Rohkema info nägemiseks:

HEAOLU JA TAASTUMISE KOOL MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 514; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta HEAOLU JA TAASTUMISE kohta arvamuslugu!"

HEAOLU JA TAASTUMISE KOOL MTÜ hetkeolukord

Juba 514 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2023

2023. aasta eesmärk oli panustada taastumise mõtteviisi levikusse ning toetada vaimse tervise raskustest taastumist. Toetus on kättesaadav riiklike teenuste kaudu tänu Sotsiaalkindlustusametile (sotsiaalne rehabilitatsioon, erihoolekande-teenused), Töötukassale (tööalane rehabilitatsioon, individuaalne psühholoogiline nõustamine ning kogemusnõustamine) ning isikukesksele erihoolekande teenusmudelile (ISTE).

Tegutseme kahes piirkondlikus taastumise koolis Tartu Taastumise Koolis ja Tallinna Taastumise Koolis.

Tallinna Taastumise Koolis toetasime u. 70 taastujat individuaalse nõustamise, grupitegevuse kaudu, Aasta jooksul toimus 15 erinevat eneseabi-, oskusõppe- ja tugigruppi. Uue suunana on tulnud klientide vajadusest lähtuvalt kohtumisi veebi teel nii individuaalselt kui grupis.

Taastujate nõukoda algatas kliendikoosolekute regulaarse toimumise 1x kvartalis.

Igaastasele Taastujate nõukoja kliendirahulolu uuringule tuginedes saab väita, et Tallinna Taastumise Kooli töötajad on mõistvad, usaldusväärsed ja hoolivad ning koostöö on võrdväärne partnerlus.

Taastujad on öelnud, et nende igapäevane toimevõimekus on paranenud, on saadud juurde tahet, lootust ja uusi oskusi, et taastumise teekonnal edasi liikuda hoolimata vaimse tervise raskustest.

Tähtsamaks parendusettepanekuteks on, et kliendikoosolekud võiksid toimuda sagedamini kui 1x kvartalis ja rohkem võiks olla ühistegevusi.

Tartu Taastumise Koolis toetasime u. 60 taastujat individuaalse nõustamise ja grupitegevuse kaudu. Koos käis taastumise ja sotsiaalsete oskuste grupp. Taastujad ütlevad oma tagasisides, et tänu kaasteelistele – taastumise kooli töötajate ja teiste taastujate näol, on nad saanud tuge igapäevastes praktilistes tegemistes ning on tuleviku osas lootusrikkamad.

Väärtustame kogemusteadmist ning kogemusnõustajad on kaasatud nõustajatena, grupitöö ettevalmistamises kui ka läbiviimises. Toetasime DI protsessi AS Hoolekandeteenustega koostöös: meie rehabilitatsiooniteenusel õppis iseseisva elu oskusi Tartusse kolinud grupp inimesi.

Kättesaadav oli kriisikaardi nõustamisteenus koostöös TÜ Kliinikumiga.

Panustasime arengusse ja koostöösse, et hoida teenuste kvaliteeti ning viia edasi kogukonnapõhist taastumise kooli mudelit.

n Oleme CARe Europe liikmed, et kasutada oma töös CARe raamistiku kõige asjakohasemalt.

n Viisime koos tšehhide ja horvaatidega ellu koolitusprogrammi taastumise toetamiseks peale haiglas või erihoolekandeasutuses viibimist. Erasmus+ projekti „Õpe ja jõustamine kogukonnaga liitumiseks“ raames arutlesime saadud kogemuste ning taastumise mõtteviisi tulevikusuundade üle rahvusvahelisel seminaril Horvaatias.

n Projekti DUO tugigrupid- sotsiaalsete oskuste ja heade suhete arendamise tugigrupid raames loodi 15 tugigruppi üle Eesti millest 12 jätkasid tegevust ka peale projekti lõppu.

n Annetuste toel jätkab tegevust igakuselt „Taastumise kohvik“ veebis.

n 2023. aasta meeskonnatööd ilmestavad teadmiste täiendamine rahvusvahelise funktsioneerimisvõime klassifikatsiooni ehk rfk kohta.

Läbisime täiendkoolituse psühhootilise kliendiga töö kohta ning coachingu koolituse vaimse tervise valdkonnas. Uuendasime teadmisi

Taastumise konverents Inglismaal Refocus On Recovery ning käisime õppekäigul Londoni Recovery College-s. Meie kogemusnõustajad osalesid rahvusvahelisel seminaril „Seminar Working with Experiences in Higher Education“ Vilniuses koostäöös

Tartu Ülikooliga. Meeskonnaliikemd on osalenud EPRÜ suve ja talvekoolis.

n Tänu Sõbralt sõbrale Nõustamiskeskusele said meie perede lapsed kooliteele kaasa prakilised pakid.

HEAOLU JA TAASTUMISE KOOL MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.