Rohkema info nägemiseks:

GALADOR GRUPP OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 9793; jälgijaid - 32. Arvustusi - 5; Artikleid 1+ "Kirjuta GALADOR GRUPP OÜ kohta arvamuslugu!"

GALADOR GRUPP OÜ hetkeolukord

Juba 9793 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 32 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 20 korda.

Tegevusaruanne 2023

Galador Grupp OÜ on asutatud 08. oktoobril, 2004. aastal. Firma viimase 20 aasta tegevusvaldkondadeks on erinevate infotehnoloogia, elektroonika, tehnikakaupade ning kontori- ja fotokaupade jae-, hulgi- ning projektimüük e-poe vahendusel, lisaks osalemine suurematel ja väiksematel riigihangetel ja riiklikes projektides.

Galador Grupp OÜ vahendab klientidele kaupu läbi e-poe (www.galador.ee ja www.galador.eu) ostukeskkonna, tehes koostööd väga paljude erinevate Euroopa Liidu riikide suuremate ja väiksemate distribuutorite ning koostööpartneritega (2023. aasta seisuga on üle 105 erineva müügipartneri integreeritud www.galador.ee e-poega), suutes pakkuda oma klientidele (kelleks on nii eraisikud, väiksemad, keskmised kui ka suurettevõtted ja riigiasutused nii Eestis kui ka Euroopas tervikuna) üle 2,6 miljoni erineva (arvuti)tehnika-, elektroonika- ja infotehnolooogia toote reaalajas.

2023. tegutsemisaasta oli Galador Grupp OÜ jaoks Eestis Ukraina sõja endiselt kestvas heitlikus kontekstis ja ülemaailmset majanduskriisi silmas pidades üsnagi edukas käibekasvu silmas pidades. Aasta pakkus aga ka palju negatiivseid väljakutseid, nt. tuli ettevõttel palju tegeleda küberturvalisuse probleemidega ja sellega seotud riskidega.

2023. aasta müügikäive tõusis võrreldes 2022. aastaga 17,3%. E-poe käibe kasvule andis oma panuse uute tarnekanalite leidmine, riigisektori (raam)hangetesse panustamine. Samas Eesti e-kaubanduse tegevuskeskkonna üldine makromajanduslik areng 2023. aastat silmas pidades, oli väga heitlik ja palju väljakutseid esitav kulude kontrolli all hoidmise kontekstis. Selle mõju oli tunda ka ettevõtte finantstulemustes (kasumi kasv jäi oodatust väiksemaks), kuna kulubaas (palgad, üürid, küberturvalisusega seotud kulutused jne.) võrreldes eelmise aastaga suurenes olulisel määral, samas lisatulusid olulisel määral juurde ei tekkinud, ent nende tekitamise jaoks püüti leida siiski vahendeid ja võimalusi.

Firma põhifookuses oli uute kaubagruppide, uute ostukanalite leidmine ja nende integreerimine e-poe keskkonda. Lisaks otsiti ka uusi ekspordi müügikanaleid, mis tagas teatava osa ekspordikäibe kasvus. Tugev käibekasv toimus erinevate marketplacede osas ja seda just Saksamaa,

Prantsusmaa ja Soome suunal.

Kuna e-kaubanduse valdkonnas annab reeglina tonaalsust müügihooaja tsüklilisus ja sellega seonduvalt ka käivete kõikumised aastas kuude lõikes, siis see mõjutas ka Galador Grupp OÜ 2023. aasta käivet. Tänu neljanda kvartali müügitulemustele, mis ületasid prognoositud ootusi ja selleläbi saavutati üldine soovitud ja loodetud aastane käibekasv.

2023. aastal investeeriti Tartu esinduse uutesse pindadesse. Tartu esindus koliti oluliselt suurematesse ruumidesse, investeeriti töötajate heaolu suurendamisse, mugavamasse laopindade kasutamisse ja garantiikäsitlemise keskkonda.

2023. aastal Galador Grupp OÜ-l valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske ei olnud, kuna kaupde ost on seotud olnud vaid Euroopa Liidus tegutsevate ettevõtetega ja sellega seonduvalt valuutariskid maandatud.

2024. aastal jätkatakse samamoodi endiselt aktiivselt investeerimist www.galador.ee e-poe uuendamisse, parendamisse ja arendamisse.

Plaanis on integreerida ja lansseerida erinevaid uusi, e-poe klientidele mõeldud olulisi funktsionaalsusi ja võimalusi, seda nii Eesti kui ka muu

Euroopa klientuuri ja kasutajaskonda silmas pidades.

Olulised finantssuhtarvud 2 023 2 022

Müügitulu 7 533 876 6 459 449

Tulu kasv % 16,63 -8

Puhaskasum 21 192 18 442

Kasumi kasv % 14,91 -88,86

Puhasrentaablus % 0,28 0,29

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 1,36 1,36

ROA % 0,98 1,07

ROE % 3,30 2,97

GALADOR GRUPP OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.