Rohkema info nägemiseks:

RISTIKÜLA KÜLASELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 371; jälgijaid - 4. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta RISTIKÜLA KÜLASELTS MTÜ kohta arvamuslugu!"

RISTIKÜLA KÜLASELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 371 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 4 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Tegevusaruanne 2023 aasta

Ristiküla Külaselts on Kalda-, Ristiküla- ja Kõveri küla külaelu elavdamiseks loodud mitteulundusühing. Ristiküla külaseltsi põhieesmärgiks on eelnevalt väljatoodud külade külaürituste korraldamine, külade arengu kavandamine ja täideviimine ning koolituste korraldamine külaelanikele. Samuti külaelanike elu ja olmekvaliteedi kavandamine külaelanikele.

Aasta algas tööde planeerimisega projektitoetuste sihipäraseks kasutamiseks. Eelmise aasta lõpus tuli mitu positiivset otsust meie projektide rahastamise kohta nii Kohaliku omaalgatusprogrammist aida vundamendi rajamiseks, Päästeameti projekt ( generaatori ost ) ja

LHV heategevuslik projekt vana aida taastamiseks. Aasta jooksul lisandus veel latriini (kuivkäimla mahutiga) ehituse rahastus Kohaliku omaalgatus programmist, Kulka projektist rahastus

Pärimuspäeva korraldamiseks, ning aasta lõpul veel KÜSKI kriisks ettevalmistamise projekt. Kõik need projektid nõudsid aega ja keskendumist nii nende kirjutamiseks, kui ka pärast elluviimiseks.

Samuti toetas meid vald rahaliselt traditsioonilise igaaastase Jaanipäeva korraldamiseks ning projektide omaosaluse rahastusega.. Külaselts korraldas ka juba traditsiooniks muutunud iga kevadise kanuumatka. Sügisel korraldatud esmakordselt Pärimuspäev, kus oli esinema kutsutu mitmeid selle valdkonna inimesi. Kõik need kolm suuremat külaseltsi poolt korraldatud üritust õnnestusid korralduslikult hästi ja arendasid igati kogukonna vahelist koostööd.

Pea enamus aastast oli külaseltsi liikmetele, kohalikule kogukonnale suur väljakutse vana aida taastamine. Aida lahti võtmine selle vanas asukohas naaberkülas ja materjali transport külasletsi uuele külaplatsile, kus KOP rahastusega rajatud vundamendile laoti uuesti üles. Kahjuks olid vana aida palgid paljud nii kahjustunud nii veekahjustuse kui ka toonesepa poolt, et tuli asendada uute palkidega. Aida palkidest üle poole vajas vahetust. Samuti tuli täielikult ehitada uus katus. Aida taastamine toimus LHV heategevusprojekti toel, asendatud palgid saadud kohalikelt metsaomanikelt annetuste toel ja aida ehitus toimus kõik kohalike vabatahtlike abiga. Aida taastamine toimus uuel külaplatsil alates juulist kuni detsembri lõpuni iga nädalalõpp ja paljudel juhtudel ka nädala keskel. Vaatamata sellele , et ait ei olnud lõplikut valminud peeti seal juba septembris esimene suurem üritus , Pärimuspäev.

Detsembri lõpuks jõudsime valmis ehitada seinad ,katuse ning otsviilud ja saime julgelt talvele vastu minna. See töö ja aeg, mis panustati vabatahtlike poolt aida ehitusse võib öelda oli tohutu ja hindamatu samuti kogukonna poolt saadud kogemused ja usk , et koos tehes on paljud asjad võimalikud.

Veiko Tugedam

Ristiküla Külaselts MTÜ juhatuse liige

RISTIKÜLA KÜLASELTS MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.