Rohkema info nägemiseks:

PEIPSI VENE KULTUURISELTS MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 63; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta PEIPSI VENE KULTUURISELTS kohta arvamuslugu!"

PEIPSI VENE KULTUURISELTS MTÜ hetkeolukord

Juba 63 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

lates 2016.a. Mustvee vallas aktiivselt tegutseb MTÜ Peipsi Vene Kultuuriselts, mille eesmärgiks on: 1) pakkuda Mustvee vallas Kasepää piirkonna elanikele mitmekülgset teenust, luua tingimused ja võimalused vabaaja sisustamiseks; 2) kohaliku kogukonna omaalgatusliku tegevuse toetamine ja küla kogukonna arengu elavdamine; 3) Mustvee piirkonna ajaloo uurimine, kodukandi väärtustamine ja selle ajaloopärandi teadvustamine, rahvakultuuri säilitamine ja arendamine; 4) kogukonna erinevate huvigruppidele vaba aja veetmise korraldamine.

Veebruaris koostöös MTÜ Peipsi Vene Kultuuriseltsi ja Jõgevamaa Koostöökojaga sai teoks ühisprojekt „Sofronovi radadel", mille abiga ilmus Fjodor Maspanovi raamat „Ikoonimaalija Pimeni elulugu" (544 lk). Raja Vabaajakeskuses toimus raamatu presentatsioon ja konverents „Pimen

Sofronovi eluloo ja loomingu jälgedes" kus osalesid ettekandjad teadlased ja eksperdid, kes tegelevad ikoonimaalija Sofronovi eluloo loomingu uurimistegevusega: Viktoria Aleksandrova Riiast, Tiina Jurjeva

Tallinnast, Darja Maltseva Itaaliast, Georg Poslawsky Tallinnast. Konferentsil võtsid osa kutsutud kplalised, ikoonimaalija Sofronovi sugulased, vanausulised üle Eestit, kohalik kogukond, kokku 113 inimest.

Samal kuul peeti Rajal lustakat ja hoogsat traditsioonilist vastlapidu Maslenitsat.

MTÜ tegutseb Raja Vabaajakeskuse baasil, selleks pakume aktiivsetele inimestele võimalusi eneseteostuseks huvialaringides kaasalöömiseks, oma elu mitmekesisemaks ja paremaks muutmiseks.

Märtsis toimus naistepäeva pidulik kontsert kus esinesid omad taidlejad ja ka Mustvee muusika-ja kunsti kooli lapsed, kelle vanavanemad elavad Raja külas.

Aprillis külastasid meid Tallinna Vanalinna Hariduskollegiumi noored, nemad külastasid ka Kükita kirikut, tutvusid kohaliku kultuuri eripäraga, joonistasid eskiise. Koolivaheajal meie majas toimus kahepäevane noorte kodutütrete laager.

Mais toimus Jõgevamaa jutuvestmisfestivali Ööbikuööd raames suguvõsa uurimise jututund, jutuvestja

Veroonika Kookma. Eesti Rahvakultuuri Jutuvestmisfestivali Ööbikuööd peamine eesmärk on panustada meie rahvakultuuri olulistele osadele – jutuvestmise säilimisse ning väärtustamisse.

Tähelepanu on ka Eesti väikekeeltel, mis on piirkondlike identiteetide alustalaks.

Juunis toimus Raja Vabaajakeskuses laulu-ja tantsu festival Peipsi Laine mis tõi publiku ette erinevaid kollektiive ja esinejaid üle Eesti (soome, eesti, ukraina, vene ), korraldaja Tallinna kultuuriselts „Pritšudje".

Juulis toimusid IIX Kolme küla päev, Laat, Jaanipäev vana kalendri järgi.

Augustis võtsime lahkelt vastu Läti ja Leedu vanausuliste koguduse koori.

Avasime Kohtla-Järve Maleva Põhikooli käsitööringi Etno-Art fantaasiarikast ja lõbusa vilditud tööde näitust.

Septembris toimus eakate pidu, esinesid oma taidlejad, külalisesinejaks Rafael Šarafetdinov.

16-20.oktoobril oli avatud uste nädal. Eestimaa Rahvamajade nädala raames iga päev tõi kaasa kogukonnale midagi erilist juurde. Kokkuvõttes terve nädala jooksul kestis üks suur õpituba, kus me üheskoos küpsetasime, laulsime ja tegime käsitööd.

16.oktoobril toimus rahvakoosolek „Mustvee valla kultuuritöö korraldus". Kohale tuli 36 inimest.

29.novembril käisime Kasepää rahvamajas õpituba „villased maalid" korraldamas, mille tulemusena sai valmis väike käsitöö näitus.

Üks kord kvartalis korraldame müügipäevi kus külaelanikud saavad kodu lähedal shoppata ja osta sobivaid riideid, jalanõud ja kingitusi endale ja pereliikmetele.

PEIPSI VENE KULTUURISELTS MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.