Rohkema info nägemiseks:

KÜLASELTS RIMMO MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 185; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KÜLASELTS RIMMO MTÜ kohta arvamuslugu!"

KÜLASELTS RIMMO MTÜ hetkeolukord

Juba 185 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ külaselts Rimmo on asutatud mais 2003.a.

Külaseltsi majandusaasta algab 1. jaanuaril ja lõpeb 31. detsembril. Külaselts Rimmol on juriidilise isiku õigused ja pangakonto.

MTÜ Külaselts RIMMO (edaspidi selts) on koondunud vabatahtlikkuse alusel Rimmu küla ja tema lähialade füüsilised isikud. Seltsis on 13 liiget, juhatusse kuulub 3 liiget.

Selts juhindub oma tegevuses Eesti Vabariigis kehtivast seadusandlusest, seltsi põhikurjast, samuti rahvusvaheliselt tunnistatud õigusaktidest ning külarahva huvidest.

Seltsi tegevuse eesmärgiks on: * Rimmu külaelu, maamajanduse ja rahvuskultuuri säilitamine ja arendamine ning ümbritseva looduskeskkonna hoidmine.

* kohaliku piirkonna igapäevaste probleemide lahendamine.

* küla välisilme parandamine.

* Seltsielu tugevdamine (ühendada külades elavaid inimesi ühistegevustele).

* koostöö riigi- ja omavalitsusasutustega, kultuuri- ja haridusasutustega, teiste seltsidega nii

Eesti Vabariigis kui ka välismaal.

* luua võimalusi seltsi liikmetele ja teistele Rimmu küla ja lähialade elanikele täiendõppeks ja oma loovuse arendamiseks, korraldades õppepäevi, õppereise, näitusi, huviõhtuid jne.

* avaldada trükiseid ning levitab infot oma tegevuse tutvustamiseks.

Külaselts püüab olla eestvedajaks kohalikul külaliikumisel ja leida uusi võimalusi ühistegemisteks ja mõtlemisteks. Eesmärk on olnud rõhutada kodupaiga varajast kultuurilembelisust ja meenutada ärkamisaegseid aegumatuid lugusid ja laule.

Tutvustanud õpitubades mulgi mustrite ja tikandi etniliste taimeornamentide omapära. Avanud Rimmu seltsimaja keldri ja ehitanud uue trepi ning sisustanud loodusturismi infotoa.

PRIA-st Leader meetme kaudu ehitasime Rimmu Külamaja vee ja kanalisatsioonisüsteemi ja soojustati seinad ja vundament ning vahetati aknad. meetme 19.2 projektitaotlusele vahetasime külamajal vana lekkiva lamekatuse viilkatuse vastu välja.

Tänu projektide toele on palju muid tegevusi ellu viidud. Tublid kogukonna inimesed on suure osa andnud üheskoos tegutsedes vabatahtliku tööna, mille väärtust on väga raske rahasse kirjutada. Vaatamata ärevale olukorrale suutsime väiksemate talgute gruppidega palju ära teha.

Hoiame korras Halliste kihelkonna Sammaste külas asuva vanema Araku kooli juurde viivat tammede alleed ja mälestuskivi ja kooliõue. Toimusid mitmed muru niitmised ja pilliroo ja võsa niitmised, puude saagimised, lillepeenarde rajamised ja muud tööd.

Projektiga " Ärklikorruse elu ja võlu" muretseti katusealuse välja ehitamiseks ja soojustamiseks pehmet kivivilla ning abimaterjalid. Katuse soojustamise eesmärgiks oli tagada hoones soovitud sisekliima, energiasäästlikkus ja minimaliseerida soojuskadu.

Projekt „Inimen õpip senigu ta eläp“ täitis hästi oma eesmärki. Kahjuks koroonaviiruse haigus COVID-19 levimise tõttu ei olnud meil võimalik eriti suurelt ühisüritusi ja kogukondadega tutvumisi läbi viia.

Projektiga „Egäl tüül om oma suhkrutükk“ tõdesime, et külaseltsi korraldatud tegevused on väga oodatud. Igal juhul positiivset tagasisidet on tulnud nii meilt kui naaberküladest. Loomulikult see innustab ikka jälle midagi uut ja põnevat tegema.

Projekti "Kikk jäive alle, otsa es saa kedägi" ehitati tuletõkketsoon. Tulemuseks on välja ehitatud tulekindlusega uus vahesein ja ukseava ning paigaldatud tulekindel uks. Teostati kogu seina viimistlus ja värvimine. Projekti järgi tõsteti uus välisuks uude asukohta (vana ukse eemaldus, koos vana ava kinni ehitamise ja soojustusega, koos uue välisukse paigaldusega. Taastati vana välisvooder ja ukse põsed.

Projekti elluviimisest saadav kasu on suunatud kogukonnaliikmetele-ja ümberkaudsete külade elanikele, lastelaagritele, matkajatele kanuudel, jalgratastel, hobustel ja motikatel ning erinevatele käsitööga seonduvate tegevuste osavõtjatele üle Eesti.

KÜLASELTS RIMMO MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.