Rohkema info nägemiseks:

ESTIKO ENERGIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 833; jälgijaid - 7. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta ESTIKO ENERGIA OÜ kohta arvamuslugu!"

ESTIKO ENERGIA OÜ hetkeolukord

Juba 833 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

ASi Estiko Grupp kuuluv AS ESTIKO tütarettevõtja ESTIKO Energia OÜ asutati 04.09.2017.

Energiavaldkonda sisenemine on kontserni strateegiline otsus, kontserni arengukava näeb ette energiatootmise osakaalu suurendamist. ESTIKO Energia OÜ fokusseerib kogu ettevõtte edasise strateegia taastuvenergia allikatest energia tootmisele Raadi päikeseelektrijaamas.

2022.a majandusaastal lõpetati Raadil pinna ettevalmistustöid päikeseelektrijaama rajamiseks. 2021. a majandusaastal teostati esmakordselt kogu ala niitmine, eesmärgiga ohjata umbrohu levikut, kaitsta III kategooria kaitsealuste taimede elukeskkonda ja tugevdada kamarat. 2022. a majandusaastal koondati kinnistutelt leitud ja kogutud vanarehvid ühisele laoplatsile, eesmärgiga need purustada või utiliseerida.

Kahjuks vanarehvide likvideerimine 2022. aastal ei õnnestunud.

2022.a majandusaastal jätkati koostöös KPMG Baltics OÜ-ga Raadi päikeseelektrijaama finantsmudeli täiustamist ning uuendati projekti tutvustav teaser ja info memorandum. Aktiivselt jätkati suhtlust nii Eesti, kui ka välismaiste investoritega Raadi päikeseelektrijaama rajamise rahastamiseks. 2022. aastal mitmed välismaised investorid ja fondid tundsid suurt huvi Raadi projekti rahastamise vastu ning uuriti osaluse omandamise või projekti ostmise võimalusi.

2022.a majandusaastal viidi läbi Raadi kinnistute geodeetilised mõõdistustööd ja koostati uus aktuaalne geodeetiline alusplaan.

2022.a majandusaastal taotles ESTIKO Energia OÜ Raadi päikeseelektrijaama ja Ülejõe alajaama vahelise 100 kV maakaabli kaablikoridorile Tartu linnast ja Tartu vallast ehitusloa. Mõlemad omavalitsused väljastasid maakaabelliini rajamiseks ehitusloa. 2022. a majandusaasta IV kvartalis alustati 102 MWp suuruse päikeselektrijaama ehitusloa taotlusprotsessi.

2022.a majandusaastal jätkati põhivõrgu operaatoriga Elering AS võrguga liitumisprotsessi ja jõuti liitumislepingu sõlmimiseni.

2022. aastal osaleti 450 GWh taastuvenergia vähempakkumisel. Kahjuks jäädi napilt võitjate hulgast välja ja taastuvenergia toetust ei saadud.

Arengusuunad 2023. aastaks: 2023. aasta suurim eesmärk on saada Raadi päikeseelektrijaamale ehitusluba ja alustada ehitustegevusega. Kogu senist arengut on pidurdanud põhivõrgus puuduv piisav tootmissuunaline liitumisvõimsus. 2022.a majandusaastal õnnestus sõlmida küll liitumisleping, aga kahjuks osaliselt fikseeritud liitumisvõimsusega ja osaliselt paindliku liitumisvõimsusega.

2023. aasta I kvartalis on plaanis leida lahendus kinnistutelt kokkukogutud laoplatsil olevatele vanarehvidele.

2023.a majandusaastal on plaanis osaleda Keskkonnainvesteeringute Keskuse poolt läbiviidaval toetusvoorus “Rohevesiniku kasutuselevõtt transpordisektoris ja keemiatööstuse lähteainena”. Plaan on

Raadi päikeseelektrijaamas toodetav elekter väärindada rohevesinikuks.

ESTIKO ENERGIA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.