Rohkema info nägemiseks:

SCANDIC STREAM GROUP OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 535; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SCANDIC STREAM GROUP kohta arvamuslugu!"

SCANDIC STREAM GROUP OÜ hetkeolukord

Juba 535 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 3,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Scandic Stream Group 2022.a äriplaan nägi ette Aasiast läbi Venemaa Rootsisse ja Norrasse suunduvate konteinervoogude ekpedeerimist ja kaupade nn„uksest ukseni“ logistika korraldamist, konteinerterminali rajamist Kaliningradi sadamasse ning oma Ro-Ro laevaliini käivitamist.

Seoses Venemaa poolt 24.veebruaril alustatud Ukraina vastase sõjaga langesid meie äriplaani kaks esimest sammast ära ning järele jäi vaid kolmas sammas - oma RoRo laevaliini käivitamine. Selle tegevuse käivitamiseks asutati Lätis tütarfirma Scandic Line SIA kus OÜ Scandic

Stream Group omab 90 % osalust. Scandic Line SIA prahtis alates 1. juunist m/l „ Midas“ ning käivitas Riia ja Södertalje sadamate vahelise regulaarlaevaliini 3 reisiga nädalas. Äriplaani kohaselt pidi laevaliin jõudma jooksvasse kasumisse alates novembri kuust, kuid seoses globaalselt halvenevate majandustingimuste ja eriti kiiresti langeva Rootsi ehitusturuga ei saavutanud me planeeritavaid veomahte ning liin teenis igakuiselt kahjumit. Kahjumi kasvu vältimiseks otsustasime alates 16. oktoober laevaliini sulgeda ning laeva prahilepingu ennetähtaegselt lõpetada. Kuna järgneva kuu aja jooksul läbi viidud kliendikülastused ei andnud meile 2023. aastal laevaliini tasuvuse garanteerimiseks piisavat kogust kaup raha garantiidega veolepinguid, siis otsustasime laevaliini tegevuse konserveerida, säilitades selle taaskäivitamise operatiivse valmiduse olukorra paranemisel. Kuna meil oli põhjendatud ootus, kliendipoolsele suulisele kinnitusele tuginedes, saada 2023.aastaks üks suur konteinerite transportimise leping Aasiast – Rootsi, siis me koondasime ainult pool läti tütarfirma personalist ning säilitasime ekpedeerimise valmiduse.

Emafirma, Scandic Stream Group OÜ tegeles lisaks tütarfirma tegevuse toetamisele ka veel uue laevaliini projektiga – Ro-Ro raudteepraami käivitamine Eesti ja Soome vahel. Koostöös Tallinna Ülikooliga viisime läbi laevaliini teostatavusuuringu. Vastavalt uuringu tulemustele jõudsime järeldusele, et on otstarbekas ehitada omale uus rohekütust kasutav raudteepraam ning alustada selle opereerimist 2026.aastal. Tellisime

Ukraina firmalt Marine Engineering Bureau selle uue raudteepraami eelprojekti, mille saime kätte enne jõule.

Kuna nii Scandic Stream Group OÜ kui ka Scandic Line SIA tegevust finantseeriti valdavalt OÜ Scandic Stream Group osanike laenudegaga ning Scandic Stream Group tegevust, siis avaldas see negatiivset mõju ka Scandic Stream Group bilansile. Osaühingu kahjumi katmiseks otsustasid osanikud muuta põhikirja ning moodustada omakapitali koosseisus osanike sissemakste või laenude arvelt täiendava reservkapitali.

2023.aastal jätkatakse vajalikke tegevusi raudtepraami käivitamisesl 2026 aastal ning tehakse tihedat koostööd Scandic Lina SIA ekspedeerimisteenuste osutamise alustamiseks ning Riia-Rootsi laevaliini taaskäivitamiseks.

SCANDIC STREAM GROUP OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.