Rohkema info nägemiseks:

3G LIIT MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 60; jälgijaid - 0. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta 3G LIIT MTÜ kohta arvamuslugu!"

3G LIIT MTÜ hetkeolukord

Juba 60 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding aga tema tegevusi ei jälgi ükski kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

MTÜ 3G Liit on aruandeperioodil jätkanud oma põhikirjalist tegevust. Õppekavast lähtudes on möödunud perioodil korraldatud 17 loengut, neist tervisega seonduvaid loenguid 7, psühholoogia-alaseid loenguid 3, kodanikuühiskonna- ja riigiteemalisi loenguid 2, loodusteemalisi 1, folkloori ja pärimuse teemalisi 2 ning enesega toimetuleku teema all 2. Meie tegevuse lahutamatuks osaks on kujunenud koroona-perioodist alguse saanud loengute ülekandmine laiemale kuulajaskonnale Kaguraadio vahendusel. Loengute kordusajad on jäänud samaks – reedeti ja pühapäeviti. Kuigi info selle kuulatavuse kohta on tagasihoidlik, on mingi tagasiside siiski olemas ja selle põhjal on väärikate ülikooli loengute ülekande kuulajaid üle maakonna. Tihti takistab neil auditooriumisse tulemist keerukas tervislik seisukord või ebapiisav transpordiühendus. Kõik loengud on korraldaja poolt salvestatud ja taasesitatavad kui lektor on selleks loa andnud.

Meie tegevuse laiendamine õppekäikude korraldamisega on meie osalejaskonnale suurt huvi pakkunud. Septembris toimus õppekäik Maarja külla, kus oma taimeaeda ja ravimtaimede labürinti tutvustas Toivo Niiberg. Eelnevalt, 9. märtsil, oli lektor pidanud loengu „Universaalsed ravimtaimed 101 haiguse vastu“. Samal õppekäigul tutvusime ka Maarja küla õppetöökodade ja tegevusega ning vaatasime sealsete klientide taieseid metsa kunstinäitusel. Osalemas oli 64 väärikat õppurit. Novembris korraldasime koostöös õppejõud Merle Varikuga õppekäigu Tartu

Tervishoiu Kõrgkooli. Seal anti meile teadmisi kolmes töötoas – infarkti ennetamisest, jalaravist ja aroomiteraapiast. Toimus ka õppehoonet tutvustav ringkäik. Kõik 44 osavõtjat said täiendavaid teadmisi ja jäid kogetuga väga rahule. Kui piirangute periood kahandas meie kohalkäivat kuulajaskonda tublisti (vahel auditooriumis 25 inimest), siis praktilise tegevusega tutvumine on väärikate huvi õppetööst osavõtu vastu tõstnud.

Kalendriaasta lõpus osales auditoorsetes loengutes inimesi 60 ringis.

Oleme alustanud uue õppevormiga, mida võib nimetada seminariks. Kui loeng on passiivne õppevorm, siis seminaril saab kuulaja ise kaasa rääkida, arutleda. See aitab kaasa tema sotsiaalsele arengule – annab julgust oma mõtteid teistele avaldada, olla aktiivne kaasarääkija. Kuna paljudel on huvi teatrikülastuste vastu, siis leidsime, et arutelud etendustes kerkinud probleemide üle, mis aitavad neid paremini mõista, sobivad seminaridega alustamiseks. Samas rikastavad arutelud ka vaataja arusaamist etenduse sisu mitmekülgsest, st. aitavad mõista etendustes kasutatud rekvisiitide tähenduslikkust, valguse ja varju kasutamist etenduse kontekstis, näitleja sõna- ja miimikakasutust. Meie arutelusid juhib kirjandus- ja teatriteaduse üliõpilane. Aruandeperioodil, 22. jaanuaril, toimus üks teatrikülastus Ugalasse, kus vaatasime probleemidest tulvil etendust „Kui sa tuled, too mul lilli“. Uuel õppeaastal (käesoleval kalendriaastal) on külastused jätkunud.

Et suurendada teadmist seotusest Tartu Ülikooliga, pidasime oluliseks osavõttu ülikooli õppeaasta lõpuaktusest 20. mail 2022.a. Sellele kvalifitseerusid väärikad, kes olid kuulanud loenguid 75% ulatuses meie õppekava kogumahust. Tõendid täiendusõppeprogrammi „Väärikate ülikool“ läbimise kohta 2021/2022 õppeaastal said 30 Põlva Väärikate Ülikooli kuulajat. Aktuse jätkuna külastasid osavõtjad Tartu Ülikooli kunstimuuseumi. Kõikide Põlva Väärikate Ülikooli loengutest osavõtjatega kohtusime õppeaasta lõpetamise puhul 7. juunil meie istutatud elukestva õppe puu juures. Seal anti ülevaade meie väärikate ülikooli (tegevust korraldab MTÜ 3G liit) majandustegevuse seisust, rahastajatest ja rahade liikumisest. Õppurid andsid eelnevalt jagatud küsitluslehtedel hinnangu õppeaastal toimunud loengute, lektorite ja töö korraldamise kohta. Kõige aktiivsemad vastajad olid vanusegruppides 61-70 ja 71-80. Leiti, et väärikate ülikoolis on huvitavad loengud ja see on kasulik ajaviide. Üllatuseks oli, et vanusgrupis 71-80 peeti oluliseks, et väärikate ülikoolis käimine on hea põhjus kodust välja tulemiseks. Samas vanusgrupis olid mõned vastajaid, kes ei olnud lõpuni rahul programmi teemade valikuga ja lektorite esinemisega. See näitab, et need inimesed on aktiivsed ja julged oma arvamuse avaldamisega – tunnevadki end väärtuslikuna ja on täieõiguslikud ühiskonna liikmed. Küsitluslehel sai igaüks ka teha ettepanekuid loengute, lektorite või töö korraldamise osas.

Väärikate ülikooli tegevust toimetav aktiiv vaatab üle esitatud ettepanekud ja võimalusel arvestab nendega tegevuse planeerimisel. Üldine tonaalsus tegevuse hindamisel oli heaks kiitev ning sooviti väärikate ülikooli jätkumist Põlvas senistel eesmärkidel.

Oma tegevuses näeme, et meie loengute külastatavus on suurenenud. Usume, et siin on mõju avaldanud elav huvi õppekäikude vastu. Seetõttu peame õigeks selle õppevormi kasutamist ja teemade ringi mitmekesistamist ka 2023. aastal. Samas otsime uusi väljundeid eesmärgil, et meie väärikas oleks aktiivne kodanik ühiskonnas, suudaks oma seisukohti julgelt avaldada.

3G LIIT MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.