Rohkema info nägemiseks:

MUKSI MESI OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 60; jälgijaid - 0. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta MUKSI MESI OÜ kohta arvamuslugu!"

MUKSI MESI OÜ hetkeolukord

Juba 60 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2023

Muksi mesi OÜ alustas tegevust noortalunikuna 2021 aastal. Ettevõte tegeleb mesindussaaduste tootmise ja mesilasemade kasvatusega.

Mesilasemade kasvatamiseks hangiti juurde Itaalia tõugu mesilasemasid geenifondi parendamiseks. Mesilasperesid kasvatatakse Farrar tüüpi korpustarudes, mille eelduseks on sarnased töövõtted ja sarnased töövahendid. Ettevõte hankis vurritusliini, monteeris ning tegi esimesed katsetused ehk mee vurritamise. Mesilasperede arvu on plaanis tõsta jätkuvalt.

Aasta 2022 kevade algus saabus tavalisest hiljem ja mesilased pääsesid hilja korjele. Seoses COVID-19 viiruse levikuga, kallinesid mesindusega seotud tooted kui ka teenused. Talvine mesilaste sööda hind kahekordistus, samuti kallinesid hangitavad masinad ja seadmed.

Aasta 2023 kevad saabus varakult ja mesilasperede talvitumine õnnestus ilma suurte kahjudeta. Kevadele järgnev suvi oli mee korjeks soodne ja mesilased tegid tublisti tööd ning sügisel saadud meesaak andis tunnistust õnnestumisest. Tuleb tõdeda, et just õiged valikud tagavad mesindajale hilisema edu. Tootmise põhialuseks tuleb lugeda tõukindlaid mesilasperesid ja mesilasemasid. Valitud õige mesilasema tõug ja tõupuhtus tagavad haiguskindluse, mee saagikuse, perede rahulikkuse, sülemlemiskainuse ja talvekindluse. Muksi mesi OÜ jätkab emade hankimist tunnustatud mesilasemade kasvatajatelt ja kasvatab mesilasemasid samuti ise.

Eelnev majandusaasta möödus üldise hinnatõusu rallis, kallinesid kütus ja mesilaste talvesööt. Enim kallinesidki Eestis energia ja toiduained.

Euroopa võitles inflatsiooniga ja intressimäärad võrreldes varasemaga on tunduvalt kõrgemad. Kui 2022 baasintressimäär oli 0,00%, siis järgnev aasta oli see 2...4% ja 2024 jaanuaris oli intress 4,5%. Hinnasurved on küll järk järgult taandumas, kuid muutused hinnakasvus on koma kohtadega, kus jaanuar vs veebruar hinnakasv vahe on 0,5% ehk langus 4,7 protsendilt 4,2 protsendini. Paraku ei saa hinnatõusust osa mee maksumus. Hinnasurve meetoodangule on kõrge ja ostjad on nõus maksma ühe kilogrammi mee eest väiksemat hinda, kui seda maksti varasematel aastatel. Siiski mee müüja peab ostja nõudmisega kaasa tulema ja toodangu madalama hinnaga müüma.

Alustavale tootjale on müümine ja müügikanalite otsimine väga tähtis igapäevane tegevus. Alustajal on klientuur välja kujunemas ning jaekettide lettidele pääsemine on raske või lausa võimatu. Muksi mesi OÜ pakkus mitmetele kaubanduskettidele oma toodangut, läbiti pakkumiste voorud kuni tootenäidisteni, kuid edasiste positiivsete tulemusteta.

Juhatuse liikme tasu ei makstud ja mesinik sai oma töötasu mesilaste käest. Järgneval 2024 aastal jätkatakse rõõmsalt mesilaste lendu nautides ja loodetakse leida tubli ostja puhtale looduslikule meetoodangule.

MUKSI MESI OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.