Rohkema info nägemiseks:

PÄRNUMAA KURTIDE ÜHING MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 344; jälgijaid - 11. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta PÄRNUMAA KURTIDE ÜHING kohta arvamuslugu!"

PÄRNUMAA KURTIDE ÜHING MTÜ hetkeolukord

Juba 344 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 11 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ PKÜ asutati 1995.a. Juhatuse liikmeid on kokku 5 isikut.

2023.a. seisuga on ühingul 76 liiget. Ühingu tegevuse peamiseks eesmärgiks on kaasa aidata kuulmispuudega inimeste rehabilitatsioonile ja integratsioonile.

Koostöös Pärnumaa linna- ja omavalitsustega osutab Pärnumaa Kurtide Ühing viipekeele tõlketeenust Pärnu linna ja maakonna kuulmispuuetega isikutele, sh. ka pimekurtidele.

Viipekeele tõlketeenuse osutamine aitab kuulmispuuetega isikutel paremini toime tulla oma igapäevases elus.

MTÜ tööd korraldab juhatus. Juhatuse tööd juhib juhatuse esimees.

2023.aastal viidi läbi PKÜ aastakoosolek, 2 juhatuse koosolekut ja 1 juhatuse videokõne.

PKÜ tegevusprogramm annab kurtidele suuremad võimalused enesetäienduseks, koolituseks ja vaba aja veetmiseks oma kurtide kogukonnas.

Mitmete erinevate tegevuste kaudu soovitakse vähendada sotsiaalset tõrjutust ühiskonnas ning anda võimalusi suhelda ja täiendada end viipekeeles, samuti tunnetada ja leida oma identiteeti.

Traditsiooniliselt korraldati läinud aastal ühingu liikmetele mitmeid üritusi: Vastlapäev, Lihavõttepühad, Jaanipäev, Ida-Läti ekskursioon,

Rahvusvaheline kurtide päev, Karnevaliõhtu, jõuluõhtu ja mitmeid viktoriine.

PKÜ kodulehte https:/:parnu-kurdid.ee/ kasutatakse info, uudiste ja piltide edastamiseks ning ajaloo talletamiseks. Samuti edastatakse

Facebooki kaudu Pärnumaa Kurtide Ühingu uudiseid.

26.jaanuaril korraldati kurtide klubis kaks mälumängu, samal ajal oli ka Pärnu Kurtide Spordiselts Eero GP viktoriin. Hiljem toimus talveviktoriin, 15 põnevat ja üllatavat küsimust.

24.veebruaril kogunesime Iseseisvuse väljakule. Pärnu Giidide Ühing korraldas 105. aastapäevale pühendatud giidituuri. Giid Malle

Tiidla rääkis riigi kujunemisest aastal 1918, vabariigi sünnilinna sündmustega seotud kohad ja hooned, nende ajalugu. Külastasime

Pärnu muuseumi, kus trükiti Eesti Vabariigi esimene iseseisvuse manifest. Hiljem Munamäel korraldasime ühingu vastlapäeva.

PKÜ üldkoosolek toimus 06.aprillil kurtide klubis, järgnes lihavõttepühade tähistamine, külalisteks olid ka tallinlased.

21.juulil toimus reis Ida-Lätisse, 21 osalejat, sihtpunkt Madona. Tutvusime kohaliku elu-oluga, parkidega, skulptuuridega, laulu- ja tantsupeo väljapaneku ja kunstikooliga. Reisi viimane koht oli Aluksne.

23.septembril tähistasime rahvusvahelist kurtide päeva, samal päeval oli üle Eesti üritus „Maal elamise päev”. Külastasime Saarde valda, osales 23 inimest - Allikukivi koopad, Saarde Valla Huvikeskus, Metste Aiandustalu jne.

Lisaks 12.oktoobril sügisviktoriin, 23.novembril karnevaliõhtu, 3.advendipühal tähistasime jõulupidu, kohale tuli ka Jõuluvana.

PKÜ-l on head suhted mitmete asutuste ja organisatsioonidega.

PKÜ-s töötab 2 viipekeeletõlki ja 1 kommunikatsiooniabi töötaja. PKÜ juhatuse esimees töötab ühiskondlikus korras.

PÄRNUMAA KURTIDE ÜHING MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Safari laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.