Rohkema info nägemiseks:

VALGA MUUSEUMISÕPRADE SELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 226; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta VALGA MUUSEUMISÕPRADE SELTS kohta arvamuslugu!"

VALGA MUUSEUMISÕPRADE SELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 226 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Valga Muuseumisõprade Seltsi tegevuse eesmärkideks on: (cid:127) aidata koguda, säilitada, eksponeerida ja populariseerida Valgamaaga seotud esemeid ja kultuuripärandit; (cid:127) algatada, aidata korraldada ja korraldada Valga Muuseumi üritusi; (cid:127) tutvustada ja toetada Valga Muuseumi tegevusi ning Valgamaa muuseumide koostööd.

Seltsis oli 2022. aasta lõpus 30 liiget, kellest u 80% osales ka erinevates seltsi tegevustes. COVID-19 pandeemia tegevuspiirangud mõjutasid oluliselt liikmete osalusaktiivsust, kuid 2022. aasta jooksul järk-järgult see hakkas taastuma.

Seltsi juhatus oli kolmeliikmeline ja sinna kuulusid 2022. aastal: Kalev Härk (esimees), Priit Riemann, Karin Varblane-Palmiste (kuni 17.06.2022), Rainer Kuutma (alates 17.06.2022). Toimus kaks üldkoosolekut (01.02.2022 ja 03.06.2022). Juhatuse koosolekud toimusid kuuel korral.

Olulisemad saavutused ja sündmused 2022. aastal:

Seltsi liige Hanno Valdmann koostas ja esitles Valga muuseumis 1. märtsist kuni 2. aprillini 2022 näitust „Valga arestimaja aarded“. Tegemist oli kunagise miilitsa kainestusmaja panipaiga leidude esitlemisega.

22. aprillil aitas selts korraldada Valga raekoja juures 120 aasta möödumise tähistamist, kui ametisse sai esimene eestlasest linnapea. Selts koostas projektitaotluse ja kaasrahastas osa tegevusi ning seltsi liikmed lõid kaasa temaatilise näidendi osalejatena. Seltsi liige Kalev Härk tegi raekojas hoone ajalugu käsitleva loengu ja giidituuri. Kuulajaid umbes 30.

12. mail tegi seltsi liige Kalev Härk Valga muuseumis ettekande "Säde seltsist ja aiast läbi 100 aasta". Tegemist on teise ettekandega loengusarjast, mis eelneb 2022. aasta suvisele pärimuspeole "Pritsupralle". Kuulajaid umbes 30.

9. juulil toimus Valga Muuseumi V pärimuspidu „Pritsupralle“. Selts koostas projektitaotluse ja kaasrahastas osa tegevusi ning seltsi liikmed lõid kaasa korraldamise abistamises.

26. augustil Johannes Märtsoni sünnipäeva tähistamiseks külastasid seltsi liikmed Helme kalmistul endise Valga linnapea hauda ja asetasid lillekimbu. Tõrva kirik-kammersaalis toimus kohtumine Ilmar Kõverikuga, mille käigus vahetati kogemusi, kuidas koduloo alaseid pärimusi koguda. Seltsi liikmeid osales kümme.

9. septembril 2022. aastal külastasid Valga Muuseumisõprade Seltsi liikmed koos Valga Muuseumi juures tegutseva huviringiga „Väikesed

Muuseumisõbrad“ Lätis asuvat Gulbene raudteemuuseumi. Reisil osalesid veel mõned noored Hargla koolist. Seltsist osales reisil 8 inimest.

Kohale jõudes tutvustas giid kõigepealt Gulbene ajaloolist jaamahoonet koos kogu ümbritseva kompleksiga. Lisaks jaamahoonele asub seal veel muuseum, remonditöökoda, saun ja väike majutuskoht. Noored said kohapeal proovida käsidresiiniga sõitmist. Ühiselt sõideti mööda 33 km pikkust Gulbene-Aluksne liini kitsarööpmeline rongiga.

17. septembril viis seltsi liige Kalev Härk läbi vestlusõhtu vanalinnas, mille käigus räägiti sealse piirkonna erinevate hoonete ajaloost ja võimalikust tulevikust. Kuulajaid umbes 10.

29. novembril toimus Valga keskraamatukogus raamatukogu aastale pühendatud kohtumine. Seltsi liikmed said ülevaate raamatukogu juhatajalt ja osalesime raamatukogude tuleviku arengukava koostamiseks läbiviidaval ajurünnakul. Seltsi liikmeid osales 18.

Koostas juhatuse liige Kalev Härk

VALGA MUUSEUMISÕPRADE SELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.