Rohkema info nägemiseks:

MEDE KÜLÄ SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 308; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta MEDE KÜLÄ SELTS kohta arvamuslugu!"

MEDE KÜLÄ SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 308 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Sudiste Maanaiste Selts asutati aprillis 1995.a. ja on üks osa Kodukant Viljandimaa külaliikumisest.

Kuna piirkonnas pole kultuuri- ega haridusasutust, võttis selts endale ülesande küla kultuur-haridusliku elu edendamise. Esimestel aastatel tegeldi põhiliselt meelelahutuslike üritustega, mille tuumikuks oli folkloorirühm. Korraldati seltsiõhtuid, tähtpäevade tähistamisi, külapäevi.

Sudiste Maanaiste Selts oli ka üks Eesti Külaliikumise Kodukant asutajatest 9.okt. 1997.a. Seltsi esindajad on osalenud vabariiklikel külaliikumisega seotud üritustel ning tegevad mitmes koostöövõrgustikus koduvallast vabariigini.

1997.a. tekkisid esimesed välissuhted Soome Marttaliikumise Kuusankoski ühendusega.

Vastastikused külaskäigud avardasid silmaringi ja rikastasid seltsielu uute kogemustega.

Kohaliku Omaalgatuse Programmist toetatud projektid aitasid korraldada mitmeid ühisüritusi, muretseda folkloorirühmale rahvariided ja alustada küla teabetoa rajamist.

Euroopa Liidu ACCESS programmi konkursil võitnud külatoa projektiga soetati 3 arvutit, printer ja koopiamasin, loodi turvasüsteem ja internetiühendus.

Hasartmängumaksust saadud toetusega remonditi saal ja kaks tuba külarahva kooskäimiseks. Selts tekitas külasse täiendavalt töökoha küla teabetoa perenaise näol.

Viljandi maakonna investeeringutest eraldatud raha aitas parandada keskasula ilmet: lõhuti varisemisohtlik puukuur ja restaureeriti maakivimüür.

Iga paari aasta järele korraldatakse külapäev.

Sudiste küla ei ole hääbuv küla, siin on noori peresid. Piirkonna elanikest on pea kolmandik lapsed ja noored. Ka lastele mõeldakse: lastehommikud, laste suvised ja talvised spordipäevad. Suveti korraldab selts peredele ühise õppereisi Eestimaa piires.

Sügis-talvisel hooajal tegutsevad huviringid: käsitöö, kandlemäng, tervisekõnnid ja folkloorirühma harjutused.

2010.a. sügisel täitus folkloorirühmal „Sudijad“ 15. tegevusaasta. Aastate jooksul on rühmas tegutsenud vanemad koos lastega kandes seeläbi edasi kohalikku kultuuripärandit. Sudiste piirkond on rikas oma ajaloo- ja kultuuripärandi poolest, millest on selts jätkuvalt teavitanud kogukonnaliikmetele ja külalistele. Kohalikke muistelugusid, pilte ja sündmuste kirjeldusi kogutakse säilitamiseks seltsi kodulootuppa. Piirkonnas on säilinud Mulgimaa ainelise kultuuri vaatamisväärsused: alatare, rehetare ja häärber. Elustatakse kunagisi talusimmaneid. 2009.a. toimus simman Karutsi talus, 2010.a. toimus see Pisina talus.

2008.a. rahastati MAK 3.2 meetmest Sudiste Maanaiste Seltsi projekt „Sudiste külamaja sanruumide ehitus“. Nüüd on külamajas kaasaegne tualettruum. Avanenud LEADER meetmest on rahastatud taotlus külamaja katuse vahetuseks. 2010.a. saigi külamaja uue katuse.

Sudiste Maanaiste Seltsi tegevused 2022 13.01 tervisekõnd käimiskepidega 17.01 lõime käärimine 18.01 linetantsud ja Sudijad 19.01 kaltsuvaipade kudumine 14.02 Sõbrapäeva tähistamine 08.03 Naistepäeva tähistamine pillimees Suleviga 07.04 prügi koristuspäev 09.04 Saarepeedil linetantsu päeval 26.04 koosolek Meie Mulgimaa liikmetega 20.04 prügi korjamine 29.04 tantsuõhtu pillimees Udo-ga

MEDE KÜLÄ SELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.