Rohkema info nägemiseks:

EESTI JEHOOVA TUNNISTAJATE KOGUDUSTE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1453; jälgijaid - 25. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI JEHOOVA TUNNISTAJATE kohta arvamuslugu!"

EESTI JEHOOVA TUNNISTAJATE KOGUDUSTE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 1453 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 25 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Organisatsioon ja eesmärk. Eesti Jehoova Tunnistajate Koguduste Liit (nimelühend EJTKL) on osa ülemaailmsest kristlikust religioonist, kuhu kuuluvaid inimesi tuntakse kogu maailmas Jehoova tunnistajatena. Nimetuses sisaldub ka tegevuse eesmärk. Jehoova on piibli järgi looja nimi, mida eesti keeles on kasutatud teadaolevalt juba vähemalt 400 aastat. (Jumala nimi piiblis.) Tema poeg Jeesus Kristus palvetas tema poole ning nimetas teda enda ja meie kõigi isaks: „Meie Isa, kes sa oled taevas, pühitsetud saagu sinu nimi” (Matteuse 6:9).

Eestis avati Jehoova tunnistajate tegevuskeskus 1926. aastal. Umbes 70 aastat tagasi, 1951. aastal, korraldas nõukogude võim kolmanda küüditamislaine, operatsiooni Sever („Põhi”), et just Jehoova tunnistajate pered Siberisse küüditada (1951deport.org). Usu- ja veendumusvabaduse taastudes, umbes 30 aastat tagasi, 1991. aastal korraldati tollases Nõukogude Liidus esimest korda vabades oludes kokkutulek Tallinna Linnahallis. Kokkutulekul ristiti 447 inimest. Samal aastal 1991 Jehoova tunnistajate kogudus ka taasregistreeriti Eestis.

Tegevus möödunud aastal. Jeesus Kristus soovis, et tema järgijad teeksid piibliharidustööd, kuulutades Jumala kuningriigi evangeeliumi ehk head sõnumit Jumala riigist. Kreeka keeles euangelion, millest tuleneb sõna „evangeelium”, on eesti keeles „hea sõnum”. Piibli kreekakeelses (uue testamendi) osas mõeldakse sellega head sõnumit Jumala kuningriigist ja sellest, et usu kaudu Jeesus Kristusesse on võimalik saada pääste (Luuka 4:18, 43; Apostlite teod 5:42; Ilmutus 14:6). Selle tasuta piibliharidustöö käigus aidatakse inimestel piibli juhatuse abil saavutada turvatunne, parandada oma elukvaliteeti, sealhulgas perekonnasuhteid, ning edendada kõlblust, lugupidamist võimu, rahu ja korra, inimeste elu, tervise ja omandi ning Jumala tahte ja eesmärkide vastu (Matteuse 24:14; Matteuse 28:19, 20).

Heategevusliku piibliharidustöö läbiviimiseks korraldatakse ka iganädalasi jumalateenistusi, mis pandeemia tõttu toimusid vahepeal videokonverentsidena, ent 2022. aastast uuesti kuningriigisaalides. Koosolekupaiku nimetatakse kuningriigisaalideks sellepärast, et seal toimuvatel koosolekutel keskendutakse Jumala kuningriigile, mis oli Jeesuse algatatud kuulutustöö peateema (Luuka 4:43). Koosolekutel käsitletakse piibli mõtteid Jumala tahte ja tema teenimise kohta ning seda, kuidas Jumala teenimine edendab kristlikku elulaadi. Jehoova tunnistajad palvetavad, et Jumala nimi (eestikeelses piiblis Jehoova, vähelevinud on nimekuju Jahve) saagu pühitsetud, tema kuningriik tulgu ja tema tahe sündigu nagu taevas, nii ka maa peal (Matteuse 6:9, 10). Kuna piibli teavet Jumala tahte kohta jagatakse tema poja Jeesuse eeskujul tasuta, siis nii piiblikursused huvilistega kui ka jumalateenistuse koosolekud on kõigile tasuta, korjandust ei tehta. Koosolekutele on kõik teretulnud!

Tasuta on ka piibliõppevahendid. Heategevuslikus avalikus piibliliharidustöös kasutatakse mitmeid õppevahendeid. Näiteks veebisaidi www.jw.org kaudu õpivad inimesed piibli head sõnumit 1070 keeles (aastaaruande koostamise aja seisuga). Seega on aasta jooksul veebisaidile lisatud 29 keelt. Sealhulgas on saidil piibli hea sõnum Lõuna-Eestis räägitavas võru keeles (www.jw.org/vro) ning ka eesti viipekeeles (www.jw.org/eso). Veebisaidil on ka audioväljaanded, näiteks saab seal piiblit kuulata, samuti on veebisaidil piibliõppe lühivideod ning ka piibli online-kursus (inglise ja portugali keeles). Ka ajakiri „Vahitorn Kuulutab Jehoova Kuningriiki” 419 keeles (aasta tagasi 418 keeles) ning kaasajakiri „Ärgake!” on tõhusad abivahendid piibliharidustöös. Kõik need väljaanded on kasulikud kogu perekonnale, nii noorematele kui ka eakamatele.

Jehoova tunnistajad kummardavad Jumalat koos perega, osalevad iganädalastel piibli õppe-programmides, käivad läbi koguduse ja naabruskonna inimestega – nad jagavad tasuta piibliteadmisi, mis aitavad kaasa ühiskonna heaolule.

15. aprillil 2022 kogunesid üle maailma miljonid inimesed tähistama sündmust, mida Jumala Poeg Jeesus käskis mälestada: tema surma mälestusõhtule (Luuka 22:19, 20). Eestis kogunes mälestusõhtule 6853 inimest. Aasta tagasi oli see arv 7253. Järgmine mälestusõhtu toimub teisipäeval, 4. aprillil 2023, piibli kuukalendri 14. niisanil.

2022. aasta suvel toimus iga-aastase kolmepäevase kokkutuleku asemel eelsalvestatud programmi vaatamine. 2022. aasta programmi teema on RAHU SALADUS. Kokkutulek on järelvaadatav aadressil www.jw.org/et/raamatukogu/videod/#et/categories/2022Convention. Kokkutuleku kavas on palju praktilist ja huvitavat.

(cid:127) Reedene programm. Kuidas rahu võrsub armastusest? Mida teha, et peres oleks rahu? Kuidas toetada Rahuvalitsejat Jeesust? (Jesaja 9:6, 7.) (cid:127) Laupäevane programm. „Räägi head sõnumit rahust.” Mis röövib rahu ning kuidas otsida rahu ja nõuda seda taga? (cid:127) Pühapäevane programm. „Kes külvab rahu, lõikab rahu.” Kuidas saada Jumalaga sõbraks? Miks olla kindel, et peagi valitseb rahu kõikjal? (cid:127) Videolavastus. „Jehoova juhib meid rahu teel” (Jesaja 48:17, 18).

Tegevuse finantseerimine. EJTKL on kasumit mittetaotlev organisatsioon. Möödunud tegevusaastal olid sissetulekuks peamiselt annetused.

Veebisaidil jw.org on sakil Meist muu teabe hulgas selgitatud ka, kuidas Jehoova tunnistajate töö on organiseeritud. Samuti on seal vastused korduma kippuvatele küsimustele Jehoova tunnistajate kohta.

Vabatahtlike kaasamine. EJTKL ei kasuta palgalisi töötajaid. EJTKL korraldab Jumala Kuningriigist hea sõnumi avalikku kuulutamist ja edendab tasuta rahvusvahelist piiblilist haridustööd. Jehoova tunnistajad teevad vabatahtlikult seda haridustööd palgatöö või kooli kõrvalt oma vabast ajast. EJTKL toetab Jehoova tunnistajate ülemaailmse täisajaliste eriteenijate usulise ühenduse liikmeid. Need ülemaailmse ühenduse

EESTI JEHOOVA TUNNISTAJATE KOGUDUSTE LIIT MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.