Rohkema info nägemiseks:

EESTI ERAHUVIKOOLIDE LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 392; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta EESTI ERAHUVIKOOLIDE LIIT kohta arvamuslugu!"

EESTI ERAHUVIKOOLIDE LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 392 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

EESTI ERAHUVIALAKOOLIDE LIIT MTÜ tegevusaruanne 2023

TEGEVUSARUANNE 2023 a

Eesti Erahuvialakoolide Liit (EEHKL) on erahuvialakoole ühendav avalikes huvides tegutsev mittetulundusühing, mis kutsuti ellu 2004. aastal. Liidu aktiveerumise vajaduse 2020. aastal tingis (era)huvihariduse keeruline olukord kriisirohkes maailmas.

Aastal 2023 lähtus EEHKL oma tegevustes liidu 2022-2024 arengukavast ja strateegilise partnerluse raames HTM-iga kooskõlastatud tegevuskavast, mille planeerimise lähtepunktiks olid erahuvihariduse valdkonna kitsaskohad. Olulisimad märksõnad 2023 a: liikmeskoolide töötajaskonna täiendkoolitus, koostöövõrgustik, huvihariduse kvaliteet, valdkonna uuring, koostöö ja sise- ning välikommunikatsioon.

Liidu liikmeskond suurenes viie liikme võrra, mille tulemusena 31.12.2023 seisuga oli

EEHKL-il liikmeid 47.

EEHKL-i tegevused fookusteemade kaupa:

KOOLITUSFOND 2022 a juulis loodud koolitusfond jätkas tegevust samadel eesmärkidel: toetada liikmeskoolide õpetajate täiendkoolitust õpikeskkonna parendamise eesmärgil vastavalt kooli ja õpetajate vajadustele. Vastavalt 2023 a koolitusfondi vahendite mahule muudeti ja täpsustati taotlemise tingimusi, et suurendada liikmeskoolide võimalusi ja ligipääsu kvaliteetsetele täiendkoolitustele. Toimus 10 taotlusvooru, mille jooksul rahuldati 26 taotlust. 2022 a võrreldes oli taotluste arvu kasv ligi 92%. Koolitustoetust taotleti õpetajate erialaste ja üldpädevuste täiendamise ning arendamise eesmärgil; töötajaskonna omavahelise koostöö tugevdamise eesmärgil; vaimse tervise teemadega seonduvalt. Liit korraldas oma liikmeskoolidele järgmised koolitused: turunduse ja meediasuhtluse koolitus; pedagoogiline täiendkoolitus koostöös Tallinna Ülikooliga; esmaabi alg- ja täiendkoolitus koostöös Eesti Punase Ristiga. Sügisel 2023 alustati sotsiaalmeedia spetsialisti meistriklassi kursuse ettevalmistusega.

KOOSTÖÖVÕRGUSTIK

Eesmärgiks oli leida erinevaid võimalusi koostööks kohalike omavalitsustega. Kuna suurim arv erahuvikoole tegutseb Eesti suurimas omavalitsuses, siis kõige tihedam suhtlus on toimunud Tallinna linna ametiasutustega. Oma püstitatud eesmärkidest saavutasime järgnevad kokkulepped: alates 2023 a saavad toetust taotleda ka 85 Tallinna registris oleva õpilasega huvikoolid varasema 100 õpilase nõude asemel ; Tallinna linna kodulehel leiab nüüdsest ka erahuvialakoolide nimistu ja kontaktandmed.

Endiselt aga oleme Eesti suurimas omavalitsuses olukorras, kus ligi 80 % õpilastest osaleb erahuvihariduses, aga linna eelarvest huviharidusele eraldatud vahenditest vaid 2.8 % jõuab erahuvikoolideni. Koostöö Tallinna Haridusametiga HTM poolt eraldatud riigitoetuse jagamisel Ukraina sõjapõgenikele huvihariduse tagamise võimaldamiseks

Tallinna erahuvikoolides, on toiminud hästi. Üleriigilisel tasandil oleme teinud uurimustööd kaardistamaks huvihariduse toetamise süsteemide plusse ja miinuseid erinevates omavalitsustes.

HUVIHARIDUSE KVALITEEDISÜSTEEM

Huvihariduse kvaliteedi töögrupp, kuhu kuulub ka Eesti Erahuvialakoolide Liit, panustas 2023. aastal väga palju kvaliteedi süsteemi väljatöötamisse. Töörühma juhtis Eesti

Teadushuvihariduse Liit, kelle eestvedamisel sai valmis huvikoolide kvaliteedi mõõdikute hindamise süsteem, mida testiti paljude huvikoolide peal ja mille tulemus annab hea ülevaate huvikooli kvaliteedist laiemas vaates. Kvaliteedisüsteemi üheks oluliseks osaks on ka huvihariduse õpetaja kutsestandardi väljatöötamine, mille osas on toimunud oluline otsus – Kutsekoja töös osaleb ka huvihariduse katuseorganisatsioonide esindaja. Liidu siseselt oleme kvaliteedi tõstmisele kaasa aidanud läbi õpetajate täiendkoolituste.

EESTI ERAHUVIKOOLIDE LIIT MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.