Rohkema info nägemiseks:

MEST FOOD OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2662; jälgijaid - 36. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta MEST FOOD OÜ kohta arvamuslugu!"

MEST FOOD OÜ hetkeolukord

Juba 2662 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 36 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 18 korda.

Tegevusaruanne 2022

Mest Food OÜ on Eesti kapitalil põhinev toiduainete (liha) vahendusega tegelev ettevõte, kuuludes AS Maag Grupp kontserni.

AS Maag Grupp on 100% Eesti kapitalil põhinev toiduainete tootmise ja vahendamisega tegelev grupp.

Kaheteistkümne aktiivse tegevusaastaga on ettevõte saavutanud turul hea stabiilse positsiooni. Oleme võitnud koostööpartnerite usalduse, mis lisab kindlust edaspidiseks. Peamiseks tegevusalaks on külmutatud ja jahutatud liha ost-müük Euroopas. Mest Food OÜ üheks tegevusharuks on Eesti päritolu liha müümine välisriikidesse, toetades sellega kaudselt kogu Eesti põllumajandust. Meie aktiivsed müügimehed tegutsevad lisaks Eestile ka Leedus ja

Soomes. Mest Food OÜ tütarettevõtted Avalon Foods Sp zo.o. Poolas ja Mest Food UAB Leedus tegutsevad samuti kasumlikult koostöös emaettevõttega.

2022. a. moodustas Mest Food OÜ müügitulu 37 855 tuhat eurot ja puhaskasumiks kujunes 1165 tuhat eurot. 100% müügitulust moodustas müük Euroopa Liidu liikmesriikidesse. Aruandeaastal puudusid uurimis- ja arenduskulud.

Ettevõtte keskmine töötajate arv oli majandusaastal 5 töötajat.

Peamised finantsuhtarvud: 2022 2021

Müügitulu(tuhat eurot) 37855 29636

Puhaskasum (tuhat eurot) 1165 835

Puhasrentaablus 3% 2,82%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 2,02 1,93

ROA 18% 16%

ROE 35% 31%

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: a. Brutokasumi määr (%) = brutokasum/müügitulu * 100 b. Puhasrentaablus (%) = puhaskasum/ müügitulu * 100 c. Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustused d. ROA (%) = puhaskasum/ varad kokku * 100 e. ROE (%) = puhaskasum/ omakapital kokku * 100

Aruandeaastal ei tehtud olulisi investeeringuid ning ei planeerita ka lähitulevikus. Aruande koostamisperioodil ei ole toimunud olulisi sündmusi, mis mõjutaks majandusaasta aruannet.

Mest Food OÜ majandustegevus ei ole hooajaline ega tsükliline. Koos oma tütarettevõtetega plaanib Mest Food OÜ 2023 majandusaastal käivet ja kasumit hoida või suurendada . Kuid ettevõte on väga palju sõltuv maailma majanduspoliitikast, mille tulemusena piiratakse või avatakse toiduainetega kauplemisel erinevaid kolmandaid riike, tootmise sisendhindade kiire tõus jne, mis omakorda mõjutavad Euroopas liha hindu ja pakkumise vs nõudluse suhet.

Samuti mõjutavad meie tulemusi sõjalised tegevused maailmas ja kõik sellega kaasnev.

2023 aasta tulemusi mõjutab ka natuke euribori tõus, mis aruande tegemise hetkel veel jätkab tõusu ja mille langust 2023. aastal ette näha ei ole. Valuutakursi, intressimäärade ja börsikurssidega seotud riske ei ole.

Ettevõtte tegevusel keskkonnamõjusid ei ole, samas üha enam püüame kliente veenda ostma kaupu minimaalses pakendis, püüdes seeläbi vähendada meie hankijate pakendikulu, läbi mille aidata kaasa "rohepoliitikale".

MEST FOOD OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.