Rohkema info nägemiseks:

OPEN KNOWLEDGE ESTONIA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 569; jälgijaid - 3. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta OPEN KNOWLEDGE ESTONIA kohta arvamuslugu!"

OPEN KNOWLEDGE ESTONIA MTÜ hetkeolukord

Juba 569 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 3 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Open Knowledge Estonia MTÜ (edaspidi OKEE) tegutseb vabatahtlike võrgustikuna, kus valdkonna arendamiseks teevad koostööd erinevad organisatsioonid ja avaandmete entusiastid.

Ühingu tegevused on suunatud avaandmete ja laiemalt andmepädevuse ja digitaalse kirjaoskuse edendamisele. Ava-andmete huviliste kogukonda kaasates arendatakse andmehuviliste võrgustikku, viiakse läbi üritusi ning antakse arvamusi avaliku sektori poliitika kujundamises, mis seostub avaandmete ja andmehaldusega.2023. aasta kulud ja tulud on seotud rahvusvahelise ürituse korraldamisega, milleks kasutati ka toetust SA Kodanikuühiskonna Sihtkapitalilt.

Koostöös OKFN rahvusvahelise võrgustiku, OKFI Soome osakonnaga korraldasime avaandmete kogukonna kokkutuleku ja andmepõhiste lahenduste ekspo. Üritus toimus 4.septembril 2023 Tallinnas, olles seotud Avatud Valitsemise Partnerluse rahvusvahelise tippkohtumisega.

Osalejaid oli päeva jooksul üle 80, sealhulgas nii vabakonna kui ka avaliku sektori asutuste esindajaid. Ekspol esitlesid nii Eesti kui välisriikide organisatsioonid avaandmetel põhinevaid lahendusi – rakendusi, visualisatsioone või teenuseid.

Ürituse korraldamise jooksul tekkis väga hea kontakt OKFN ja OKFI esindajatega. OKEE juhatus kaaskorraldas järgnevalt ka Soomes Helsingis toimunud ürituse kummagi riigi andmehuvilistele, mille fookuses oli andmete visualiseerimine, et suurendada valitsemise otsuste läbipaistvust ja arusaadavust.OKEE on regulaarne osaleja OKFN võrgustiku infovahetuses ning vebinaridel.

Liikmed, võrgustik, seosed teiste organisatsioonidega

Ühingul on hetkel 26 ametlikku liiget (nimekiri siin: https://github.com/okestonia/esindus/blob/master/members.md). Liikmete seas on üksikisikute kõrval ka organisatsioonid: Tehumiin OÜ, Datame OÜ, Scoriff OÜ, Stats Unities Ltd, Open Knowledge Finland, Teeme Ära SA ja NJORD

Advokaadibüroo OÜ ning seega on kaasatud laiem ring inimesi, kes on ühinguga seotud ning selle eesmärkidesse panustavad. Samuti on ühingu ja selle kanalite ümber koondunud teemast huvitatute ring, kes omavahel jagavad uudiseid maailmast ning levitavad infot nii Eestis kui mujal toimuvate sündmuste kohta.

OKEE hallatavas Facebooki lehel Open Data Estonia on 758 registreeritud kasutajat, Open Knowledge Estonia lehel 829 jälgijat ning avaandmete arendamise projekti raames loodud OpenESTdata grupis 1300 kasutajat.

OPEN KNOWLEDGE ESTONIA MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.