseb ettevõte sealsetes tootmisruumides ja omab 4400 m² kaasaegset tootmispinda. Ettevõtte tootmisprotsessid on sertifitseeritud vastavalt autotööstuse standardile IATF 16949:2016. Antud sertifikaat võimaldab ettevõttel teha koostööd suurte autotööstuse ettevõtetega nagu Scania, Volvo, Renault ja teistega. IAC Tartu AS põhitoodanguks on detailid ja koostud suurtele veoautode tootjatele.

2022. majandusaasta lõpetati võrreldes 2021. aastaga 24,7 %-lise käibekasvuga. 2022. aasta müügitulu oli 9,2 miljonit eurot. 1,048 miljoni euro suurune maksueelne kahjum tulenes eelmisel aastal alanud ettevõtte jagunemise protsessi lõpuleviimisest eraldumise teel. Eraldamiskava kohaselt andis IAC Tartu AS kontserni uuele tütarettevõttele Vaksali 61 OÜ üle maatüki ja tootmishoone bilansilise maksumusega 1,315 miljonit eurot.

Majandusaasta jooksul nägime jätkuvalt stabiilset hinnatõusu tootmise kuluvahendite ja komponentide osas ning aasta teises pooles oli näha ka erakordselt kõrgest inflatsioonist tulenevaid hinnatõuse. 2023. aastaks prognoosime jätkuvat hinnatõusu ning palgasurvet, mis on tingitud rekordiliselt kõrgest inflatsioonist 2022.

aasta jooksul. Lisaks eelpool mainitule mõjutas ettevõtet ka erakordselt kõrge energia hind, mis kahandas eelnevalt planeeritud kasumit.

IAC Tartu AS prognoosib aastal 2023 tugevat nõudlust valanditele ja koostudele ning aastaseks käibekasvuks on prognoositud vähemalt 10%. Selleks, et tagada suurenenud nõudluse korral oma klientidele hea tarnetäpsus, investeeriti uute karastusseadmesse, mis on poolautomatiseeritud ning kiirendab tootmisprotsessi.

Ettevõtte olulisemad ostu- ja müügivaluutad on euro ja Rootsi kroon. Ettevõtte sissetulevad ja väljaminevad rahavood Rootsi kroonides on üldiselt tasakaalus.

Ettevõtte finantslepingud on sõlmitud ujuva intressiga, mis koosnevad Euriborist ja marginaalist. Lepingute intress sõltub kuue kuu Euriborist ja marginaalist ning Euribori tõus tõstis aasta teises pooles laenude kulukust.

IAC Tartu AS 100%-line osalus kuulub jätkuvalt IAC Sweden AB-le, mille osas muutusi ei toimunud.

2022. aasta alguses viidi lõpule ettevõtte jagunemine ning selle tulemusel loodi uus äriühing Vaksali 61 OÜ, mis asub aastal 2023 ehitama olemasolevale tootmishoonele laiendust suletud netopinnaga 4700m2.

Ehitamise tarbeks on juba koostatud ehitusprojekt, mille alusel on väljastatud ehitusluba hoone rajamiseks.

Finantsarvud

Käibe kasv (%) = (müügitulu 2022 – müügitulu 2021) / müügitulu 2021 x 100

Maksevõime = käibevarad / lühiajalised kohustused

Likviidsuskordaja = (käibevarad – varud) / lühiajaline võlgnevus

Võlakordaja = koguvõlgnevus / koguvara

Varade käibekordaja = müügitulu/keskmised varad

Soliidsuskordaja = omakapital /koguvara 2022 2021

Käibe kasv 24,7% 18,3%

Maksevõime 1,5 3,1

Likviidsuskordaja 0,7 1,6

Võlakordaja 0,52 0,24

INTERNATIONAL ALUMINIUM CASTING TARTU AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.