Rohkema info nägemiseks:

AMANITA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 183; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta AMANITA MTÜ kohta arvamuslugu!"

AMANITA MTÜ hetkeolukord

Juba 183 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

MTÜ Eesti erivajadustega inimeste käsitöö võrgustik loodi 14.11.2016.aastal, et pakkuda erivajadustega inimestele erinevaid vaba aja sisustamise võimalusi.

2018.aastal viis MTÜ läbi projekti "Külmkapimagnetid ja meened erivajadustega inimeste kunstitöödest" Eesti Vabariik 100 raames. Projekti toetas SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Projekti käigus valmis erivajadustega inimeste poolt tehtud fotodest kõvakaaneline raamat " 100 pilti erilistelt inimestelt." 2019.aastal turustati projekti raames valminud raamatut ja tegeldi erivajadustega inimeste vaba aja sisustamisega.

2020.aastal saadi Pärnu Linnavalitsuselt sotsiaalhoolekande valdkonna tegevustoetust " Erivajadustega inimeste käsitöö ja kunstiloome ehk autsaiderkunsti väärtustamine" projekti jaoks, mille raames MTÜ viis läbi oma tegevust.

2021.aastal valmistuti uuteks projektideks, mis viiakse ellu 2022.aastal.

Nüüdseks on MTÜ Eesti erivajadustega inimeste käsitöö võrgustik ametlikult ümber vormistatud MTÜ Amanitaks

Pidevalt muutuv maailm, keskkondlikud ja ühiskondlikud väljakutsed panevad meid tegustema ja ellujäämiseks kohanema. MTÜ Amanita tegevuste läbi aitame tõsta inimeste teadlikkust (koolitame, korraldame üritusi ja seminare ning pakume konsultatsioone jm.) Ühingu eesmärgid lähtuvad valdavalt kestliku arengu printsiipidest, mis on sõnastanud ka ÜRO 2015. aruandes (Sustainable Development Goals).Jätkusuutliku arengut käsitleme oma tegevuses fokuseeritult. Meile on oluline keskkonnateadlik, sotsiaalselt kaasav ja jätkusuutlik majandusmudel (ringmajandus, sotsiaalne ettevõtlus).

Fookus: (cid:127) Tervis ja heaolu, kuid selle all eelkõige keskenduda vaimsele tervisele.

(cid:127) Tööhõive ja majanduskasv ning jätkusuutlik tootmine ja tarbimine, mille all toetame sotsiaalsesse riskirühmadesse sattunud inimeste (puuetega, puuduva töövõimega, krooniliste haigustega inimesed, psüühiliste erivajadustega jt.) tööhõivet.

(cid:127) Tagada sotsiaalsetesse riskirühmadesse sattunud inimestele (puuetega, puuduva töövõimega, krooniliste haigustega inimesed, psüühiliste erivajadustega jt.) parem elukvaliteet ja ühiskonda kaasatus.

(cid:127) Haridus ja teadlikkuse tõstmine säästva arengu printsiipidest, rohetehnoloogiatest ja ringmajandusest

MTÜ Amanita tegevusaruanne 2023 n MTÜ Amanita juhatuse liige Indrek Linnuste, on osalenud MTÜ Moreno Keskuse koolitustel, et läbida grupijuhtimise, supervisiooni ning coachingu oskused, et edaspidi ühingu alt antud valdkonnas praktiseerida.

n Rohenügimine erilistele inimestele, oli keskkonna teadlikkuse alane koolituste ja töötubade sari Tallinnas, mis muudab teadmised ligipääsetavaks just intellektuaalselt vähem võimekatele inimestele ehk intellekti- ja ka psüühikahäiretega inimestele, kes on eeskätt kimpus enda terviseprobleemidega ja erivajadusest tuleneva toimetulekuga ning jäävad seega sageli inforuumist kõrvale. Oluline nii kogukondlikult kui ühiskondlikult on kaasata keskkonna säästliku mõtte ja käitumisviisi juurde ka kõrvele jäetud inimesi. 2023 aastal koolitasime Tallinna Linna toel 150 Tallinna linnas elavat psüühiliste erivajadustega inimest läbi grupi koolituste.

n Olime kaasatud Tallinna Ülikooli ELU projekti. Projekti nimi (ELU veebilehel): “Psüühiliste erivajadusega inimese tegus elu kogukonnas II” Rühma nimi/nr: Grupp 1 AUTSIDER KUNST

Juhendaja(d): Katrin Pärgmäe (AS Hoolekandeteenused), Maarja Jõgioja (TLÜ), Indrek Linnuste (MTÜ

Amanita) Liikmed: Raido Remmel, Evelin Sennett, Elika Klettenberg, Rutt Hanni, Elen Arutjunjan,

Beatrice D’Angelo. Grupi üks eesmärk on tegeleda ühiskonnas esinevate stigmade vähendamisega, mida saab teha müütide lõhkumisel ja kontakti kaudu psüühiliste erivajadustega inimestega.

Meediumina kasutatakse Autsaiderkunsti, et tuua inimeste eluruumi erivajadustega kunstnike töid ja lugusid. Seeläbi suurendada teadlikkust erivajadustega inimestest ja aidatakse luua nende jaoks võrdväärne koht ühiskonnas.

n Lisaks 17.06.2023–15.10.2023 toimus Tartus näitus „Kui magatud unest saaks midagi aru?“ Teosed

Prinzhorni ja Kondase keskuse kollektsioonist Koostöös Kondase kesksuega saime näitusele suunata ka 2 Pärnu autsaider kunstniku teosed. https://tartmus.ee/naitus/kui-magatud-unest-saaks-midagi-aru- teosed-prinzhorni-ja-kondase-keskuse-kollektsioonist/ Konfidentsiaalsuse tõttu kasutavad and vari kunstniku nime.

n 13.05 Koostöös Vana Pärnu Seltsi ja Tartu Ülikooli Pärnu Kolledži ning sotsiaalse ettevõtte Solve et

Coagula OÜ´ga sai korraldatud Vana Pärnu Kevad laat ja kogukonna päev .

n Korraldasime ka mitmeid koostöö ja vaimse tervise seminare näiteks: 26.04. Villa Amanitas vaimse tervise koolitus Isiksuse Tume Pool, psühholoog Alo Naelapea 12.05. Koostöö seminar “Ringmajandus ja sotsiaalne ettevõtlus. Osalesid MTÜ Tulevik, Vändra

Sotsiaalmaja, MTÜ Hingerahu, SA Pärnu Haigla Psühhiaatriakliiniku päevakeskus, Pärnumaa Puuetega Inimeste

AMANITA MTÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.