Rohkema info nägemiseks:

EESTI ENDISTE METSAVENDADE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 465; jälgijaid - 7. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI ENDISTE METSAVENDADE kohta arvamuslugu!"

EESTI ENDISTE METSAVENDADE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 465 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 7 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Endiste Metsavendade Liit MTÜ

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Eesti Endiste Metsavendade Liit (EEML) on aastal 2022 järginud enda põhikirja ja head tava metsavendluse mälestuste hoidmisel, kandmisel ja edasi andmisel meile ja tulevastele põlvedele.

EEML on tähistanud riiklike tähtpäevi, korraldanud koostöös koostööparteritega mälestuspäevi ja kaitselahingute mälestuspäeva Kirblas, Sinimägedel ja Puise rannal. Olnud ajaloopäevade korraldaja ning vastupanuvõitluse päeva peakorraldaja Läänemaal.

19.-20.08.2022 toimus Valga Sõjamuuseumi eestvõttel suursugune MILFEST, mis seekord oli suuresti pühendatud metsavendlusele, sündmuse üks kaaskorraldaja oli EEML. Valga kultuurikeskuses toimus Eesti Metsavendade Liidu 30. aastapäeva tähistamine ja teemakohane ajalookonverents, kus esinesid tunnustatud ajaloolased ja esitleti uut raamatut. Festivali raames toimus Vabadussõjas Mõniste kihelkonnas hukkunute mälestustahvli taasavamise mälestustalitus Hargla kirikus ja sellele järgnev kodupäev Eesti Kodu mälestuskompleksis Mõnistes.

EEML toetaval kaasabil avati 2022.a. metsavendlusele pühendatud mälestisi Saaremaal, lahingupaigad ja kalmutähised ning mälestusmärk Kose kihelkonna metsavendadele Kose kalmistul. Osalesime metsavendade säilmete ümbermatmisel ja endiste metsavendade leinatalitustel Eestimaa erinevates maakondades.

2022. aastal avasime aumärkide näituse „Eesti tänab“ Valga muuseumis. Väljas oli suur valik Eesti riiklikke ja ametkondlikke teenetemärke ning rändnäitusel oli võimalik näha ka Vabadusristi teenetemärke. Näituse on koostanud Vabariigi Presidendi Kantselei, OÜ „Herald“ ja „Miniplast“ ning kollektsionäär EEML liige Mart Puusepp. Korraldamisele aitavad kaasa Eesti Endiste Metsavendade Liit ning Eesti Vabadusvõitluse ja Vastupanuliikumise Mälestusliit.

EEML liikmed osalesid aktiivselt Eesti Vabadusvõitlejate Liidu 29. kokkutuleku ja 30. tegevusaasta tähistamise korraldustoimkonnas, sündmuse ettevalmistamisel ja läbiviimisel. Sündmus toimus Tartus.

EEML liikmed osalesid 7. veebruaril Eesti kaitselahingute alguse aastapäeva tähistamisel Kirblas ja 30. juulil toimunud mälestuspäeva kokkutuleku ettevalmistamisel ja läbiviimisel. EEML oli 2022.a. Eesti kaitselahingute mälestuspäeva peakorraldaja juba neljandat aastat.

17. septembril olime kaaskorraldajad suurpõgenemise mälestuspäeva korraldamisel Puise rannal. Sündmus toimus koostöös Eesti Memento Liidu, Kaitseliidu

Lääne maleva jt. isamaaliste organisatsioonidega, korraldusliku poole eest kandis hoolt EEML.

Koostöös Eesti Mälu Instituudiga osalesime 2022.a. nende poolt korraldatud suveülikoolis, kus mitme päeva jooksul tutvustati metsavendlust okupeeritud Eesti vabariigis.

Eesti Mälu Instituut viis rahvusvahelise suveülikooli läbi juba viiendat korda. Sel aastal viis instituut läbi koguni kaks rahvusvahelist suveülikooli, kuhu tuli osalejaid kokku Eestist Ameerika Ühendriikideni. Juuli viimasel nädalal said Eesti lähiajalooga tutvuda ajalooõpetajad ning ajalootudengid alates magistriastmest, augusti esimesel nädalal tulid kokku ajaloohuvilised gümnaasiumiõpilased ja ajaloo bakalaureusetudengid. Mõlemas grupis oli osalejaid 40 ning kokku tutvus kahe nädala jooksul meie ajalooga 80 inimest; juulikuises grupis oli esindatud 13 riiki, augustikuises kaheksa. Suvekooli toetas Saksamaa

Liitvabariigi Suursaatkond Tallinnas ja Eesti Endiste Metsavendade Liit.

Eesti Mälu Instituut, Eesti Sõjamuuseum – Kindral Laidoneri Muuseum ja Eesti Endiste Metsavendade Liit korraldasid gümnasiste Metsavendluse sügiskooli 21.-23. oktoobril 2022 Kollassaare soosaarel.

Vastavalt koostööleppele jätkus Eesti Mälu Instituudi näituse „Vastupanu nõukogude võimule Eestis 1940-1991“ eksponeerimine maakondades.

EEML esindus külastas 2022 koostööpartnereid Poola Vabariigis, kohtudes Poola vastupanuvõitlejate ja partisaniliikumise esindajatega.

EEML tegevust on 2022. aastal kajastatud ajakirjanduses, raadios ja televisioonis. On ilmunud mitmeid artikleid erinevates Eesti maakondade ajalehtedes

EEML tegevusest. EEML on osalenud endiste metsavendade ja vabadusvõitlejate leinatalitustel.

EEML esindus on osalenud arvukatel üritustel üle Eesti, tõhustamaks koostööd teiste organisatsioonidega, sooviga jäädvustada ajalugu tulevastele põlvedele.

EEML on korraldanud mitmeid mälestusüritusi mõrvatud metsavendade lahingu ja langemiskohtadel, mälestuskivide ja mälestusristide juures.

EEML lõpetas aasta kokkusaamisega Põrgupõhja lahingu mälestuskivi juures lahingu aastapäeval 31. detsembril algusega kell 10.00. Möödus 75 aastat

Põrgupõhja lahingust, 15 aastat mälestuskivi paigaldamisest septembris ning Eesti Endiste Metsavendade Liidu loomisest 30 aastat. Sellel aastal osales 31.

EESTI ENDISTE METSAVENDADE LIIT MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.