Rohkema info nägemiseks:

AUROOM OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1957; jälgijaid - 10. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta AUROOM OÜ kohta arvamuslugu!"

AUROOM OÜ hetkeolukord

Juba 1957 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Auroom OÜ asutati 2019. aasta detsembris, kuid aktiivne majandustegevus algas 1.aprillil 2021.aastal, kui toimus Thermory AS jagunemine.

Emaettevõte viis valmissaunade tootmise tütarettevõttesse OÜ Auroom, mis asub eraldi tootmiskompleksis. Auroom OÜ tootmine asub

Tartumaal Kastres ning müügiosakond Tallinna linnas, Ülemiste linnakus.

Peamine tegevusala on sise- ja välitingimustesse elementsaunade tootmine ning eksport. Aruandeaasta oli sarnaselt paljudele teistele puidusektori ettevõttetele Auroom OÜ-le väljakutsete rohke, kuna üldine Euroopa majanduskeskkond oli ebastabiilne ning inflatsioon ning sõda mõjutasid inimeste ostukindlust.

Aruandeaasta peamised võtmesõnad olid tootmiseprotsessi stabiliseerimine ning tootmismahu kasvatamine ja laienemine uutele turgudele.

Aruandeaastal suutsime säilitada välisturgude ja klientide usaldusväärsuse kinnistamiseks Auroomile väljastatud ISO 9001:2015 kvaliteedijuhtimise standardit, ISO 45001:2018 Töötervishoiu ja tööohutuse juhtimissüsteemi standardit ning ISO 14001:2015 Keskkonnajuhtimis standardit.

Arendustegevustes keskendusime peamiselt tootearendusele ning uute pakkelahenduste väljatöötamisele seoses uutele turgudele laienemisega ning kliendibaasi muutustega.

Strateegia 2024-2025 on jätkuvalt laieneda uutele turgudele Euroopas, Aasias ning Põhja- ja Lõuna-Ameerikas.

Finantssuhtarvud

Suhtarvud 2023. ja 2022. aasta majandustegevuse tulemuste kohta: 2023 2022

EBITDA (EUR) 58 611 -265 472

EBITDA marginaal 0,96 % -4,76 %

Varade käibekordaja 1,77 1,50

Suhtarvude selgitused:

EBITDA = maksude, intresside ja amortisatsioonieelne kasum/(kahjum)

EBITDA marginaal = EBITDA / tulud kokku * 100%

Varade käibekordaja = müügikäive / varad

Ettevõtte tööjõukulud moodustasid 2023. aastal 2 114 tuhat eurot (2022: 1 940 tuhat eurot). Ettevõttes töötas 2023. aastal keskmiselt 62 töötajat (2022: 70 töötaja).

Investeeringud

Auroom OÜ 2023. aastal olulisi investeeringuid ei tehtud. 2022. aasta jooksul oli investeeringute maht kokku 366 tuhat eurot, teostati peamiselt töökeskkonna, tootmishoone ning seadmetega remonttöid või uuendusi.

2024. aasta planeeritud investeeringute maht moodustab 135 tuhat eurot. Eesmärgiks on kasvatada tootmismahtusid.

2023. aastal ja eelneval majandusaastal olulisi uurimis-ja arendustegevuse projekte ning nendega seotud väljaminekuid ei olnud.

Väliskeskkonna mõjud ja majandustegevuse riskid

Ettevõtte äritegevusega seotud riskide juhtimine on oluline ja lahutamatu osa ettevõtte juhtimisest. Thermory AS tütarettevõttena kuulub Auroom

OÜ ühtlasi ka UG Investeeringud OÜ kontserni. Kontserni nõukogu analüüsib regulaarselt koostöös tegevjuhtkonnaga Kontserni ettevõtete riske ja nende maandatust. Tegevjuhtkond tuvastab ja hindab riske, koostab maandamisplaanid ja teeb vajadusel ettepanekuid ressursside eraldamiseks oluliste riskidega tegelemiseks, edendab riskiteadlikkust ja riskijuhtimise viimist protsesside ja töötajateni. Kontserni riskijuhtimise metoodika kohaselt defineeritakse riski kui tulevikus toimuvat võimalikku sündmust või stsenaariumi, mis võib mõjutada ettevõtte eesmärkide saavutamist. Risk võib olla nii oht kui võimalus. Riskide kvantifitseerimine võimaldab võrrelda omavahel nii finants- kui mittefinantsriske, samuti teha kaalutletud otsuseid riski maandamise kohta, võrreldes selle kulukust riski mõju suhtes.

Olles eksportija paljudele erinevatele turgudele, mõjutab ettevõtet kõige rohkem globaalse majanduse käekäik ning välisturgude nõudlus.

Toormehindade suur kõikumine, kõrge inflatsioon ning kõrged intressimäärad ja sellest põhjustatud ebakindlus jätkus ka 2023. aastal. 2024.

aasta alguseks on näha teatud märke majanduskeskkonna stabiliseerumist, mis võiks kaasa tuua nõudluse osalise taastumise 2024. aastal.

Auroom OÜ-l on ujuva intressimääraga laen emaettevõtjalt ning krediidiasutusega on sõlmitud üks liisingleping, mistõttu oleme mõjutatud baasintressimäärast, mis on nii 2023. kui ka 2022.aastal suurendanud ettevõtte finantskulu.

Krediidirisk väljendub kahjuna, mida ettevõte võib kanda ja mida põhjustab tehingu vastaspool, kui ta jätab oma lepingulised finantskohustused

AUROOM OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.