Rohkema info nägemiseks:

TALLINNGAAS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1035; jälgijaid - 3. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TALLINNGAAS OÜ kohta arvamuslugu!"

TALLINNGAAS OÜ hetkeolukord

Juba 1035 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Tarbijad: 2022. aasta lõpuks osutas Tallinngaas OÜ Tallinnas, Nõmme Linnaosas maagaasi jaotusteenust 74-le tarbijale.

Maagaasi hange:

Maagaasi hangiti suurimalt maagaasi importijalt AS-ilt Eesti Gaas.

Maagaasi võrguteenuse hange:

Eesti suurima jaotusvõrguettevõtja AS Gaasivõrk B-kategooria jaotusvõrgust jaotati maagaasi Tallinngaas OÜ B-kategooria jaotusvõrku.

Turuload:

Tallinngaas OÜ omab Energiaturu Inspektsiooni (01.01.2008 Konkurentsiamet) poolt väljastatud turulube maagaasi müügiks Eesti Vabariigis ning jaotusteenuse osutamiseks Tallinnas: Nõmme Linnaosas, Männiku tee tööstus ja eramajade piirkonnas.

Juhtimine:

Tallinngaas OÜ ainuomanik ja tegevjuht on eraisik Eda Saaberg.

Personal: 2022 majandusaasta lõpuks töötas ettevõttes 1 töötaja.

Tööjõukulud koos maksudega moodustas 2022 aastal kokku 17 676 eurot. Juhatuse liikmele juhatuses osalemise eest tasu ei makstud.

Kontori asukoht:

Männiku tee 68, Tallinn 11212 - kontori pinda on renditud aastast 2005.

Majandustulemused ja peamised finantssuhtarvud: 2022 2021

Müügitulu (eur) 332195 232689

Käibe kasv (%) 42,8% 82,6%

Puhaskasum(-kahjum) -7003 -4786

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja 1,79 1,82

Eesmärgid 2023. aastal: 1. Kooskõlastada maagaasi võrguteenuse hind, mis tagaks: tegevuskulude katmise; investeeringud tegevus- ja arenduskohustuse täitmiseks; keskkonnanõuete täitmise; kvaliteedi- ja ohutusnõuete täitmise; tulukuse ettevõtja investeeritud kapitalilt; võrguteenuse osutamisel kasutatud gaasi ostmise ja jaotamise kulud; veebilehe loomise, haldamise ja arendamise kulud; tegevjuhile tegevusala keskmise brutopalga.

2. Leida soodsaima hinnaga koostööpartner asjade interneti (IoT) Platvormile, mille kaudu oleksid Tallinngaas OÜ-le kättesaadavad nutiarvestite poolt fikseeritud tarbijate mõõteandmed.

3. Lahendada alates 01. maist 2013 aastast Eesti gaasiturul tekitatud hinnapoliitika, mille järgi väiksemate jaotusvõrguettevõtjate tarbijad, kes moodustavad gaasiturust 30%, on võrreldes monopoolse võrguettevõtja AS-i Gaasivõrk tarbijatega seatud ebavõrdsesse olukorda.

Väiksemate jaotusvõrguettevõtjate tarbijad peavad hüvitama võrguteenuse hinna, mida makstakse AS-ile Gaasivõrk tema poolt osutatud võrguteenuse eest ning tasuma ka võrguteenuse eest jaotusvõrguettevõtjale, kelle võrguga nende tarbijapaigaldised on ühendatud. Sellest tulenevalt on väiksemate jaotusvõrguettevõtjate tarbijad erinevalt koheldud.

AS-i Gaasivõrk võrguga liitunud tarbija maksab võrguteenuse eest oluliselt vähem kui mõne teise jaotusvõrgu klient. See tuleneb asjaolust, et nii

AS-i Gaasivõrk tarbija kui ka AS-i Gaasivõrk teenust jaotav jaotusvõrguettevõtja maksavad osutatud teenuse eest samaväärset võrguteenuste tasu s.o 75,97 €/ tuh m3 (7,991 €/MWh).

Perioodil 01.01.2007 kuni 30.04.2013 tasusid AS Gaasivõrk tarbijad 48,96 €/ tuh m3 ja väiksemate jaotusvõrguettevõtjate tarbijad 13,46 €/tuh m3. AS Gaasivõrk osutas teistele võrguettevõtjatele maagaasi jaotusteenust 72,50% soodsamalt.

Nimetatud probleemi ei esine elektri võrguteenuse osutamisel, sest nagu eelpool mainitud, maksab näiteks Elektrilevi OÜ jaotusvõrguga liitunud võrguettevõtja võrguteenuse eest oluliselt vähem kui lõpptarbija. Probleem on lahendatud ka veeteenuse osutamisel, kus teisele vee-ettevõttele teenust osutav vee-ettevõte müüb teenust eraldi hinnakirja alusel.

TALLINNGAAS OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.