Rohkema info nägemiseks:

VASKJALA KÜLASELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 179; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta VASKJALA KÜLASELTS MTÜ kohta arvamuslugu!"

VASKJALA KÜLASELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 179 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ Vaskjala külaselts asutati 2015 aasta novembrikuus, enne seda tegutseti külas seltsinguna. Seltsi eesmärkideks on Vaskjala küla inimsõbraliku elukeskkonna ning traditsioonide väärtustamine, arendamine ja hoidmine, küla arengu igakülgne edendamine ning ühistegevuse korraldamine. Oleme korraldanud talgupäevi küla avaliku ruumi korrastamiseks, külapäevasid, jõulupidusid, küla koosolekuid ja arutelusid, jalgrattamatkasid kohalike huviväärtustega tutvumiseks jms. Seltsi sihtgrupiks on külaelanikud, kes on valmis aktiivselt kaasa lööma seltsi ja küla eesmärkide elluviimisel. Olenevalt üritusest ja ettevõtmisest on osavõtjaid ühel üritusel 20 – 100 inimest, erinevatel sündmustel on osalenud kokku umbes 5-30% külaelanikest. Külaseltsi ametlikke liikmeid on hetkel 30 (st 25 majapidamist). 2023 aasta 1. aprilli seisuga on külaelanikke 777 inimest.

Vaskjala külaseltsi suurimaks saavutuseks võib pidada ajaloolise Rae koolimaja avalikuks kasutuseks taasavamise. Populaarsemad kogukonna kooskäimise ja-tegutsemise töötoad koolimajas on keraamika ja kangastelgede ringitegevused, mis on 2022 aastal toimusid regulaarselt kindlatel nädalapäevadel. Headeks koostööpartneriteks on meile Rae kultuurikeskus ja Rae vallavalitsus, kes on võimaldanud Vaskjala külaseltsile kasutada tasuta Rae koolimaja ruume.

Keraamika töötoa juhendajaks on oma küla elanik Mari Sarik. 2022 aastal võttis ca 47 inimest töötoast osa, lisaks viisime kaks töötuba läbi

Kautjala- Patika külale. Osavõtutasu töötoast osavõtmiseks maksis ühel korral 2022 aastal 15 eurot täiskasvanu kohta ja 10 eurot lapse kohta.

Kulud moodustasid materjalid ning juhendamise tasu.

Projekt „Talletame Vaskjala küla tänapäeva ja mineviku - raamatu väljaandmine“

Projekti eesmärgiks on talletada lood Vaskjala küla tänapäevast ja minevikust raamatusse, mis annab põhjaliku ülevaate Rae vallas asuvast Vaskjala külast, selle ajaloost, muistenditest, mälestusmärkidest, huviväärtustest ja elanike mälestustest.

28. juuli 2022 seisuga on valmis raamatu käsikiri.

Rae vallalt saadud sihtotstarbeline toetus kulus projekti „Talletame Vaskjala küla tänapäeva ja mineviku - raamatu väljaandmine“ osaliseks rahastuseks - raamatu koostaja honorariks.

Projekt jätkub, eesmärk on raamat 2023 aastal kujundada/küljendada ja trükkida.

Külaseltsi juhatus on kolmeliikmeline, 2022 aastal toimus 4 veebikoosolekut. Ürituste korraldamisesse kaasasime vabatahtlikke seltsi aktiivseid inimesi.

26.02. 2022 toimus Vaskjala küla 2. vastlapäev Ussiaugu tee alguses oleval kelgumäel, mis tänu lumisele ilmale tõi kokku ca 50 osavõtjat. Lapsed võtsid mõõtu pikema liu laskmises, üheskoos sõime vastlakukleid.

10.04.2022 toimus külaseltsi koosolek, kus viisime läbi mõttetalgud: Vaskjala küla arenguvõimalused.

30.04.2022 toimus Vaskjala küla talgupäev Rae koolimaja õuealal koostöös Rae

Kultuurikeskusega.

18.06.2022 Tallinna Kitarrifestivali raames esines Rae koolimajas trio Cobario Viinist.

Panustasime kogukonnakohvikuga.

23.06. 2021 osalesime Eesti Vabariigi Presidendi poolt süüdatud Võidutule vastuvõtmise pidulikul tseremoonial Jüri kirikuaias. Külaseltsi aktiivi liikmete peredega võtsime ette rattamatka, tõime ratastel tule külla ja süütasime sellega jaanitule.

06.08.2022 osalesime Rae valla 19. küladepäeval Kurna mõisapargis. Vaskjalast oli väga aktiivne ja rohke osavõtt. Saavutasime 6. koha.

VASKJALA KÜLASELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.