Rohkema info nägemiseks:

AITAN KAITSTA MTÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 290; jälgijaid - 1. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta AITAN KAITSTA MTÜ kohta arvamuslugu!"

AITAN KAITSTA MTÜ hetkeolukord

Juba 290 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 1 Storybooki kasutaja. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2023

Tegevusaruanne 2023

Mittetulundusühing AITAN KAITSTA (edaspidi ühing) on avalikes huvides tegutsev vabatahtlik ühendus. Ühing on sõltumatu organisatsioon ja ei ole ühegi teise organisatsiooni sektsioon. Ühingu põhitegevuseks on riigikaitseotstarbeliste käsitöötoodete valmistamise valdkonna arendamine. Ühingu eesmärk on luua ja arendada erinevate tsiviil- ja militaarkaitseks kasutatavaid abivahendeid (kamuflaažvõgud, kiivrikatted, snaiprikostüümid), nende valmistamise õppematerjale ja korraldada nende valmistamist. Ühing loodi seoses Venemaa täiemahulise sõjaga Ukraina vastu.

Ühing loodi, et paremini korraldada samanimelise kodanikualgatuse tegevust üle Eesti.

Ühingu tööd juhib kaheliikmeline juhatus. Töö koordineerimine toimub põhiliselt Facebooki grupi AITAN KAITSTA vahendusel. Grupp loodi 18.03.2022 ja samanimeline MTÜ registreeriti 23.04.2022.

Ühingu juhatuse liikmed (vabatahtlikud) ja üks vabatahtlik moodustavad keskse organiseermistuumiku. Oma eesmärkide saavutamiseks viib ühing ellu järgmisi tegevusi: kogub teadmisi kamuflaažtoodete kohta teaduskirjandusest ja praktilistelt kasutajatelt; suhtleb ja teeb koostööd militaarala asjatndijatega; koostab kogutud teadmiste ja kogemuste põhjal õppematerjale, organiseerib vabatahtlikele töötubasid oskuste arendamiseks ning tootmistegevuseks; korraldab töövahendite ja materjalide hankimist ning ladustamist; otsib koostööpartnereid tootmiseks ja transpordiks; koordineerib vabatahtlike võrgustikku üle Eesti;, suhtleb Eesti ja välismaise meediaga; suhtleb teiste organisatsioonidega, kes tegelevad sõjalise abi osutamisega Ukraina kaitsjatele.

Kohalikud vabatahtlikud koordinaatorid korraldavad tööd üle Eesti erinevates kohtades, pidades sidet juhatusega.

Tegevuseks vajalikud ruumid võrgugruppide tegevuseks üle Eesti oleme saanud tasuta, oma ruume pakuvad nii avaliku kui ka erasektori ettevõtted – raamatukogud, kaubanduskeskused, muuseumid jm. Korraldatakse ka avalikke kamuflaažvõrkude punumisi linnaruumis, laatadel, Kaitseliidu perepäevadel jms. Avalikud üritused on vajalikud uute vabatahtlike leidmiseks, samuti sõja-alase selgitustöö tegemiseks kohalike inimeste, veelgi rohkem aga lääneriikidest pärit inimeste seas, kes peavad sõda Ukrainas kaugeks ja ebaoluliseks teemaks.

Ukraina kogukonna ja sõjapõgenike kaasamine on olnud üks meie tegevuse oluline komponent ettevõtmise algusest peale. Ukrainlased leiavad tee meie juurde adaptatsioonikoolituste ja sotsiaalmeedia gruppide kaudu. Võrgupunumiskohad on ka kogukonnakeskused, kus toimub suhtlemine eri rahvusgruppide vahel, saab küsida nõu asjaajamise kohta Eestis ja õppida üksteise keelt. Oluline osa meie tegevuses on vaimse tervise teraapia – sõjaärevuse leevendamine – nii kohalikele inimestele kui ja sõjapõgenikele Ukrainast, kes saavad teha käsitöö abil midagi väga vajalikku.

Väljaspool Tallinna ja Tartut valmistatud tooted (varjevõrgud, kiivrikatted) tuuakse Tallinna või Tartusse, kus need kontrollitakse, vajadusel õmmeldakse vajalikku suurusse.

Toodangu viivad Ukraina rindele meie koostööpartnerid, kes saadavad Ukrainasse sõidukeid ja muud sõjalist abi.

2023. aasta lõpu seisuga tegutses 18 aktiivsel võrgupunumiskohta üle Eesti. Kaks vabatahtlikekeskust kolisid aasta lõpus uude kohta: Kuressaare oma ja Aitan Kaitsta peakontor Tallinnas, kelle uueks kohaks sai Rävala 8.

Enamus tööks vajalikku materjali saadi ja saadakse tasuta. Varjevõrkude ja kiivrikatete valmistamiseks töödeldakse ümber äraviskamisele kuuluvaid tekstiile. Alusvõrguks kasutatakse sadamatesse ja õuedesse seisma jäänud vanu kalavõrke ning võrgu külge punumiseks kantud rõivaid - enamasti teise ringi kaupluste müükide ülejääke. Oma tekstiilijääke annetavad meile ka eraisikud ja õmblusettevõtted.

AITAN KAITSTA MTÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.