Rohkema info nägemiseks:

EESTI KIRJANDUSE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 339; jälgijaid - 16. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI KIRJANDUSE SELTS kohta arvamuslugu!"

EESTI KIRJANDUSE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 339 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 16 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 30 korda.

Tegevusaruanne 2022

Eesti Kirjanduse Selts (lühend EKS) on 1907. aastal asutatud organisatsioon, mille põhikirjajärgne eesmärk on kirjanduse, teaduse ja kunsti edendamine Eestis, oma maa ja rahva igakülgne tundmaõppimine ning tehtud töö tulemuste kättesaadavaks tegemine rahvale. Selts korraldab kirjandussündmusi, juhib mitmesuguseid kirjanduse ja kirjandusteadusega seotud projekte ning koordineerib

Tartu kui UNESCO kirjanduslinna tegevusi nii kohalikul tasandil kui ka rahvusvaheliselt.

Peamisteks tegevussuundadeks olid kirjandussündmuste korraldamine, kirjandusprojektide elluviimine, osalemine Tartu Kirjanduse Maja programmi kujundamisel, kaasarääkimine mitmesuguste kultuurivõrgustike töös ning Tartu kui UNESCO kirjanduslinna tegevuse koordineerimine, milles toetutakse 2021. aasta alguses kinnitatud kirjanduslinna strateegiale, millega saab tutvuda Tartu linna kodulehel: https://tartu.ee/sites/default/files/uploads/Kirjanduslinn%20Tartu%20STRATEEGIA%202021-2024.pdf 2022. aastat iseloomustas Eesti Kirjanduse Seltsis pandeemia mõjudest taastumine ja mitmesuguste vahepeal viiruseohust mõjutatud olnud tegevusliinide, sh rahvusvaheliste mobiilsusprojektide, taaselustamine. Samal ajal jätkus töö viimaste aastate kogemusest sündinud uute lahendustega, mida peeti otstarbekaks normaliseerunud kultuurikeskkonnas, ennekõike videoülekannete kasutamine sündmuste kõlapinna suurendamiseks ning jäädvustamiseks. 2022. aastat võib mitmes mõttes pidada ka kasvu ja edasiarenduste aastaks: koostöös Eesti

Lastekirjanduse Keskusega laienes laste- ja noortekirjanduse festivali programm ja haare, samuti kasvas mitmel suunal koostöö teiste asutustega - 2022. aasta suvel asutati koos mitme teise loomeresidentuure korraldava organisatsiooniga Eesti Loomeresidentuuride MTÜ, sügisel moodustati Eesti keskseid kirjandusasutusi ja -organisatsioone koondav kirjandusklaster, mille töös EKS samuti osaleb.

Järgmisel majandusaastal jätkatakse juba väljakujunenud tegevuste ja projektidega ning süvendatakse veelgi koostööd nii rahvusvahelistes kui ka kohalikes võrgustikes, olulisel määral on kavas suurendada rahvusvaheliste mobiilsusprojektide mahtu, sh uute kirjanikeresidentuuride lisandumine ning eraldi residentuurivõimaluse loomine eesti kirjanduse tõlkijatele.

EESTI KIRJANDUSE SELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.