Rohkema info nägemiseks:

VMT TEHASED AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5840; jälgijaid - 104. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta VMT TEHASED AS kohta arvamuslugu!"

VMT TEHASED AS hetkeolukord

Juba 5840 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 104 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 37 korda.

Tegevusaruanne 2023

Üldinfo

AS VMT Tehased on asutatud AS Viljandi Metall ümberstruktureerimise tulemusena 2006. aastal kui emafirma eraldas kogu teraskonstruktsioonide tootmisüksuse eraldiseisvaks tütarfirmaks. Tootmistegevus toimub ettevõtte Viljandi ja

Põltsamaa tehases.

AS VMT Tehased on kujunenud Eesti üheks juhtivamaks teraskonstruktsioonide valmistajaks. Oleme sertifitseeritud alates 2011.aastast vastavalt standarditele EN 1090-1 ja EN ISO 3834-2. Vastavalt standardiseeringule oleme volitatud väljastama kuni EXC3 klassi ehituslikele kandevkonstruktsioonidele CE- markeeringuga toimivusdeklaratsioone.

Turg ja tegevusvaldkond

Lõppenud majandusaasta põhitegevusteks oli nii ekspordile kui ka Eesti müügiks suunatud ehituslike teraskonstruktsioonide ning masinaehituskomponentide tootmine ning seadmete lõppkoostamine.

Ettevõtte peamisteks turgudeks on Eesti, Soome, Rootsi ja Norra.

Suurimad segmendid 2023. a olid: 1. EHITUSLIKUD TERASKONSTRUKTSIOONID- EESTI, SOOME, ROOTSI 2. TÖÖSTUSSEADMETE KOMPONENDID- SOOME, ROOTSI, NORRA

Koguseliselt valmistati erinevat tüüpi terastooteid 5160 tonni.

2023 aastal Eesti masina-ja metallitööstuse sektoris toimund koondkäibe langus mõjutas oluliselt ka sektori majandustulemusi. Suuremateks muutusteks on vähenenud nõudlus ning suurenenud kulud, mis mõjutavad oluliselt kasumlikkust ja konkurentsivõimet. Kuigi töötajate arv on sektoris veidi vähenenud, on palgakulud jätkuvalt suurenenud.

Viimase 12 kuu keskmine palgakulude kasv on olnud 10%.

Vaatamata majanduses toimunud muutustele, on VMT Tehased AS suutnud hoida kulusid arvestatud piirmäärades, tagades soovitud tulemused omahinna konkurentsivõimelisena hoidmisel ning toodangu kvaliteedinõuetele vastavuse.

Käive

VMT Tehased AS-i 2023. aasta müügitulu vähenes 15,8 % võrreldes 2022. aastaga ja moodustas 20 323 tuh. eur. 2022.

aastal oli see näitaja 24 140 tuh. eur. Käibest ekspordi osakaal oli 57%, 2022. aastal 53%.

Käibe vähenemise peamiseks põhjuseks on aasta esimeses pooles ärihuvides suletud Turba tehas. Sellest tulenevalt tekkinud ruumipuudus lahendati Viljandis uute tootmishallide kasutusele võtmisega, mis vähendas eelkõige suurkonstruktsioonide tootmise ja logistikaga seotud probleeme.

Kasum

Aruandeaasta kasum tõusis võrreldes eelneva aastaga 124% ning moodustas kokku 866 tuh. eur. Puhasrentaablus oli möödunud majandusaastal 4,3% , 2022. aastal 1,60%. Arvestades terase stabiilset hinda ning toorme kättesaadavuse paranemist, õnnestus ettevõttel kasumlikkust hoida vaatamata käibe vähenemisele.

Investeeringud

Aruandeaastal tehtud investeeringud on seotud peamiselt uute tootmishoonete seadmete soetamisega ning konkurentsivõime suurendamisega ettevõtte tootmisüksustes.

Aruandeaastal investeeriti:

VMT TEHASED AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.