Rohkema info nägemiseks:

GREEN MARINE AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4215; jälgijaid - 36. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta GREEN MARINE AS kohta arvamuslugu!"

GREEN MARINE AS hetkeolukord

Juba 4215 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 36 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Green Marine AS on AS Tallinna Sadam sidusettevõte, kelle põhitegevuseks on kompleksse keskkonnaalase teenuse osutamine AS Tallinna

Sadam ja teistesse sadamatesse saabuvatele laevadele. Muudeks olulisemateks ärivaldkondadeks on pumbatavate õliseguste jäätmete käitlusteenuse osutamine, ehitus-lammutusjäätmete käitlusteenus, Eesti Kaitseväele ja muudele klientidele jäätmekäitlusteenuse osutamine.

Põhitegevusest tulenevalt on ettevõtte prioriteediks jätkuvalt laevade keskkonnaalane teenindamine. Ettevõtte tegevust iseloomustab sesoonsus, töö maht kasvab oluliselt mai – oktoober, kuna sel perioodil kasvab liinilaevade reisijate arv ning lisaks külastavad Tallinna sadamat kruiisilaevad. Viimaste teenindamine omab märkimisväärset mõju ettevõtte majandustulemustele.

Ettevõtte on seadnud eesmärgiks suurendada, lähtudes Eestis ja lähiriikides olevatest võimalustest, ringlusesse ja taaskasutusse antavate jäätmete mahtu. Püsivalt on olnud ettevõttele prioriteediks jätkusuutlikkuse arendamine. Kogu töö ettevõttes on korraldatud vastavalt kvaliteedi- ja keskkonnajuhtimise standarditele ISO 9001, ISO 14001 ja AQAP 2110.

Aruandeaasta majandustulemustele, võrreldes eelneva majandusaastaga, avaldas suurimat positiivset mõju oluliselt kasvanud pumbatavate õliseguste jäätmete vastuvõtmine ning kõrge toornafta maailmaturu hind. Seoses eelpoolnimetatuga suurenes kütusekomponendi realiseerimisest saadav müügitulu.

AS Green Marine tunnistati 2022.a. jaanuaris edukaks pakkujaks AS-i Tallinna Sadam poolt korraldatud riigihankel „Laevajäätmete jäätmekäitlusteenuse osutamine Vanasadamas, Muuga sadamas, Paldiski Lõunasadamas, Paljassaare sadamas ja Saaremaa sadamas“, mille tulemusena jätkatakse nimetatud teenuste osutamist AS-le Tallinna Sadam. Sellest tulenevalt viiakse ellu investeeringuid veo-ja kogumisvahendite kaasajastamiseks ning jäätmete lõppkäitluse parendamiseks.

Liini-ja kaubalaevade teenindamise maht, võrreldes eelmise perioodiga, mõnevõrra kahanes seoses kaubamahtude langusega sadamas ja reisioperaatorite poolsest reisilaevade prahtimisest ja müügist tingitud muudatustest. Kruiisilaevade teenindamise maht samal perioodil kasvas.

Jätkuvalt oli aruandeperioodi suurimaks arendusprojektiks ehitus-lammutusjäätmete käitluskompleksi arendamine. Kompleksi käivitumine toetab ehitusettevõtetele osutatava teenuse tulemusel vastuvõetavate jäätmete käitlemist ning suurendab nende jäätmete ringlussevõttu ja taaskasutust. Käideldavate jäätmete maht, võrreldes eelneva perioodiga, tegi suure tõusu.

Jätkuvalt osutati RKIK-ga sõlmitud lepingu alusel Eesti Kaitseväele jäätmekäitlusteenuseid.

SA Keskkonna Investeeringute Keskus toetas ettevõtte tegevust jäätmete ringlussevõtu suurendamiseks 2 sorteerimishaaratsiga ekskavaatori ja konteinerite soetamisel.

Aasta-aastalt on kasvanud muudele klientidele osutatavate teenuste osakaal võrreldes AS Tallinna Sadamale osutatavate teenustega.

Juhatus väärtustab kõrgelt pühendunud ja professionaalset meeskonda, mistõttu on jätkuvalt olulisel kohal töötajate motiveerimine. See kajastub ka suurenenud tööjõukuludes ja muudes kuludes töötajate motiveerimiseks. Suurt tähelepanu pööratakse samuti töötajate tööohutusele.

2023. aastal jätkab juhatus tööd samadel tegevusaladel, kõiki olulisi prioriteete silmas pidades. 2023. aastaks on ettevõte planeerinud investeeringuid veovahendite, tehnikapargi ja konteinerite uuendamiseks. Kõik soetatud ja 2023.aastal soetatavad transpordivahendid vastavad

EURO 6 normidele.

2022. aastal alguse saanud euribori tõus aruandeaasta majandustulemustele olulist mõju ei avaldanud. Küll aga prognoosib ettevõte selle mõju suurenemist 2023.aastaks.

Suhtarvud 2022 2021 2020

Käibe muutus 44,76% 83,87% -44,96%

Kasumi muutus 79,18% 197,01% -296,02%

Puhasrentaablus 19,86% 16,04% -30,41%

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 1,73 1,54 0,60

Võlakordaja 0,40 0,41 0,51

ROA 22,33% 16,48% -39,77%

ROE 37,33% 27,84% -39,77%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

Käibe muutus (%) = (müügitulu jooksev aasta – müügitulu eelmine aasta) / müügitulu eelmine aasta *100

GREEN MARINE AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.