Rohkema info nägemiseks:

EESTI AFAASIALIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 291; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI AFAASIALIIT MTÜ kohta arvamuslugu!"

EESTI AFAASIALIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 291 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Eesti Afaasialiit on tegutsenud 31 aastat kaitstes ühistegevuse läbi kõne ja peaajukahjustusega inimeste huve ning tagamaks liikmetele eluoluks võrdsed võimalused teiste kodanikega.

Afaasialiitu kuulub üle 600 liikme. Arvestades, et suurem osa afaasiaga inimestest ise liitu kuulumiseks puudespetsiifikast tulenevalt initsiatiivi näidata ei saa, enamikuni ei jõua ka teave ühistegevuse võimalusest, siis loeme oma potentsiaalseks sihtgrupiks 5-6 tuhandet eestimaalast, kes ei saa rääkida või kelle rääkimine, kõnest arusaamine, lugemine ja kirjutamine on kahjustunud. Iga afaasiaga inimese kõrval kuulub meie sihtgruppi ka kõnekahjustusega inimeste suhtluspartnerid – pereliikmed, sõbrad, lähedased, ravi-, rehabilitatsiooni ja sotsiaalabispetsialistid.

Eesti Afaasialiidu üks põhieesmärke on kaitsta ühistegevuse läbi kõne ja peaajukahjustusega inimeste huve tagamaks liikmete eluoluks võrdsed võimalused teiste kodanikega.

2023a fookusesse oleme seadnud Afaasialiidu mõjuala suurendamise, selle kompetentsikeskusena kuvamise. Jätkuvalt tegeleme oma liikmetele ja afaasiaga inimeste puudegrupile aktiivse suhtlemise, info hankimise, jõukohase töö ja meelelahutuse võimaluste pakkumisega.

Afaasialiidu juhtimine

Afaasialiidu tööd koordineerib juhatus, mis koosneb kolmest vastutavast liikmest ja neljast kõnekahjustusega nõukoja liikmest. Aasta jooksul toimus kuus koosolekut.

15. juunil toimus üldkoosolek, millest võttis osa 26 hääleõiguslikku liiget.

Septembri lõpus soovisime Kodanikuühiskonna Sihtkapitali vabaühenduste arenguhüppe taotlusvooru esitatud projekti abil laiendada Afaasialiidu mõjuala. Eesmärgiks oli taastada võrgustik üle-eestiliste tugigruppide näol. Paraku sel korral projekt rahastust ei saanud.

Konsultatsioonid afaasiaga inimestele, peredele, spetsialistidele

Afaasiaga inimeste ja nende suhtluspartnerite nõustamine, juhendamine toimub jooksvalt aastaringi. 2023. aastal nõustasid Külli ja Raili 65 uut klienti või nende võrgustikku kuuluvat inimest.

Üritused sihtgrupile

Afaasiaga inimeste põhiprobleem ajukahjustustest tulenevalt on raskendatud ligipääsetavus suhtlemisele. Eesti Afaasialiidu üks põhieesmärke on luua kontaktürituste kaudu oma liikmetele võimalusi aktiivses juhendatud kõnekeskkonnas viibimiseks. Selleks toimuvad Maarjamäel Pesarimajas regulaarselt üle nädala neljapäeviti kõnekahjustusega inimeste kommunikatsiooni toetamisele spetsialiseerunud logopeedide ja terapeutilise töö juhendajaga grupiviisilised kõnetunnid ja terapeutiline keraamikategevus. Lisaks viib üks logopeedidest läbi ka suhtlusklubi formaadis üldhariduslikke seminare. Selleks, et afaasialiidu ainulaadne teenus oleks kättesaadav üle-eestiliselt, alustasime virtuaalse suhtlusklubiga, mis toimub samuti regulaarselt üle neljapäeva.

Suhtlusklubi grupiviisilised kõnetunnid huvilistele toimusid paralleelselt (cid:127) terapeutilise keraamikategevusega.

(cid:127)

Seal sai logopeedi eestvedamisel vestelda, lahendada erinevaid kõnelisi ülesandeid, arutada päevakajalistel teemadel. Antud ettevõtmise eesmärgiks oli tõsta võimalust iga kord kokku tulles ettevalmistatult maksimaalselt aktiivselt suhelda ja osaleda.

Sügishooaega alustades planeerisime ka hommikusse kõnetundi erinevaid teemasid.

Paraku juhtus sageli, et osalised olid küll tegevustest huvitatud, kuid vähesed olid teemaks ette valmistunud. Hommikuringi teemad olid järgmised: . sept: Minu suvi! Kus käisin, mida tegin?! 14

EESTI AFAASIALIIT MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.