Rohkema info nägemiseks:

PROACTIVITIES OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 191; jälgijaid - 0. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta PROACTIVITIES OÜ kohta arvamuslugu!"

PROACTIVITIES OÜ hetkeolukord

Juba 191 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

OÜ ProActivities oli 2023. aastal jätkuvalt haridust abistavate teenuste pakkumisega seotud äriühing kuigi sellelgi majandusaastal müügitulu ei teenitud. Varasemalt oli äriühingu näol tegemist projektipõhiste meelelahutusürituste korraldamisega tegeleva ettevõttega, mis alustas tegevust juba 2006. aasta aprillis. Selle ainuomanikust juhatuse liige Tõnu Roolaht tegutseb seejuures ainukese ning peateenuspakkujana, kellel on selleks vajalik kvalifikatsioon filosoofiadoktori teadusliku kraadi näol majandusteaduse valdkonnas. Ettevõtte oli omapoolse avalduse alusel käibemaksukohustuslane kuni 1. veebruarini 2012. Sellest kuupäevast alates ettevõte käibemaksukohuslane ei ole. Selle põhjuseks on otsese ettevõtlustegevuse ning müügitulu tagasihoidlik maht või kohatine puudumine. Olulise lisamajandustegevusena teostab ettevõtte omanikult kaasatud laenuvahendite investeerimist väärtpaberitesse. Siiski ei saa ettevõtet pidada tegevusalalt investeerimisettevõtteks, sest sellealast teenust ettevõttevälistele osapooltele ei pakuta, ega ole kavas pakkuma asuda.

2020. aasta alguseni jätkas ettevõte oma senist investeerimistegevust Nasdaq Baltic börsi vahendusel, kuid globaalse majanduskeskkonna suure muutusega seoses kujundati 2020. aasta neljandas kvartalis oluliselt ümber ettevõtte senine investeerimisstrateegia.

Väärtusinvesteeringute kõrval Eesti ja Leedu börsiettevõtetesse, mis reeglina maksavad samas võimaluste kohaselt dividende, alustati suurema riskitasemega investeeringuid kasvuettevõtetesse ehk idufirmadesse. Need investeeringud niiöelda uue majanduse suunal jagunesid New Yorgi börsi vahendusel tehtud rahapaigutusteks Hiina päritolu elektriautode tootjatesse (NIO, Xpeng jt.) ning kauplemisplatvormi Funderbeam kaudu omandatud osalusteks esialgu Eesti päritolu kasvuettevõtetesse (portfellis Change, HUUM, Silen). 2021. aastal lisandus neile väiksesemahuline riskiinvesteering Wise aktsiatesse Londoni börsil. Jätkuvalt omas ettevõte mitmeid investeerimispositsioone Eesti ja Leedu päritolu börsiettevõtete aktsiate ja fondiosakute näol. 2024. aasta jaanuarikuu seisuga on need uuelaadsed investeeringud kasvuettevõtetesse seotud kestvate tagasilöökidega nii New Yorgi börsile tehtud elektriautotootjatesse investeeringute väärtuse arengus (siin toimus küll majandusaasta vältel ka positiivseid arenguid Xpeng Inc. ADR-ide väärtuse kasvu näol) kui ka platvormi Funderbeam vahendusel tehtud investeeringute puhul (eeskätt Sileni osakute väärtuslangus). Aktsiate väärtuse languse laiemaks põhjuseks oli 2023. aastal nii baasintressimäärade tõstmise jätkumine Euroopas ja USA-s, mis jätkuvalt piiras tehnoloogiainvesteeringuid ja idufirmade rahastusvõimalusi, samuti sõdade ning majandusliku ja poliitilise keskkonna halvenemise kaasmõjud investeerimiskeskkonna negatiivsemaks muutumisele. Siiski toimus ka positiivseid arenguid, nagu näiteks Wisei aktsiate väärtuse taastumine eeskätt aasta viimases kvartalis ning mõnede Tallinn börsil noteeritud ettevõtete aktsiate väärtuse suurenemine. Majandusaasta vältel realiseeriti Baltic Horizon Fundi kui baltiülese kinnisvarafondi osakud, sest fondi arenguperspektiivid olid suure laenukoormuse taustal intressikasvu tingimustes halvenenud.

Jätkuvalt ei saa unustada, et oluliselt kõrgem on võetud riski aste ja sealhulgas mõne investeerimisobjektiks oleva ettevõtte tegevuse läbikukkumise oht. Mitmed need riskitegurid (välja arvatud vast baasintresside tõstmine) kanduvad kahjuks jätkuvalt üle 2024.

majandusaastasse ning võivad teatud stsenaariumite korral (näiteks meie regiooni majanduslanguse süvenemine) võimendatud mõju omada.

2023. majandusaastal kaasas ettevõtte omanikult uusi laene summas 7 465 eurot ning novembri lõpus ja detsembris teostati omanikule laenu tagasimakseid kogusummas 765 eurot, et võimaldada omanikul eraisikuna soovitud määral panustada heategevusse.

Finantsinvesteeringute tegemisele keskendub OÜ ProActivities jätkuvalt kogu 2024. majandusaastal. Kavas on ettevõtte investeeringute portfelli kujundada arvestades globaalse majanduse arenguid. Siiski jääb investeeringute üheks suunaks endiselt Eesti ja teiste Balti riikide börsiettevõtete väärtpaberite omamine. Seda soodustab investeerimiskulude oluline vähenemine neil turgudel seoses tehingute komisjonitasude ning osaühingu väärtpaberikonto igakuisete hooldustasude kaotamisega ettevõtte kodupanga poolt ning valuutavahetuse vajaduse puudumine.

Välistada ei saa investeerimishuvi edasist süvenemist just rohemajanduse ettevõtete segmendis.

Ettevõtte juhatuse ainuliikmele 2023. majandusaastal juhatuse liikme rolli eest tasu ei makstud ega ettevõttepoolseid soodustusi ei antud.

Juhatuse liikmel puuduvad rahalised kohustused ettevõtte ees.

Samuti on oluline märkida, et ettevõtte finantsilised kohustused seonduvad eeskätt ainuomanikult kaasatud laenuvahenditega ning ettevõttel puuduvad muud pikaajalised kohustused pankade, Maksu- ja Tolliameti, hankijate ja muude ettevõttega mitteseotud osapoolte ees. Nende arvete või seadusest tulenevate kohustuste alusel tekkinud nõuded on majandusaasta jooksul tähtaegselt rahuldatud ettevõtte poolt kogutud omavahendite ning omanikult saadud laenuvahendite arvel.

Alates 1. juulist 2016 asus ettevõtte omanik ühtlasi palgalisele osaajaga (0,2) tööle ettevõtte finantshaldurina. Seega on ettevõte keskmine töötajate arv nüüd üks (tõsi, täistööaja ekvivalendi alusel pigem 0 ja 1 vahel). See palgaline töösuhe jätkub ka 2024. aastal.

Ettevõtte juhatus teeb aastaaruandega seoses jätkuvalt ettepaneku eelmistel perioodidel akumuleerunud kasumit mitte jaotada.

PROACTIVITIES OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.