Rohkema info nägemiseks:

UNITED DELIVERY MISSION MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 616; jälgijaid - 2. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta UNITED DELIVERY MISSION kohta arvamuslugu!"

UNITED DELIVERY MISSION MTÜ hetkeolukord

Juba 616 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

Mittetulundusühing United Delivery Mission (UDM) on asutatud 12. aprillil, 2022. Seetõttu on käesolev aruanne esimene ning on koostatud perioodi aprill, 2022 kuni märts, 2023 kohta.

UDM on asutatud ajendatuna Venemaa agressioonist Ukraina vastu ning on suunatud humanitaarabiprojektide koordineerimisele. Esimesel tegevusperioodil tarnisime sõjalise konflikti piirkondades asuvatele Ukraina sõjaväeüksustele peamiselt sõidukeid, taktikalist varustust ning meditsiinitarbeid.

Tegutsemispõhimõtted

Oma tegevuses lähtume järgmistest põhimõtetest: (cid:127) Tarnime abi vaid valideeritud kasusaajatele ning üritame seeläbi vähendada abi väärkasutuse riske.

(cid:127) Saadame vaid seesuguseid tarneid, mille järele on konkreetne nõudlus, et vähendada tarbetult seisvaid vahendeid.

(cid:127) Tagame oma toetajatele korraliku aruandluse, et õigustada meile antud usaldust ning anda endast parim pikaajaliste toetajate leidmiseks.

(cid:127) Ühingu vahendeid kasutame ainult abisaadetistega seotud otsesteks kuludeks, ühingu üldkulusid ei kaeta ühingu vahenditest ning ühinguga seotud isikud töötavad vabatahtlikkuse korras (ilma materiaalse tasuta).

Oma tegevuses oleme avatud koostööle kõigi teiste sarnaste organisatsioonidega. Aruandeperioodil oleme vahetanud infot ning teinud koostööd kõigi suuremate sarnaste ühingutega Eestis ja lähiriikides.

Finantseerimine

Esimese 12 kuu jooksul kogus ühing 606 713 eurot tulusid. Tulude allikaks olid annetused ning tasu ühingu poolt osutatud teenuste eest. Meie toetajate hulgas on peamiselt Eestist pärit füüsilised ning juriidilised isikud. Väiksemalt määral kogusime toetusi Leedust, Soomest, Saksamaalt,

Ameerika Ühendriikidest, Šveitsist ning mujalt. Toetuse keskmiseks summaks ühe toetuse kohta oli aruandeperioodil umbes 1050 eurot, kuid toetuste varieeruvus oli väga kõrge. Samas on oluline ka märkida, et paljud ettevõtted ning eraisikuid pakkusid ühingule teenuseid ja kaupu oluliste allahindlustega või tasuta. Seesugused soodustused ei kajastu ühingu sissetulekutes, kuid andsid asendamatu panuse ühingu tegevusse. Kõigile toetajatele oleme väga tänulikud!

Oluline on olnud ühingu meeskonna liikmetega seotud ettevõtete panus (nt Respo Haagised, MacoMed, Akukeskus, Civitta, Trind VC, Specialist

VC, Weidenberg jt). Need ettevõtted on võimaldanud kasutada oma ruume ja rajatisi ühingu tegevuse tarbeks ning osutanud muud abi.

UDM kuulub ka tulumaksusoodustusega ühingute nimekirja.

Abisaadetised

Esimesel tegutsemisperioodil saadeti Ukrainasse kokku 198 sõidukit ning märkimisväärses mahus lisavarustust. Lisavarustuse hulgas oli elektroonikat (nt vaatlusseadmed, droonid, akupangad, päiksepaneelid), meditsiinitarbeid (žgutid, kanderaamid, esmaabivahendid), tööriistu, taktikalist varustust (kindad, kiivrid, kuulivestid, saapad, riietus) ning muud. Saadetud sõidukite kohta peab ühing avalikku andmebaasi, mis on kättesaadav siin. Oma kodulehel avaldame ka muid oma tegevusega seotud andmeid.

Abisaadetised liikusid Ukrainasse tavaliselt treileritel, kuid mõningatel juhtudel sõideti ka annetuseks mõeldud masinatega kohale. Ukraina sisese logistika eest vastutasid ühingu Ukraina meeskonna liikmed.

Saadetistega seotud kulud jagunesid järgnevalt: 71% sõidukite soetamine, 13% sõidukite hooldus ja remont, 7% varustuse soetamine, 7% logistika ja kütus, 1% kindlustus, 1% lõivud ja muud tasud.

Abisaadetiste hinnanguline turuväärtus oli 2 kuni 2.5 miljonit eurot ning nimetatud abi on jõudnud rohkem kui 60 erineva sõjaväeüksuseni.

Ühingu meeskond on kindel, et saadetud abi on olnud oodatud mõjuga.

Plaanid järgmiseks perioodiks

Ühing plaanib tegevust jätkata vähemalt kuni sõja lõppemiseni. Pärast sõja lõppu on võimalik ühingu ümberkujundamine, et aidata kaasa

Ukraina ülesehitamisele. Paraku pole ühingule teada, millal sõda võiks lõppeda ning seetõttu on praegune plaan jätkata olemasoleva tegevusega.

Suurimaks väljakutseks on piisava finantseerimise tagamine. Aruande esitamise seisuga on teada, et annetuste ning saadetiste maht on langenud ligikaudu 3 korda (2022 vs 2023). Sellel trendil on mitmeid põhjuseid, millest olulisemad on üldine majandustsükkel, kasvanud sõjaväsimus ja annetustega seotud skandaalid. Seega tuleb ühingul tegutseda ilmselt väiksema eelarvega.

UNITED DELIVERY MISSION MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.