Rohkema info nägemiseks:

TARTU LASTE TUGIKESKUS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 328; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TARTU LASTE TUGIKESKUS kohta arvamuslugu!"

TARTU LASTE TUGIKESKUS MTÜ hetkeolukord

Juba 328 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 12 korda.

Tegevusaruanne 2022

Tartu Laste Tugikeskus tegutseb alates 1995. aastast. Tartu Laste Tugikeskuse eesmärgiks on ennetada Eestis lastevastast ja perevägivalda, teavitada avalikkust, tõsta vägivallaalast teadlikkust, koolitada professionaale ja aidata väärkoheldud lapsi ning nende pereliikmeid ning nõustada vanemaid laste erinevates arenguetappides.

Tartu Laste Tugikeskuse meeskonnas oli 2022. aastal 3 kliinilist psühholoog–psühhoterapeuti, kellest üks on ka lastearst ja lisaks 5 sotsiaalpedagoog- pereterapeuti. Kokku on Tartu Laste Tugikeskuses peredega töötamas 8 nõustajat. Lisaks kuuluvad meeskonda veel telefoninõustaja-assistent, koolituste koordinaator /raamatupidaja ja puhastusteenindaja.

Keskus teenindab Tartu linna territooriumil elavaid abivajavaid peresid, kus kasvab lapsi vanuses 0-18 eluaastat. Tartu Laste Tugikeskusel on koostööleping ka MTÜ Oma Perega, kus nõustamist saavad lapsendajapered, hooldus-ja eestkostepered. Tartu Laste Tugikeskuse osutab samuti sotsiaalse rehabilitatsiooni teenust. Tartu Laste Tugikeskus osutab ka ohvriabiteenust, pakkudes psühholoogilist nõustamist ja psühhoteraapiat süüteo ohvritele ja nende pereliikmetele.

Tugikeskuse poolt pakutavad teenused on: (cid:127) individuaalnõustamine (cid:127) individuaalteraapia (cid:127) perenõustamine (cid:127) pereteraapia

Ja koolitused: (cid:127) koolitused lastega töötavatele spetsialistidele (cid:127) koolitused lapsevanematele

Tartu linna lastele osutati juuni - detsember 2022 aastal teenust üle 800 tunni.

Esmakordseid pöördujaid oli 218.Antud arv sisaldab ainult selle lepingu alt rahastatud visiite, Tartu linna lapsed saavad nõustamisteenust ka ohvriabi, rehabilitatsiooni jm. teenuste alt. Seksuaalse väärkohtlemise ohvrid on enamuses suunatud teenusele ohvriabi kaudu.

Kõikide laste puhul kaasati võimalusel töösse ka nende vanemad ja vajadusel ka igapäevaselt lastega tegelevad spetsialistid. Pereteraapia ongi kõige suurema mahuga (45% osutatud teenustes), kuid individaalteraapilist tööd on ka palju, kuna vahepeal on vajalik teha koostööd just lapsevanema põhiselt või ka lapse/nooruki põhiselt

Koostööd tehakse kohaliku lastekaitseteenistusega, noorsoopolitseiga, koolipersonaliga, vaimse tervise spetsialistidega jt.

Sagedasemad pöördumise põhjused 2022. aastal 1.Peresuhete probleemid, lahutus, laste jagamine ja kohanemine uues peres 2.Depressioon ja ärevushäired 3. Käitumisraskused

Tartu Laste Tugikeskuse poolt viisime 2022. aastal läbi järgmisi koolitusi: (cid:127) Perevanema ja kasvatajate täiendkoolitused Tallinnas ja Tartus. Koolitused kahes moodulis „ Lapse areng ja kiindumus“ ja „Väärkohtlemine“

Kokku oli 16 koolituspäeva.

(cid:127) Koolitused lapsevanematele „Imelised aastad“ Aasta jooksul viisime läbi koolitusi kahele lastevanemate grupile. Kevadisel perioodil viisime läbi baaskoolituse ja sügisel jätkukoolituse grupid. Kokku said koolitusel osaleda 15 lapsevanemat. Kokku 52 koolitustundi.

(cid:127) Ühised ümarlauad, juhtumiarutelud koos lastekaitsespetsialistidega (cid:127) ECPAT-veebikohtumine

Tartu Laste Tugikeskuse spetsialistid väärtustavad väga enda erialase teadlikkuse ja pädevuse tõstmist. Saime siiski võimaluse piires osaleda erinevatel koolitustel ( osaliselt veebipõhiselt) ja kasutasime meeskonna jaoks erinevate superviisorite teenuseid, korraldasime kovisioone ja sisekoolitusi: (cid:127) J. Männiku supervisioonid-aastas toimusid supervisioonid 4 korda (cid:127) „Imeliste aastate” koolitajate supervisioonid, kovisioonid veebipõhiselt (cid:127) Tartu Laste Tugikeskuse meeskonna kovisioonid (cid:127) Tartu Laste Tugikeskuse meeskonna sisekoolitused (cid:127) Traumateraapia supervisioonid 6 korda (cid:127) Skeemiteraapia supervisioonid 6 korda (cid:127) Kliendipõhised võrgustikukohtumised

TARTU LASTE TUGIKESKUS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.