Rohkema info nägemiseks:

SVEA FINANCE AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5161; jälgijaid - 86. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta SVEA FINANCE AS kohta arvamuslugu!"

SVEA FINANCE AS hetkeolukord

Juba 5161 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 86 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,7 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2023

Svea Finance AS (edaspidi Svea) on rahvusvahelisse finantskontserni Svea Bank AB kuuluv ettevõte, mille põhitegevusaladeks on krediidi andmine ja muude finantseerimis- ning makselahenduste pakkumine. Svea asutati 2005. aastal ning muuhulgas tegutseb krediidiandjana KAVSi § 2 lg 8 alusel.

Äriklientidele pakub Svea likviidsust suurendavaid finantseerimislahendusi faktooringu, müügiarvete finantseerimise ja ärilaenude kaudu ning müügi kasvu toetavaid paindlikke makselahendusi liisingu, järelmaksu ja ostukonto makselahenduse näol.

Eraklientidele pakutakse mitmesuguseid tarbijakrediidilahendusi nagu tarbimislaenud, järelmaks ja autoliising ning 2022. aastal turule toodud innovatiivset alternatiivi järelmaksudele ja teistele kallitele makselahendustele, milleks on internetipõhine ostukeskkond Rahapood.ee.

2023. aasta oli ümbritsevas keskkonnas valitsevate tingimuste tõttu mitmekülgne. Aastat iseloomustasid kõige enam jätkuvalt kõrge inflatsioon ja kallinenud laenuintressid, mis vähendasid või kujundasid ümber nii leibkondade tarbimist kui ka äriettevõtete vaheliste tehingute mahtu ja struktuuri. Samuti vähenesid mitmetes ärisektorites ekspordimahud. Kõik eeltoodu on olnud sissejuhatuseks kasvavale maksejõuetuste ja pankrottide arvule nii eraisikute kui ka ettevõtete seas.

Vaatamata pidevalt muutuvatele oludele, kujunes 2023. aasta Svea tulemus siiski arvatust paremaks. Ettevõtte nõuete ja krediidiportfelli (bruto) aasta keskmine kuulõpu saldo kasvas 2022. aastaga võrreldes 17%. Vaatamata krediidikindlustuse pakkujate kasvanud konservatiivsusele ja vähenenud kindlustuslimiitidele, suutis ettevõte kasvatada müügiarvete uusfinantseerimise mahtusid 37% võrra. Samal ajal vähenesid faktooringu uusfinantseerimise mahud ühe suurima kliendi vähenenud mahtude tõttu 53% võrra. Eelnevale vaatamata oli faktooringust ja müügiarvete finantseerimisest tulenev nõuete portfelli (bruto) aasta keskmine kuulõpu saldo aasta varasemast 16% suurem. Krediidikahjumeid antud tegevussuunas ettevõttele ei tekkinud – see annab tunnistust ettevõtte tugevast kompetentsist nii finantsiliste kui ka juriidiliste riskide hindamises ja nende maandamises.

Tarbijakrediidi toodete lõikes tegid tugeva tõusu järelmaksude ja tarbimislaenude uusfinantseerimise mahud, kasvades aastaga vastavalt 53% ja 60% võrra. Autode finantseerimise, ostukonto ja Rahapoe uusfinantseerimiste mahtudes toimus võrreldes eelmise aastaga kokku 44% langus, mis tulenes üldisest nõudluse vähenemisest kasutatud autode segmendis ning uue krediidimudeli loomisel ja juurutamisel kehtinud ajutistest tehnilistest piirangutest , mille mõju mahtude vähenemisele oli ette prognoositav. Pärast vastavate muudatuste sisseviimist on mahud oodatult taastumas. Kõige eelneva tulemusel kasvas tarbijakrediidiportfell (bruto) aasta lõpu saldode võrdluses 12% võrra.

Põhitegevusega seotud nõudeid oli aasta lõpu seisuga 18 341 185 eurot (2022. aastal 17 331 356 eurot).

Ettevõtte teenustasutulu oli 467 168 eurot (2022. aastal 681 066 eurot), intressitulud moodustasid 2 873 349 eurot (2022. aastal 2 526 595 eurot) ja puhaskasum 392 120 eurot (2022. aastal 470 654 eurot). Suurimat mõju teenustasutulude vähenemisele avaldas eelmainitud faktooringu mahtude vähenemine, puhaskasumit mõjutas enim oluliselt kallinenud rahastamise hind.

2024. aastal jätkab Svea Rahapood.ee kontseptsiooni edasiarendamist, et muuta teenus klientidele veelgi mugavamaks, kiiremaks ja turvalisemaks. Samuti keskendub Svea tooteportfelli laiendamisele ning plaanib tulla turule uute ja täiendavate finantseerimislahendustega, et vastata veelgi enam klientide erinevatele vajadustele ning kasvatada seeläbi oma kliendiportfelli. Jätkuvalt on Svea jaoks väga oluliseks riskide maandamine ja optimeerimine ning klienditeeninduse kvaliteedi tõstmine. Selle eesmärgi saavutamisel on plaanis võtta 2024. aasta jooksul kasutusele uus kliendi- ja krediidihaldusprogramm, mille juurutamisega käesoleval hetkel juba tegeletakse.

Svea peab väga oluliseks vastutustundliku laenamise põhimõtete järgimist, et olla usaldusväärne, läbipaistev ja õiguspärane finantspartner kõikidele oma klientidele.

Svea on finantsiliselt tugev, tema ärikontseptsioon on kindel ning ettevõttes töötavad inimesed, kes on oma ala spetsialistid ja kõrgelt motiveeritud. Tugeva meeskonna loomine ja hoidmine on ettevõtte jaoks strateegilise tähtsusega, mistõttu panustab ettevõte oma töötajate rahulolusse ning turvalise ja meeldiva töökeskkonna loomisse. 2023. aasta detsembris tunnustati Svead kui tööandjat rahvusvaheliselt tunnustatud Great Place To Work sertifikaadiga.

Svea on jätkuvalt tegev ning loob Eesti inimestele ja ettevõtetele täiendavaid võimalusi nende eesmärkide ja soovide elluviimiseks.

Suhtarvud: 2023 2022

Vara puhasrentaablus 2% 3% (ROA)

Omakapitali 12% 16% puhasrentaablus (ROE)

SVEA FINANCE AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.