Rohkema info nägemiseks:

JÕELÄHTME NOORED MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 278; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta JÕELÄHTME NOORED MTÜ kohta arvamuslugu!"

JÕELÄHTME NOORED MTÜ hetkeolukord

Juba 278 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Mittetulundusühingut Jõelähtme Noored toetas Eesti Töötukassa alaealise töötamise toetusega 2022. aasta eest summas 2 698,18 eurot. Jõelähtme Vallavalitsus toetas mittetulundustegevuse toetuse kaudu Jõelähtme Õpilasmalevat 27 034,29 euroga, Neeme Teatrilaagrit 7 744 euroga. AS Põlluvara toetas õpilasmaleva läbiviimist 2 000 euroga. Lisaks toetas Rahandusministeerium MTÜ-d 5 184 euroga malevasuvi projektivoorust.

1. juunil 2022 avati Kostivere kooli hoovis skatepark. Skatepargi projekt kirjutati MTÜ Jõelähtme Noored poolt koostöös Jõelähtme Vallavalitsusega 2019.

aastal. Ehituse rahastus tuli PRIA Leader programmist summas 47 608,50 eurot ja Jõelähte Vallvalitsuse toetus oli summas 53 940,30 eurot. Rulapargi disainisid Kostivere noored MTÜ Tänavaspordi Liidu juhendamisel 2018. aastal. Esialgne disain on tänaseks küll veidi muutunud seoses pika protsessiga kaasnenud hinnatõusu tõttu, kuid see ei muuda fakti, et tänu koostööle on saadud Jõelähtme noortele üks ütlemata mõnus ajaviitmise koht juurde.

Jõelähtme õpilasmalev 2022

Jõelähtme õpilasmalev 2022 toimus 14.-22.06 ja JÕM välisrühmad 11.-16.07 Sangastes ja Toril 10.-15.08. Nii palju, kui 2022. aastal, ei ole malevasse soovijaid olnud. Piirkondlik malev toimus Loo, Kostivere, Neeme ja Kaberneeme piirkonnas ning välisrühmad Sangaste mõisas ja Tori Hobusekasvanduses ning Kurgja Talumuuseumis ja tööd sai liga 130 noort vanuses 13-18 aastat. Noorte töö sai tunnustust ning positiivset tagasisidet lihtsamaid heakorratöid tehes, valla asulate korrastamisel ja külaplatside ettevalmistamisel. Samuti olid noored väga ettevõtlikud jõukohaseid ehitustöid tehes: näiteks meisterdasid Neeme rühma noored Neeme mudilasse auto liivakasti, Kostivere päevakeskuse eakatele õuemööblit jpm. Noorte jaoks on oluline anda oma panus kogukonna heaks ja nii saavad ka teised vallaelanikud noorte kätetööd nautida. Malevasse tullakse peamiselt koos sõpradega kasulikku ning mitmekülgset tööd tegema. Noorte tagasisides kiideti enim just seltskonda, juhendajate sõbralikkust ja abivalmidust, huvitavaid töid. Noored sooviksid, et malev oleks veelgi pikem, siis saaks ka palka rohkem. Tööde valikus ei ole rohimine olnud malevanoorte hulgas kunagi väga populaarne, kuid noored olid väga tublid ja nurinat oli kuulda vähe.

Varajane ärkamine ja tööpäeva algus kell 8.30 oli peale keerukat kooliaastat kohati väljakutseks, kuid noored jõudsid ikka õigeks ajaks kohale. Lisaks töötegemisele kuulub maleva programmi ka meelelahutus ning tööalaselt noorte silmaringi avardamine. Erinevate piirkondade rühmad tegid endale huvipakkuvaid ja meelepäraseid tegevusi. Näiteks käidi tehasetuuril Lool asuvas puu- ja juurviljade hulgimüügiga tegelevas ettevõttes Karlskroona OÜ-s.

Maleva lõpupidu toimus Jõelähtme golfis, kus katsusid malevakorraldajad ja juhendajad noortega jõudu erinevates mängudes ja köieveos. Samuti anti malevavanne ning veedeti koos mõnusat aeg kuulates artiste ja stand-up comedyt. Malevat korraldas MTÜ Jõelähtme Noored koostöös Jõelähtme

Vallavalitsusega. Tööohutuse koolitusi ja töövestlusi noortega viis läbi Eesti Töötukassa. Jõelähtme Õpilasmalev saab igal aastal vastu võtta järjest enam noori vaid tänu Jõelähtme Vallavalitsuse suurele rahalisele toetusele. Korraldajad otsivad igal aastal ka teisi toetajaid, 2022. aastal tasus noorte töö eest ka juba pikaaegne koostööpartner Estonian Golf & Country Club ja Kaberneeme Sadama AS, samuti saadi toetust AS-ilt Põlluvara. Lisaks maksis noorte tööde eest ka

Taju AS.

Jõelähtme Teatrilaagrid

Jõelähtme valla laste teatrilaager toimus kahes vahetuses Neeme küla koolis 2022. aasta juulikuus. Eesmärk oli jaotada kaks vahetust vanuseti, et saaks esimeses vahetuses luua laagrile juurdekasvu, sest teine vahetus toimib juba varasemalt osalenud noorte pealt. Tähtis oli endiselt, et lapsed saaksid laagris olles mängida, sportida ning esineda. Lisaks erinevatele tegevustele toimus laagris kindla lavastusega töö. Lavastuse valmimisest võtsid osa kõik noored, kes laagris osalesid, etendus kanti ette laagri viimasel päeval publikule. Laagri toimumise eesmärgiks oli pakkuda tegevust kuni etenduse valmimiseni. Kõik tegevused said tehtud. Laagri üks eripärasid on tänapäeva maailmas eksisteerides kujunenud „nutivabadus“ (lapsel on päevas üks kord võimalus helistada koju või telefoni kasutatakse ainult etenduse harjutamiseks, kui on vajadust, muul juhul on telefonid ära).

2022. aastal püstitatud eesmärk sai sel määral täidetud, et rühmad jagunesid nii nagu plaanitud – uued laagrilised olid I vahetuses ja vanad olijad II vahetuses.

Paraku oli aga seetõttu I vahetusse vähene huvi, mille tõttu võtsime II vahetusse vastu rohkem lapsi kui esialgu planeeritud oli. 2023. aasta eesmärki teatrilaagri näol ei sea, kuna maailm on muutumises ja üks laagrite läbiviijatest astub MTÜ-st välja.

JÕELÄHTME NOORED MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.