Rohkema info nägemiseks:

VÕIDU INVEST OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5683; jälgijaid - 17. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta VÕIDU INVEST OÜ kohta arvamuslugu!"

VÕIDU INVEST OÜ hetkeolukord

Juba 5683 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 17 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Võidu Invest OÜ on asutatud 2011. aastal metallitööstuse valdkonnas ja põhineb 100%-liselt Eesti erakapitalil. Osakapitali suuruseks seisuga 31.12.2023 on 2500 eurot. Osakapitali eest on täielikult tasutud.

Tegevuse kirjeldus

Alates ettevõtte loomisest on Võidu Invest OÜ peamiseks tegevusalaks metallitöötlus ja metalltoodete valmistamine (EMTAK kood 25611).

Peamiselt tegeletakse metalltoodete mehaanilise töötlusega - metallmaterjalide lõikus, painutamine, keevitus, puhastamine, haaveldamine, haavelpritsitööd ning metallpindade katmine pulbervärvitehnoloogia abil. Metallmaterjalide töötluse kvaliteedi tagavad kasutatavad kaasaegsed tööpingid - CNC-laserlõikepink, CNC-painutuspink, CNC-lintsaag, MIG- ja MAG-keevitusseadmed ning pikaajaliste kogemustega pingioperaatorid ja keevitajad. Ettevõtte põhitoodanguks on metsa- ja põllutöömasinate ning muu rasketehnika mehhaanilised detailid ja koostud. Toormaterjalina kasutatakse kvaliteetset lehtmetalli paksusega 2-30 mm, samuti toru- ja profiilterast. Peamisteks püsiklientideks on tootmisettevõtted, kes valmistavad metsatööstuse haagiseid ja erinevaid põllumajandusmasinaid ning nende kaudu liigub Võidu Invest OÜ toodang mitmetesse Euroopa riikidesse.

Majanduskeskkond ja tehtud investeeringud

Kui 2022. aastal läks Eesti masina- ja metallitööstuse sektoril üldiselt hästi, siis 2023. aasta tulemuste põhjal seda enam väita ei saa. Ettevõtete tulemused on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga selgelt kahanenud. Sektori koondkäive oli 2023. aasta neljandas kvartalis 14,4% väiksem võrreldes 2022. aastaga. Eelmise aasta koondkäive kahanes 11,3%.

Konkurentsivõime säilitamiseks on Võidu Invest OÜ tegevus suunatud tootearendusele ja innovatiivsete ressursisäästlike lahenduste leidmisele nii valmistatavate toodete tehnilistes lahendustes kui tootmistsüklis tervikuna. Keeruline aeg tööstusturgudel on aeg mil ettevõte investeerib arendustegevustesse, et luua eeldused väärtuste ja tulu loomiseks tulevastel perioodidel.

Lisaks investeeringutele tootearenduses on 2023.aastal soetatud või välja vahetatud mitmed vanemad seadmed ja ostetud uued – pulbervärvi filterseade, keevituskomplektid. Täiendavalt on ostetud freespink ja treikeskus.

Tulevaste perioodide eesmärgid 2024. aastal jätkatakse tegevust erinevate arendusprojektidega kõrgema lisandväärtusega masinaehituslike omatoodete väljatöötamisel.

Täiendatakse tootearenduse tulemusena valminud rannapuhastusseadme tootebrändi Sand Falcon. Arendusjärgus on väiksematele aladele ja hinnatundlikumale kliendile sobivamad mudelid. Need on mõeldud laiemale sihtturule ja toetavad ettevõtte plaane toota eksportturule sobivat toodet ning suurendada seeläbi müügikäivet.

Võidu Invest OÜ omatoodangu sortiment iseloomustab ettevõtet kui digitaliseerimisele suunatud keskkonnateadlikku tootjat. Samaaegselt tootearendusega planeeritakse luua spetsiifiline turundusplatvorm kus võimalikult suurel määral saaks kasutada digikanaleid suhtluseks potensiaalsete edasimüüjate või lõpptarbijatega.

Ettevõtte järgmiseks sammuks digitaliseerimise valdkonnas on tootmise juhtimise ja planeerimise automatiseerimine ning selleks vajaliku tarkvara ja riistvara soetus. Soov on vähendada inimsekkumise vajadust tootmisprotsessides ning suurendada seeläbi ettevõtte tootlikkust ja rahvusvahelist konkurentsivõimet. Lähiaastatel on oluline tootmise automatiseerimine ja piisava tasemega spetsialistide säilitamine ja/ või väljaõppe võimaluste leidmine.

Aktiivset koostööd jätkatakse ettevõtte-väliste ekspertidega turunduse, digitaliseerimise ja marketingi alal. Ettevõtte siseselt väärtustatakse oma töötajaid, panustatakse nende tervise- ja töökeskkonna tingimuste parenduseks ning võimaldatakse oma ala spetsialistidele konkurentsivõimelist palka.

Majandustulemused

OÜ Võidu Invest müügitulu 2023. aastal oli 2 786 642 eurot. Müügimahtude vähenemine oli otseselt tingitud kogu Euroopa tööstuse jahenemisest ja nõudluse vähenemisest (2022. aasta müügitulu kokku 3 679 894 eurot). Ettevõte on põhitegevuse ja tootearenduse kõrval tegelenud turunduse ja uute investeeringu plaanidega.

Ettevõtte finantstulemiks kujunes 2023. aasta lõpuks majandusaasta puhaskasum 72 092 eurot (2022.a puhaskasum 141 079 eurot).

Võidu Invest OÜ pöörab jätkuvalt tähelepanu kuluefektiivsemale tootmisele leidmaks tasakaalu kulude kasvu ja kasumlikkuse vahel.

Kapitalistruktuuri osas ei sõltu Võidu Invest OÜ liigselt võõrkapitalist ja sellega seotud kõrgetest intressimääradest. Jätkuvate uuenduslike projektide elluviimiseks on võimalus kaasata täiendavat kapitali kreeditoridelt, sest ettevõtte tegevus on stabiilne, maksevõimeline ja jätkusuutlik.

Peamine eesmärk on kohaneda muutuva majanduskeskkonnaga ja jätkata uuendustegevustega ning kasvatada ressursitõhusust, saavutades samal ajal konkurentsivõime rahvusvahelistel turgudel.

VÕIDU INVEST OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.