Rohkema info nägemiseks:

ESTIKO ENERGIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 921; jälgijaid - 7. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta ESTIKO ENERGIA OÜ kohta arvamuslugu!"

ESTIKO ENERGIA OÜ hetkeolukord

Juba 921 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

ASi Estiko Grupp kuuluv AS ESTIKO tütarettevõtja ESTIKO Energia OÜ asutati 04.09.2017.

Energiavaldkonda sisenemine on kontserni strateegiline otsus, kontserni arengukava näeb ette energiatootmise osakaalu suurendamist. ESTIKO Energia OÜ fokusseerib kogu ettevõtte edasise strateegia taastuvenergia allikatest energia tootmisele Raadi päikeseelektrijaamas.

2023. a novembris algasid Raadil Eesti esimese rohealadega 10,5 MWp päikeseelektrijaama ehitustööd.

Endisele nõukogude sõjalennuvälja territooriumile, suurusega 106 ha, on planeeritud rajada Estiko Raadi päikeseelektrijaam maksimaalse võimsusega ligi 100 MWp. Kuna päikesepaneelide tehnoloogia on pidevas arengus ning Eestis on probleeme tootmissuunaliste liitumisvõimsustega, siis ehitatakse esimeses etapis välja 10% jaama võimsusest. Tootmisseade on planeeritud ühendada elektrivõrguga 2024. aasta suvel, millal peaks algama ka energiatootmine.

ESTIKO Energia OÜ olulisemad finantsnäitajad on toodud järgnevas tabelis:

Põhinäitajad (eurodes) 2023 2022 +/-

Puhaskasum -75 805 -64 749 -17%

Omakapital 40 685 116 490 -65%

Varade rentaablus -2,6% -10,9% 8,3% (puhaskasum/aasta keskmised varad)*100

Omakapitalimäär 0,8% 16,9% -16,1% (omakapital/varad)*100

Aruandeaasta 31.12.2023.a seisuga on ettevõtte käibekapital negatiivne. Ettevõtte juhtkond on asjaolust teadlik ning kinnitab, et negatiivne käibekapital ei mõjuta ettevõtte igapäevast majandustegevust ega investeeringuid rajatavasse päikeseenergiajaama ehitusse.

Arengusuunad 2024. aastaks: 2024. aastal jätkatakse Raadi päikesejaama teise etapi ehitus- ja arendustöödega, et oleks võimalik kasutada kõige kaasaegsemat tehnoloogiat, kus tehnoloogia ja keskkond saaksid koos toimida. Uute lahenduste osas tehakse koostööd erinevate päikeseenergia tootmisseadmete projekteerijate, tarnijate ning ehitajatega. Analüüsitakse erinevaid tootmistehnoloogiad, nii fikseeritud raamidega kui ka "tracking" tehnoloogiaga parkide disaini. Lisaks analüüsitakse erinevate tootjate invertereid, paneele ja alajaamu.

ESTIKO Energia OÜ pikaajalisem plaan on hakata Raadi jaamas toodetud roheenergiat väärindama, näiteks tootma rohevesinikku, mida saab kasutada transpordisektori tervikahelas ja keemiatööstuse lähteainena, näiteks ammoniaagi või metanooli tootmiseks.

Arendustegevuses on aktuaalseks teemaks muutunud salvestustehnoloogia ja selle võimalikkuse analüüsimine erinevates projektides.

Estiko Raadi päikesepargi liitumispunkt Ülejõe alajaamas peaks valmima 2024. aasta suvel ja sellest tulenevalt on plaanis tootmisseade võrguga ühendada ning alustada energiatootmist 2025. aasta kolmandas kvartalis.

Raadi päikeseenergiajaama rajamisega annab Estiko Grupp omapoolse panuse Eesti energiajulgeoleku suurendamisse ning roheenergia eesmärkide täitmisesse.

ESTIKO ENERGIA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.