Rohkema info nägemiseks:

TALLINN, TOOM-KOOLI TN 7 KORTERIÜHISTU

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 484; jälgijaid - 22. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta TALLINN, TOOM-KOOLI TN kohta arvamuslugu!"

TALLINN, TOOM-KOOLI TN 7 KORTERIÜHISTU hetkeolukord

Juba 484 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 22 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Korteriühistu majandab Tallinnas Toom-Kooli 7 asuvat korterelamut ning korraldab kommunaalteenuste müüki korteriomanikele.

Ühistu liikmetelt koguti teenustasudena 6403 eurot ning kulutati tegevuskuludeks 6682 eurot. Muud tulud (351 eurot) koosnevad viivistest ja kommunaalkulude-tulude vahest.

Ühistu tulude ja kulude hulgas ei ole kajastatud ühistu liikmetele edasimüüdud kaupade ja teenuste käivet: elektri tarbimine (26317 eurot), vee tarbimine (1249 eurot) ja prügivedu (1258 eurot).

Remondifondi koguti 8862 eurot ning kulutati 2671 eurot. Remondifondi jääk oli bilansipäeval 24859 eurot.

Laenumakseid koguti liikmetelt ja tasuti pangale 8429 eurot. Pangalaenu jääk oli bilansipäeval 122546 eurot, millest 8916 eurot kuulub tasumisele 2023. aasta jooksul. Laenu lõpptähtaeg on 30.09.2034 .

Ühistule osutab haldusteenust Vanalinna Meister OÜ. Ühistul palgalisi töötajaid ei olnud ning juhatuse liikmetele tasu ei makstud.

Aruandeaastal jätkati hoovi ja fassaadi remonditöid. Aruande esitamise ajaks on tööd põhimõtteliselt lõpetatud, kuid kasutusloa saamist takistab muu hulgas mõne korteriomaniku omavoliline ehitustegevus.

Seoses avariiliste tööde mahu suurenemisega on remondikulud ületanud algset eelarvet, mistõttu on osa töid finantseeritud korteriomanike poolt. Bilansi passivas on kajastatud korteriomanikelt saadud ettemaksuna 49 410 eurot ning aktivas ettemaksud kuludena fassaaditööde arve 54 490 eurot. Kulude jagamise ja hüvitamise kohta ei ole hetkel kokkulepet. Kuna ühistu vahenditest ei piisa ettemaksu tagastamiseks, ei ole välistatud et korteriomanik esitab kohtusse hagi teiste korteriomanike vastu. Lisaks aruandes kajastatule on korteriomanike poolt tehtud veel mitmeid kulusid kaasomandi osa korrastamiseks (nt trepikoja remont, haljastustööd), samuti on lahendamata juhatuse liikmete tasustamine remondiperioodil tehtud töö eest. On oodata pikki kohtuvaidlusi nii ühistu osalusel kui korteriomanike vahel. Soovitame kõigil ühistu liikmetel valmistuda erakorraliste kulude kandmiseks.

TALLINN, TOOM-KOOLI TN 7 KORTERIÜHISTU kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.