Rohkema info nägemiseks:

KÕRVEKÜLA MAANAISTE SELTS MIINA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 245; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KÕRVEKÜLA MAANAISTE SELTS kohta arvamuslugu!"

KÕRVEKÜLA MAANAISTE SELTS MIINA MTÜ hetkeolukord

Juba 245 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Selts tegutseb Kõrvekülas aastast 2000.Seltsi liikmeteks on Kõrveküla ja lähipiirkonna elanikud.Miina tegevus on suunatud pere ja kodukultuuri edendamisele, esiemade kultuuripärandi tutvustamisele.Samuti korraldame erinevaid ettevõtmisi, kuhu kaasame ka kogukonda.

Seltsi tegevuse eesmärk on edendada Eesti käsitööd, omandada erinevaid käsitöövõtteid ja oskusi, õppida uusi ja erinevaid käsitöö vorme.

Laiem tähendus seltsil on sotsiaalne - liita oma küla inimesi, nii naisi, kui ka läbi erinevate tegevuste lapsi, mehi, teisi pereliikmeid. Seltsi tullakse, et õppida, jagada teadmisi, oskusi ja kogemusi.

2022. aastal on selts korraldanud Kõrvekülas erinevaid üritusi.

Aasta esimeseks tõsisemaks ettevõtmiseks on juba traditsiooniliselt

Rahvamatk Liigume terviseks- EV aastapäeval ja Kiluvõileiva võistlus.

Veebruaris toimus ka väike seebilillede tegemise korduskoolitus.

Märtsis korraldasime seltsiruumides Makramee õpitoa, juhendajaks Eve

Post ja toimus kohtumisõhtu Reet Hiiemäega pealkirjaga „Maarjapunast saunaloitsudeni-naiste rituaalid pärimuses“.

Märtsis tähistasime ka naistepüha - paastumaarjapäeva.Naistepühade pidamine on väga vana algupäraga ja põline naiste püha.Korraldasime pärimuskultuuri kohaselt päikesetervituse ürituse naistele Tartu vallas

Palalinnas ning tutvustasime paastumaarjapäeva kombestikku.Õhtul kutsusime külanaised seltsiruumi Mokalaadale.

Kindlasti jätkame pärimuskultuuri tutvustamisega ja eesmärgiks on leida viise, kuidas meie emade tehtud käsitööd tänapäeval au sees hoida ja taaskasutada.

2021.a 16. oktoobril osalesime Eesti Rahvakunsti ja Käsitööliidu üle

Eesti toimunud üritusel Käsitöökojad Üle Maa õpitoaga "Sõpradega sõbadest", mille tulemusel seltsi liikmed plaanisid esiemade kombel kududa endale kangastelgedel maavillased sõbad.Lõngaks kasutasime koduvallas asuva Äksi villavabriku poolt valmistatud naturaalset maavillast lõnga.

Esimesed sõbad said 2022. aastal Äksi avatud õuedel avalikult ka ette näidatud, panime üles sõbanäituse Äksi vabriku õuel. Aasta lõpuks oli järjekordne lõngakogus kääritud ja telgedele üleski veetud.Kuna suurem osa naistest kudus sel aastal oma elu esimese maavillase sõba, siis on paljugi veel õppida ja katsetada.

Juba tavapäraselt oli Kõrveküla Jaanipäeval meie osaks lastele mängude korraldamine.

Hoovifestival toimus sel aastal 9.juulil.Traditsiooniliselt korraldasime

Kõrveküla esimese paisjärve äärsel rohealal "Järve spa", kus avatud oli saun,toimus instruktori juhendamisel aerulauaga sõit, lastekirbukas ja õhtu lõpetas Päikeseloojangu kontsert Priit ja Marion Strandbergiga.

24.07 toimus Andrase projekti raames aiandusalane õppereis, külastasime erinevaid permakultuuri aedu ning uudistasime Räpina aianduskoolis ja Uue-

Saluse veinitalus.

23.08 korraldasime välikino seansi Kõrveküla vana spordihalli juures järve ääres.Spordihalli kohvikust sai näksi ja jooki ning kiirematele jätkus ehk Miina naiste küpsetisi ka.Päeval enne kino oli tõsine heinategu, hommikul niideti ja enne õhtut oli vaja see kõik kokku riisuda.

24.septembril toimus samas kohas üritus „Igal külal oma

Mihklipäev“.Külla tuli Heino Prost Nõo vallast oma vana rehepeksumasinaga ja näitas , kuidas ennemuiste reht peksti.Võrdluseks kutsusime kohale tänapäevase põllulaeva. Mihklipäeva ürituse raames toimus ka "Lemmikhoidis 2022"valimine.Rahvahääletusele esitati 33 erinevat hoidist:16 soolast,14 moosi ja 3 siirupit.

Üles oli seatud sõbade näitus ja Miina tegi võitegemise õpitoa.Vaike

Kukk näitas loodusmaterjalidest meisterdamist.Toimus ka sügisandide laat.

Oktoobris toimus Tartumaa kultuurinädala raames rahvuseepose 160

KÕRVEKÜLA MAANAISTE SELTS MIINA MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.